Uusin kuva entisestä pääministeristä Thaksinista sairaalassa kehottaa verkkokeskusteluun

Kansallinen -

Viimeisin kuva Thaimaan entisestä pääministeristä Thaksin Shinawatrasta poliisisairaalassa herätti kiihkeitä riitoja sosiaalisessa mediassa hänen väitetyistä erityisoikeuksista.

Kuva, joka jaettiin laajasti Thaimaan sosiaalisessa mediassa perjantaina 13. lokakuuta, osoitti vanki Thaksinin kaltaista henkilöä kannettavana kaljalla. Hänellä oli yllään sairaalapuku ja naamio, ja hänen mukanaan oli runsaasti lääkintähenkilöstöä. Thaimaan median mukaan hänen kaksi tytärtään nähtiin myös hänen vierellään, vaikka tätä ei ole vielä vahvistettu.

Kuvasta tuli heti paljon keskustelua thaimaalaisten sosiaalisen median käyttäjien keskuudessa, ja jotkut syyttivät kuvan tahallisesta vuotamisesta perustellakseen Thaksinin pitkäaikaista oleskelua poliisisairaalassa vankilan sijaan.

Thaksin, 74, palasi Thaimaahan 22. elokuuta vietettyään 15 vuotta itsemääräämässä maanpaossa. Samana päivänä korkein oikeus määräsi hänelle kahdeksan vuoden vankeustuomion kolmesta erillisestä tapauksesta.

Kuitenkin, väitettyjen terveysongelmien vuoksi hänet siirrettiin Bangkokin tutkintavankilasta poliisin yleissairaalaan samana iltana, ja on pysynyt siellä siitä asti. Thaksinin tuomio alennettiin myös vuodeksi sen jälkeen, kun hän oli pyytänyt kuninkaallista anteeksiantoa.

Korjausosaston pääjohtaja Sahakan Phetnarin vahvisti lauantaina, että valokuvassa oleva henkilö oli todellakin Thaksin. Häntä ollaan siirtämässä sairaalahuoneestaan ​​TT-skannausta ja magneettikuvausta varten, Sahakan sanoi.

Noin tunnin kestäneen tutkimuksen määräsivät Thaksinin lääkärit, Sahakan lisäsi. Huolimatta siitä, että pääjohtaja vahvisti, että ex-pääministeri oli turvassa ja ettei hän saanut mitään etuoikeuksia, pääjohtaja kieltäytyi antamasta tietoja Thaksinin nykyisestä tilasta vedoten potilaan luottamuksellisuuteen.

Hän jatkoi, että sairaala salli Thaksinin perheen vierailun, jotta he olivat tietoisia hänen nykyisestä hoidostaan.

Sahakan sanoi kuitenkin, ettei hänellä ollut aavistustakaan, pidennetäänkö Thaksinin oleskelua tulevaisuudessa, koska Thaksinin lääkärit eivät olleet vielä ilmoittaneet osastolle.

Hänen sairaalassaolonsa on määrä päättyä 22. lokakuuta, ja mahdollinen jatkaminen edellyttäisi oikeusministerin ilmoitusta.

Jotkut aktivistit ovat jatkuvasti puolustellut Thaksinin terveydentilan avoimen julkistamisen ja puolueettoman kolmannen osapuolen lääkärin suorittaman tutkimuksen mutta vankilan viranomaiset ovat jatkuvasti kiistäneet tämän yksityisyyteen vedoten.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.