Thaimaan viikko katsauksessa: Eteläisillä alueilla raportoitu pommi- ja tuhopoltto, demokratiaa kannattavien mielenosoitusten iskeminen pääministerin ministerikauden päätyttyä ja paljon muuta

KUVA: Thalu Fah

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkueemme on valinnut viime viikolta, elokuun 15. ja 21. päivän välisenä aikana, ja kommentteja. Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

1. Thaimaa raportoi viidennestä vahvistetusta Monkeypox-tapauksesta matkustaessaan Dubaista

Viimeisin tapaus oli thaimaalainen nainen, joka oli matkalla Dubaista. Hänellä oli ilmeisiä oireita saapuessaan terveystarkastuspisteeseen, joten hän testasi näytteensä, joka osoittautui apinarokkotaudiksi. Koska kyseessä oli tuontitapaus, joka löydettiin välittömästi Suvarnabhumin lentoasemalta, maasta ei vielä löydetty läheisiä kontakteja. Häntä tarkkailtiin sairaalassa noin 21 päivää.

Thaimaa raportoi viidennestä vahvistetusta Monkeypox-tapauksesta matkustaessaan Dubaista

2. Pikanuudeleiden valmistajat vaativat hinnankorotusta ja lupaavat keskittyä vientimarkkinoihin, mutta Thaimaan viranomaiset ovat toistaiseksi eri mieltä ja sanovat, että se vahingoittaa liikaa köyhiä

Viime viikolla viisi suurta pikanuudeleiden valmistajaa vaati tuotteidensa hintojen nostamista kuudesta bahtista kahdeksaan bahtiin pakkausta kohti nousevien tuotantokustannusten vuoksi. Viranomaiset kuitenkin hylkäsivät kysynnän perustelemalla, että nykyinen hinta oli edelleen kustannusten mukainen ja 2 bahtin korotusta pidettiin liian suurena vähätuloisille. Edellisen kerran hallitus hyväksyi hinnankorotuksen vuonna 2008, jolloin hintaa korotettiin 1 bahtilla, 5 bahtista 6 bahtiin per pakkaus. Viime viikon toiminta herätti siksi yleisön huomion, koska se saattoi olla heijastus siitä, kuinka kotimainen talous ja elinkustannukset ovat tällä hetkellä Thaimaassa.

Pikanuudeleiden valmistajat vaativat hinnankorotusta ja lupaavat keskittyä vientimarkkinoihin, mutta Thaimaan viranomaiset ovat toistaiseksi eri mieltä ja sanovat, että se vahingoittaa liikaa köyhiä

3. Thaimaan kolmessa eteläisen rajan maakunnassa raportoitiin viime yönä pommi- ja tuhopolttoiskuista, ja poliisitutkinta on käynnissä.

Etelä-Thaimaa oli jälleen kaaoksessa, kun pommi- ja tuhopolttoiskut tapahtuivat 17 huoltoasemalla ja lähikaupassa Pattanissa, Yalassa ja Narathiwasissa. Kolme ihmistä loukkaantui ja yksi kuoli. Tutkinnan jatkuessa viranomaiset olettivat, että iskujen tarkoituksena ei ollut murhat, vaan pikemminkin kaaoksen aiheuttaminen ja kielteisiä vaikutuksia alueelliseen matkailuun ja talouteen.

Thaimaan kolmessa eteläisen rajan maakunnassa raportoitu pommi- ja tuhopoltto eilen illalla, poliisitutkinta käynnissä

4. Useat demokratiaa kannattavat ryhmät alkoivat kokoontua julkiseen lähtölaskentaan Bangkokissa sunnuntaina juhlistaakseen pääministerin toimikauden päättymistä keskiviikkona.

Demokratia-aktivistien poliittinen liike alkaa jälleen Prayutin virkakauden loppupuolella, kun pääministeri lähestyy keskiviikkona Thaimaan perustuslain mukaan. Suurin osa mielenosoituksista pidettäisiin Bangkokissa neljänä peräkkäisenä päivänä sunnuntaista määrättyyn määräpäivään 24. elokuuta. Tällä välin viranomaisilta ei saatu vastausta pääministerin toimikauden päättymisestä.

Useat demokratiaa kannattavat ryhmät alkoivat kokoontua julkiseen lähtölaskentaan Bangkokissa sunnuntaina juhlistaakseen pääministerin toimikauden päättymistä keskiviikkona.

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Psst… haluatko nähdä lisää? Katso TikTok täältä

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.