Medical Bytes Thailand Numero 102: Milloin on liian myöhäistä lopettaa tupakointi?

Seuraava on vierasartikkeli Doc Martynilta. Hänen mielipiteensä ja neuvonsa ovat täysin hänen omiaan. Hänen yhteystietonsa löytyvät artikkelin lopusta.

1. Mr. Miken rakkaussuhde savukkeisiin alkoi 45 vuotta sitten, kun hän oli 18-vuotias. Siitä lähtien hän on polttanut 20 savuketta päivässä. Hänellä ei ole riippuvuutta aiheuttavaa persoonallisuutta. Hän ei juo alkoholia. Hän ei käytä huumeita. Hän ei pelaa uhkapelejä. "Tupakointi on ainoa paheeni ja nautin siitä." Hän sanoo.

Joulukuun 9th 2023 hän kärsi keskusrintakivuista; "Kuin paino rinnassani" ja kipu vasemmassa käsivarressa. Hänen paikallinen lääkärinsä lähetti hänet Bangkokin sairaalaan Pattayaan (BHP) hoitaakseen hänen "sydänkohtauksensa", minkä he tekivätkin. herra Mike ei saanut sydäninfarktia; hänen kipunsa oli vain vaikea angina pectoris.

3 tunnin kuluttua, kun tilanne oli tasaantunut, hänet päästettiin kotiin sovitulla ajanvarauksella 18th joulukuuta sepelvaltimon angiografiaan. Hänen hoitonsa klo BHP oli ilmainen, mutta hänen angiografiansa maksaisi 400,000 XNUMX THB. Jos stentointi vaadittaisiin, maksu olisi huomattavasti korkeampi.

2. Hän tuli tapaamaan minua 13. joulukuuta. Hän esiintyi vahvana, 183 cm pitkänä ja 100 kg painavana miehenä, joka oli epävakaa jaloillaan. Hän kärsi ataksiasta Wallenbergin oireyhtymästä, joka tunnetaan myös nimellä lateraalinen medullaarinen oireyhtymä.

Näennäisesti vuonna 2021 hänen jalkansa heikkenivät pelatessaan biljardia baarissa. Hän meni kotiin lepäämään. Aamulla hän ei pystynyt liikuttamaan jalkojaan. Hän ei voinut seistä. Hän joutui sairaalaan klo BHP 3 päivän ajan, jolloin tehtiin Wallenbergin oireyhtymän diagnoosi.

3. Wallenbergin oireyhtymä johtuu aivohalvauksesta, joka johtuu heikentyneestä verenkierrosta taka-aivovaltimossa (KUVA). Mr Miken aivohalvaus ei ollut vakava. Hän kuntoutui hyvin. The BHP antoi hänelle Apolets 75 mg:n (klopidogreeli; verihiutaleiden vastainen lääke tai "verenohennuslääke") ja Chlovas 40 mg (statiini). Molemmat hoidot olivat sopivia. Mutta lääkärit eivät neuvoneet häntä lopettamaan tupakointia, sillä tupakointi oli yksi Wallenbergin oireyhtymän syistä.

4. Hänen konsultaationsa aikana tarkastelin hänen sepelvaltimon kalsium-CT-skannausta, joka tehtiin 9. joulukuutath mukaan BHP. Hänellä oli laajat ja merkittävät kalsiumkertymät sepelvaltimoissa, katso kuvat 1-6.

Hänen kalsiumpisteensä oli 1,775.57 97, mikä nostaa hänet XNUMX:ksith prosenttipiste. Tämä tarkoittaa, että 97 prosentilla hänen ikäryhmässään potilaista olisi vähemmän kalsiumia sepelvaltimoissaan ja 3 prosentilla enemmän kuin hänellä. Tämä on vakavaa. Hoitamattomana herra Mike oli vaarassa kuolla äkillisesti.

5. Mr Miken fyysinen tarkastus oli epätavallinen:

Vasen käsivarsi: BP 106/77, pulssi 84 SR (Sinus Rhythm; lääketieteellinen termi normaalille rytmille), sydämen äänet olivat normaaleja, mutta hänellä oli heikkoa mustelmaa, sivuääniä vasemmassa rinnassa kaulusluun alla.

Hänen mittaansa mieheltä odotin hänen verenpaineensa olevan korkeampi. Kysyin häneltä hänen verenpaineensa. Hän vakuutti minulle, että hänen normaali verenpaineensa oli paljon korkeampi. Mittasin hänen verenpaineensa oikeasta kädestä. Lukema oli 137/91.

Herra Mikella oli ateroskleroottinen ahtauma hänen vasemman olkavartalon valtimon juurella, mikä aiheutti sivuäänen ja rajoitti veren virtausta vasempaan käsivarteen, mikä aiheutti matalan verenpaineen.

On selvää, että juuri tämä ahtauma aiheutti hänen Wallenbergin oireyhtymän, ahtaumasta tullut hyytymä kulki hänen KUVA aiheuttaa aivohalvauksen. katso kuva 7 KUVA haarat nikamavaltimosta.

Joten sepelvaltimotautinsa (CAD) lisäksi herra Mikella on perifeerinen verisuonisairaus (PVD). Hän on vakavasti sairas ja hänen sairautensa liittyy suoraan hänen 45 vuotta kestäneeseen kiintymykseensä savukkeisiin.

6. Oli välttämätöntä vähentää herra Markin ateroskleroottista taakkaa.

Annoin hänelle seuraavan neuvon:

Lopeta tupakointi.

