Huippulääkärit ja hallituksen oppositiopuolueet vaativat Thaimaan tuomioistuinta kieltämään kannabiksen käytön muuhun kuin tiukkaan lääketieteellisiin tarkoituksiin

KUVA: Bangkokbiznews

Kansallinen -

Ryhmä lääkäreitä ja oppositiopoliittisia puolueita on vedonnut Thaimaan hallinto-oikeuteen, jotta se kieltäisi marihuanan käytön muuhun kuin tiukkaan lääketieteelliseen tarkoitukseen vedoten ihmisten, erityisesti lasten, turvallisuuden suojelemisen puutteeseen.

Thaimaan lääketieteellisen neuvoston jäsen Smith Srison ja oppositiopuolue Pheu Thai -puolue, Move Forward -puolue ja Seri Ruam Thai -puolue jättivät yhdessä vetoomuksen hallinto-oikeuteen vaatien kumoamaan kansanterveysministeriön käskyn, jolla poistettiin marihuana tyypin viisi huumeluettelo, julkaistu 8.

Vastapuolet syyttivät Bhumjai Thai -puolueen johtajan Anutin Charnvirakulin johtamaa kansanterveysministeriötä ja huumevalvontalautakuntaa marihuanan käytön dekriminalisoimisesta ilman ihmisten suojelemiseksi säädettyjä määräyksiä, mikä on vastoin hallituksen politiikkaa, joka lupaa:

"Ratkaise huumeongelmat lain tiukasti noudattamalla ja huumeiden tuotantolaitosten ja huumeverkostojen poistaminen..."

Smith, joka on lääketieteellisen neuvoston jäsen, sanoi, ettei hän aio protestoida marihuanan käyttöä, mutta sen on oltava vain lääketieteellisiin tarkoituksiin. Hän lisäsi, että lääketieteelliseen käyttöön tarkoitettu marihuana voi edelleen olla laillista ilman kansanterveysministeriön direktiiviä.

Smith totesi, että hallituksella olisi pitänyt olla säännöksiä, jotka voisivat kokonaan kieltää marihuanan käytön nuorten keskuudessa ennen kuin he laillistavat sen, koska jos ei, se voisi aiheuttaa pitkän aikavälin ongelman.

Oppositio Move Forward -puolueen mukaan nykyiset määräykset eivät todellakaan voi estää lapsia ja nuoria käyttämästä marihuanaa virkistystarkoituksiin, ja määräyksiä ei voida konkreettisesti panna täytäntöön.

Move Forward päätteli, että he haluavat, että marihuanaa käytetään tiukasti lääketieteellisiin tarkoituksiin, kuten sen olisi alun perin pitänyt olla.

- Kannabis ja hamppu Bill odotetaan tulevan pian parlamentaariseen käsittelyyn; kuitenkin koalitiokumppanit Demokraattipuolue ja Bhuamjai Thai Party pitävät jo sarvet kiinni lain hyväksymisestä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.