Medical Bytes Number 97: Jalkaton Thaimaassa

Medical Bytes nro 97: "Jalaton Thaimaassa"

Alun perin Julkaistu 30 / 9 / 23

Toimittajan huomautus: Jotkut tämän mielipidetoimituksen kuvat voivat häiritä herkkiä katsojia. Katsojan harkintavaltaa suositellaan. Kaikki kuvat ovat lopussa niille, jotka haluavat vain lukea tarinan.

1. Alex lähetti minulle viestin 9. toukokuuta 2023.

Hänen tarinansa: "Huhtikuun 13. päivänä 2023 törmäsin golfkentälle ja laskeuduin vasemmalle polvelleni ja olkapäälleni. Kävin paikallisella klinikalla hakemassa antibiootteja polveni haavoihin ja naarmuihin. Huomasin, että minulla oli 3 melko oudon näköistä, ei-herkkää, punaista jälkeä ihon alla, vasemman nilkan yläpuolella. Viikon kuluttua iho muuttui mustaksi ja kipeäksi, kuvat 1 ja 2. Kävin paikallisessa sairaalassa………minua käskettiin ottamaan laajakirjoisia antibiootteja ja käymään paikallisella terveysklinikalla päivittäin pukeutumaan. Kipu lisääntyi. Tuntui kuin kiehuvaa vettä olisi kaadettu iholle, kuvat 3 & 4 ovat haavat 2 viikon jälkeen. Voitko katsoa ja kertoa minulle ajatuksesi.

2. Puhuimme myöhemmin samana päivänä. Kerroin hänelle, että hän tarvitsi sairaalahoitoa bakteerien tunnistamiseksi haavoistaan ​​ja sen jälkeen sopivia suonensisäisiä, suonensisäisiä antibiootteja.

Alex vietiin sairaalaan 10. toukokuuta. Hänelle annettiin suonensisäinen antibiootti, klindamysiini.

Sanoin hänelle, että hän todennäköisesti tarvitsee lisää antibiootteja.

12. toukokuuta hän lähetti minulle seuraavan viestin: "Lääkäri kertoi minulle eilen, että minut haluttiin lähettää Udon Thaniin leikkaukseen, jossa leikattaisiin pois tartunnan saaneen lihan jne. Sanoi, että menettäisin ihon, mutta säilytän jalkani... Tuntui hieman vähemmän kivusta. tänään ja enemmän mobiili tänään, joten vakuutin hänet lähtemään vielä 2 päivää ennen lopullista päätöstä… Onko sinulla suosituksia?

Soitin hänelle aikaisin iltapäivällä. Puhuimme pitkään. Kerroin hänelle, että hoidon päätekijä oli suonensisäiset antibiootit tappamaan bakteerit, jotka aiheuttivat hänen jalkansa haavaumia. Ellei suonensisäinen hoito epäonnistunut, neuvoin häntä olemaan poistamatta kudosta. Jos hän suostui kudosten poistoon, hänen on pyydettävä halkeaman ihon siirrännäistä apua avoimen haavan (avohaavojen) korjaamisessa.

3. Toukokuun 20. päivänä Alex lähetti minulle kuvia vasemmasta jalasta poistetusta kudoksesta, katso kuvat 5, 6, 7, 8, ja viesti: "Hei tohtori, olin hieman haluton lähettämään sinulle näitä, koska tiedän sinun olevan vihainen. Pohjimmiltaan he huijasivat minut antamaan heidän tehdä tämän. Sinulla on neuvoja parhaasta tavasta uudistaa liha. Suosittelin "halkaistun ihonsiirtoa". Alex vastasi: "Terve, kirurgi kertoi minulle, että hän oli poistanut vain kuolleita tai pahoin tartunnan saaneita materiaaleja, melkein kaatui ensimmäisen kerran, kun sidokset vaihdettiin... Lääkäri sanoo, että kaikki infektiot poistuivat, joten suun kautta annettavia antibiootteja ei tarvita."

Meillä ei ollut enää yhteyttä ennen 4. syyskuuta 2023, kun näin hänen julkaisunsa Facebookissa hänen amputaatiostaan.

4. Ilmeisesti infektio palasi sairaalasta kotiutumisen jälkeen (kuten hänen kauheutensa!) Infektio söi edelleen hänen jalkansa lihaa ja kirurgi jatkoi kudoksen poistamista jalasta. Lopulta kirurgi poisti hänen jalkansa polven alapuolella amputaatiolla. Alex lähetettiin kotiin seuraavana päivänä!

3 vuorokauden sisällä infektio ilmestyi kantoon. Hänet otettiin julkisen sairaalan "Sepsis-vyöhykkeelle". Hän makasi septisten ja kuolevaisten thaimaalaisten joukossa heidän ulosteissaan likaisissa lakanoissa. Monilla potilailla ei ollut perhettä, joka huolehtisi heidän tarpeistaan. Yöhoito oli alkeellista. Ja muutamat saatavilla olevat yöhoitajat pysyivät kiireisinä matkapuhelimissaan.

Lopulta vapautui yksityinen huone, josta Alex löysi pienen turvapaikan ennen viimeistä loukkausta. Hän tarvitsi amputoinnin reiden puolivälistä poistaakseen tartunnan saaneen kantonsa.

