Thaimaan demokraatit uhkaavat romuttaa kannabiksen ja hamppu Billin ja tehdä marihuanan uudelleen laittomaksi, Anutin sanoo, ettei hän pelkää

KUVA: Thaipost

Kansallinen -

Koalitio Thaimaan demokraattipuolue on uhannut hylätä koalitiokumppanin Bhumjai Thai Partyn ehdottaman kannabis- ja hamppulakiehdotuksen sen jälkeen, kun lakiehdotukseen ei ole tehty muutoksia.

Demokraattipuolue sanoi myös pyrkivänsä tekemään kannabiksen kokonaan laittomaksi Thaimaassa leimaamalla sen luokan 5 huumeeksi, jos lakiin ei tehdä muutoksia.

Useat demokraattien jäsenet, joita johti Satit Wongnongtoey, Trangin provinssin demokraattien kansanedustaja, sanoi, että kannabis- ja hamppulakia tutkiva tarkastuskomitea jätti huomiotta kaikki demokraattien, hallituksen suurimman oppositiopuolueen Pheu Thai -puolueen ja Chulalongkornin yliopiston lääkintähenkilöstön esittämät huolenaiheet.

Joitakin huolenaiheita olivat muun muassa kannabiksen luokittelu huumausaineeksi, kannabiksen käytön uudelleen tulkitseminen kotitalouksissa lääketieteellisiin tarkoituksiin tai asetus kannabiksen polttovälineiden myynnin rajoittamisesta virkistystarkoituksiin.

"Koska tarkistuskomitea ei muuttanut lakiesitystä, demokraattien on suojeltava kansan etuja äänestämällä lakiesitystä vastaan, koska se on liian löysä", Satit sanoi alan lehdistölle.

Hän jatkoi, että Thaimaa nähdään nykyään liberaalin kannabiksen pääkaupunkina muiden maiden taholta ja se houkuttelee kannabisturismia verrattuna lääketurismiin, toisin kuin Anutin Charnvirakul, kansanterveysministeri ja kannabis- ja hamppulakiehdotuksen pääpuolustaja, toistui. sanoi, että kannabis oli tarkoitettu vain lääketieteelliseen käyttöön.

Satit sanoi, että kannabiksen luokittelu uudelleen tyypin 5 huumausaineeksi voitaisiin tehdä, mikä tarkoittaisi, että kannabis olisi jälleen laitonta ja kaikki kannabiskaupat joutuisivat sulkemaan ja jokaiselle kannabista hallussaan pitävälle tai käyttävälle voidaan odottaa pitkät vankeusrangaistukset ja sakot.

"Kehotan kansanterveysministeriä tarkistamaan lakiesitystä, jotta Thaimaan yhteiskunta pelastuu kannabiksen riippuvuudesta. Tämä ei ole poliittista, mutta se on maan etua, Satit sanoi lehdistölle eduskunnassa tänään 2.

Sillä välin Anutin Charnvirakul hyväksyi kirje kannabis- ja hamppulain kannattajilta tänään eduskunnassa. Kannattajat sanoivat, että lain pitäisi tulla voimaan mahdollisimman pian.

Vastauksena Anutin sanoi, että Bhumjai Thai -puolue tekisi kaikkensa hyväksyäkseen lain. Hän väitti, että lakiehdotuksessa on nyt 95 pykälää, jota tarkistuskomitea on lisännyt 45 kohdasta otettuaan huomioon muiden koalitiokumppanien ja opposition huolenaiheet.

Anutin kehotti muita kansanedustajia, jos he halusivat olla hyviä kansanedustajia, heidän on kuunneltava kansan tahtoa.

”Bhumjai Thai Party on tehnyt kaikkemme. Emme pelkää niitä, jotka uhkaavat luopua laskusta, koska he pelkäävät, että saamme lisää suosiota. On liian myöhäistä yrittää lopettaa kannabiksen dekriminalisointi, Anutin sanoi kannattajilleen ja lehdistölle.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.