70-vuotias thaimaalainen nainen pidätettiin, koska hänen väitetään hankkineen muulipankkitilin romanssihuijareilta

Kansallinen -

Vanhempi nainen pidätettiin Suvarnabhumin lentokentällä Samut Prakanin maakunnassa syytettynä muulipankkitilin hankkimisesta romanssihuijausjoukolle.

Thaimaalainen nainen, joka tunnistettiin 70-vuotiaaksi neiti Jirisuda Klinsukoniksi, pidätettiin rikostuomioistuimen 30. syyskuuta 2022 antaman pidätysmääräyksen perusteella, Pol. Rikollisuudentorjuntadivisioonan komentaja, kenraalimajuri Jirapop Puridet sanoi lauantaina 18. maaliskuuta.

Jirisudaa syytettiin salaisesta petoksesta esittäytymällä valheellisesti jonkun muuna ja tuomalla vääriä tietoja tietokonejärjestelmään. Hänet pidätettiin yrittäessään nousta lennolle Suvarnabhumin lentokentällä Samut Prakanissa, kenraalimajuri Jirapop sanoi.

Poliisi totesi, että Jirisuda ilmoitti hankkineen muulipankkitilin, jota käytettiin amerikkalaisen romanssihuijauksen uhrin A:n (alias) rahojen siirtämiseen vuosina 2016–2020. Rouva A joutui romanssihuijausjoukon uhriksi, joka esiintyi itseään korkean profiilin liikemiehiä. Epäillyt houkuttelivat rouva A:n siirtämään yli 42 miljoonan bahtin arvosta rahaa siirtomaksuina kalliista lahjoista, jotka huijarit lupasivat lähettää hänelle.

Kenraalimajuri Jirapop paljasti, että rouva A teki ilmoituksen Homeland Security Investigationille: HSI sen jälkeen, kun huijarijoukko katkaisi yhteyden häneen, vaikka hän ei ollut koskaan saanut mitään lahjoja.

Rouva A:n rahat todettiin siirretyksi Jirisudan pankkitilille ennen kuin ne siirrettiin muille tileille, Jirapop sanoi. Hän paljasti myös, että Jirisudalla ei ollut pääasiallista asuntoa, koska hän muutti usein Bangkokiin, Samut Prakaniin ja Chonburiin välttääkseen poliisin tutkan.

Aluksi pidätetty nainen kiisti syytteet, vaikka hän kuulemma myönsi avanneensa pankkitilejä ulkomaalaisille ystävilleen väittäen, että hän ei tiennyt, että hänen ystävänsä käyttäisivät hänen pankkitilejä rikollisiin tarkoituksiin.

Kenraalimajuri Jirapop ilmoitti, että 13 21:stä tämän rikollisverkoston epäillystä on pidätetty. Loput heistä pakenivat merentakaisiin maihin.

Thaimaa hyväksyi äskettäin kauan odotetun lain, jonka mukaan viranomaiset voivat ryhtyä oikeustoimiin niitä vastaan, jotka luovat muulipankkitilejä huijareille.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.