Nyt hän kuntoutuu kotonaan.

5. Alexin tarina kivuttomista punaisista jälkiä nilkan ympärillä, joka muuttui keskeltä mustaksi, muuttuen arkaksi ja sitten erittäin kipeäksi, on tyypillinen nekrotisoivalle faskiitille, eli lihansyöjäsairaudelle, katso esimerkkikuva 9, ei Alex. Kun nekrotisoiva fasciitis leviää, siitä tulee nopeasti kuolemaan johtava sairaus, katso kuva 10, ei Alex.

Niitä on neljää tyyppiä Nekrotisoiva faskiitti:

Tyyppi 1: polymikrobinen, useampi kuin yksi, mukana bakteeri.

Tyyppi 11: A-ryhmän hemolyyttinen streptokokki +/- stafylokokki, mukaan lukien Golden Staph, eli Metisilliiniresistentti Staphylococcus Aureus, MR.S.A.

Tyyppi 111: Kuolio

Tyyppi 1V: Meren eliöt ja sienet.

Nekrotisoiva fasciiitti on erittäin vakava sairaus, jonka kuolleisuusaste on 20-35 %.

Vuonna 2018 nekrotisoivan faskiitin ilmaantuvuus Thaimaassa oli 32.46 tapausta 100,000 0.4 asukasta kohti vuodessa. Ilmaantuvuus Amerikassa on 100,000 tapausta XNUMX XNUMX kohden väestöstä/vuosi ja Euroopassa 1/100,000 XNUMX asukasta/vuosi.

6. Nekrotisoivan faskiitin hoito; sairaalahoitoon ja asianmukaiseen haavan hoitoon ja käsien pesuun. Hoito sisältää haavan pyyhkäisyn infektion viljelemiseksi, mikä mahdollistaa bakteerien tunnistamisen. Hoida sitten sopivilla suonensisäisillä antibiooteilla. Jos sairaus ei reagoi, varhainen leikkaus on välttämätöntä.

7. Alexilla oli tyyppi 1 Nekrotisoiva faskiiitti. Hänen haavansa pysyivät paikallisina.

Joten miksi hän menetti jalkansa?

- Tyypin 1 nekrotisoivaa fasciiittia ei diagnosoitu aikaisin.

- Varhainen sairaalahoito vaadittiin, mutta senkin jälkeen, kun hänen leesiot muuttuivat kipeiksi, hänet hoidettiin paikallisella klinikalla ja avohoidossa.

-Kun hänet tunnustettiin, hänen haavojaan ei otettu vanupuikolla, itse asiassa koko hänen koettelemuksensa aikana ei otettu vanupuikkoja missään vaiheessa. Siten bakteereja ei koskaan tunnistettu eikä oikeita antibiootteja annettu.

-Alexia hoidettiin vain klindamysiinillä.

-Alex olisi vastannut oikeisiin suonensisäisiin antibiooteihin, jos niitä olisi määrätty, jolloin amputaatiota ei tarvinnut tehdä.

- Tyypin 1 nekrotisoivassa faskiitissa riittävän fokusoitujen antibioottien kokeen pitäisi poistaa infektio. Kirurginen leikkaus on tarkoitettu vain, jos antibioottihoito epäonnistuu.

-Kirurgin vakuutuksesta huolimatta hän ei onnistunut poistamaan kaikkea tartunnan saanutta kudosta, huomioi infektion mustat pisteet kuvissa 5, 6, 7 ja 8.

Amputaation jälkeen Alex valitti minulle yhdestätoista thaimaalaisesta lääkäristä, jotka hoitivat häntä koko hänen koettelemuksensa ajan. "He eivät näyttäneet tietävän mitä he olivat tekemässä, eivätkä he halunneet keskustella tapauksestani kanssani".

Alexille tämän huonon hallinnon kustannukset; hänen vasen jalkansa ja 25,000 XNUMX puntaa.

8. Kansainväliset lääketieteelliset lautakunnat pitävät Thaimaan lääketieteellisen koulun koulutusta riittämättömänä. Thaimaalainen pätevä lääkäri ei voi työskennellä lännessä ilman lisäkoulutusta ja pätevyyttä.

Nekrotisoiva fasciiitti on kauhea sairaus, johon monet antautuvat. Jos sinulla on punainen vaurio, joka muuttuu mustaksi ja kipeäksi missä tahansa kehossasi, älä mene paikalliselle thaimaalaisen klinikalle. Älä luota kotimainen thaimaalainen lääkärit ja heidän ilmeisen puutteellinen lääketieteellinen koulutus. Vieraile yksityisessä sairaalassa, jossa on ulkomailla koulutettuja thaimaalaisia ​​lääkäreitä vaikka joissakin ketjuissa on kotimaisia ​​lääkäreitä.

Ole varovainen, älä ole "jalattomassa Thaimaassa".

Tämän lausuntotoimituksen on kirjoittanut Doc Martyn, kaikki lausunnot ovat hänen omiaan eivätkä välttämättä ole TPN Median lausuntoja.

Ota häneen yhteyttä hänen Facebookissa yllä olevan linkin kautta.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/