Peruuta suunniteltu angiogrammi ja hänen sydämensä stentointi.

Kaksinkertaistaa statiiniannoksensa atorvastatiiniin 40 mg kahdesti päivässä.

Aloita Isosorbide mononitraatti 10 mg kahdesti päivässä.

Näiden ohjeiden perustelut:

Lopeta tupakointi: Empiiriset lääketieteelliset todisteet osoittavat, että savukkeiden tupakointi aiheuttaa ateroskleroosia.

Peruuta angiogrammi: Hänen sydänvaltimoiden seinämien kalsiumkertymien lisäksi TT tunnisti merkittävän sepelvaltimoiden ateroskleroosin.

Ihmisen sydämessä on kaksi päävaltimoa; vasen ja oikea sepelvaltimo. Nämä valtimot eivät liity toisiinsa. Jos kuitenkin toinen tai molemmat valtimot vaurioituvat, ajan myötä nämä kaksi valtimoa kasvavat ja liittyä.

Huolimatta herra Miken ateroskleroottisesta rasituksesta ja sepelvaltimon ahtaumasta, hän kärsi vain angina pectorista, ei sydäninfarktista. Siten hänen ateroskleroosinsa vuoksi hänen vasen ja oikea sepelvaltimonsa olivat liittyneet yhteen ja tukivat toisiaan. Tämä yhteys esti sydänkohtauksen ja pelasti hänen henkensä.

Kolmesta syystä angiografiassa ja stentauksessa ei ole mitään järkeä: 1. Hänen sepelvaltimonsa tarjoavat sivuverenkierron, 2. Stentointi ei vähennä hänen ateroskleroottista taakkaa. 3. Kustannukset olisivat kohtuuttomat.

Tuplaa statiiniannos: Oksidatiivinen stressi on epätasapainoa vapaiden radikaalien (happea sisältävät molekyylit, joissa on epätasainen määrä elektroneja) ja antioksidanttien (molekyylit, jotka luovuttavat vapaasti elektroneja) välillä, jotka stabiloivat vapaita radikaaleja. Sepelvaltimon vapaat radikaalit vahingoittavat valtimon endoteeliä (sisävuorausta). Tämän vaurion tukkivat valkosolumakrofagit, joita kutsutaan vaahtosoluiksi. Nämä solut imevät LDL-kolesterolia, "pahaa" kolesterolia, aiheuttaen ateroskleroosia. Kun nämä makrofagit kuolevat, ne aiheuttavat tulehdusta valtimon seinämässä. Tämä lisää sepelvaltimon ateroskleroosia ja tuottaa kalsiumin kertymistä.

Ateroskleroosin syy on oksidatiivinen stressi. Siten kolesterolin kerääntyminen valtimon seinämiin on toissijainen ilmiö, ei ensisijainen ilmiö, kuten kalkkiutuminen.

LDL-tasojen alentaminen kumoaa tämän patologisen prosessin.

Aloita Isosorbide Dinitrate: Tämä lääke on nitraatti, joka laajentaa verisuonia estääkseen angina pectoriksen.

7. Herra Mike on vakavasti sairas. Hänellä on sekä sepelvaltimon ateroskleroosi (CA) että perifeerinen verisuonisairaus (PVD). Jos herra Mike olisi lopettanut tupakoinnin kaksi vuotta sitten hänen aivohalvauksensa jälkeen, hänen ateroskleroottinen taakkansa ei olisi edennyt nykyiselle tasolleen.

Olen tehnyt häneen vaikutuksen muutoksen tärkeydestä.

Herra Miken on pelastettava itsensä. Hän on lopettanut tupakoinnin. Jos hän haluaa parantaa terveyttään ja kantasolujensa terveyttä, hänen on muutettava habitustaan. Hänen täytyy: Lopettaa tuhlaavaisuus ja ahneus. Lopeta kaikki stressi. Lopeta kaikki sokeri. Aloita Välimeren ruokavalio. Syö vain kerran päivässä. Juo teetä (vihreää tai mustaa). Syö 1-2 neliötä kaakao-85 % (vähintään) keittosuklaata päivittäin (suklaan flavonoidit ovat vahvoja antioksidantteja).

8. Herra Miken elämä roikkuu vaakalaudalla.

- Hänen sydämensä tila on epävarma.

-Jos hänen olkapäävaltimon ahtauma kasvaa, hän voi saada uuden aivohalvauksen, joka pahentaisi pysyvästi hänen Wallenbergin oireyhtymää.

-Jos hänen vasemman olkavartalon valtimon ahtauma, katso kuva 7, tulee täydelliseksi, hänen käsivartensa verenkierto heikkenee. Hänen vasen kätensä tulee kipeäksi, se muuttuu mustaksi ja kuolio alkaa.

Hänen vuoksi toivon, ettei ole liian myöhäistä.

”Koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa tupakointi"

Lisäys: Viimeisten 6 vuoden aikana Buriramissa asuvana eläkkeellä olevana lääkärinä tarjosin toisia mielipiteitä kaikista lääketieteellisistä asioista. Muutin hiljattain Pattayalle. Kuten tässä tapauksessa, jos asut Pattayan ulkopuolella, tarjotaan puhelinneuvontaa. Avuksi; ota yhteyttä minuun, tohtori Martyn, Facebookissa tai soita Daolle numeroon 095 414 8145.

Kuvat:

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/