Thaimaan kuumimmat uutiset viime viikolta: kannabisviljelmät dekriminalisoitiin virallisesti, hallitus hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliittolakiehdotuksen ja paljon muuta

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkueemme on valinnut viime viikolta, 6. kesäkuuta 12. päivään, kommentein. Niillä ei ole erityistä merkitystä, mutta ne on listattu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

1. Thaimaan hallitus hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliittolakiehdotuksen

Samaa sukupuolta olevien avioliitto tai "siviilikumppanuus" -lakiluonnos esitettiin uudelleen sen jälkeen, kun oikeusministeriö ja useat LGBTQ+:n ja uskonnollisten ryhmien edustajat olivat tarkistaneet sitä. Luonnoksessa sallitaan samaa sukupuolta olevien parien rekisteröityminen laillisiksi "elämän kumppanit" samankaltainen laillinen avosuhdesitoumus kuin heteroseksuaaliset parit. Suurin osa LGBTQ+:n kannattajista kuitenkin vastusti luonnosta ja kannattaa sen sijaan Move Forward -puolueen laatiman ja jo hylätyn "Avioliiton tasa-arvolaki" -lakiesitystä, koska se antaa samaa sukupuolta olevien henkilöiden rekisteröidä avioliittonsa ja tulla "naimisissa olevat parit". Kaikista hankaluuksista huolimatta lakiesitystä ei ole esitetty tai mainittu eduskunnassa ensimmäisessä käsittelyssä, kuten viime viikolla oli suunniteltu.

Thaimaan hallitus hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliittolakiehdotuksen

2. Kannabiksen ja hamppuviljelmien laillistaminen Thaimaassa alkaa virallisesti torstaina

Yksi Thaimaan (varapääministeri Anutin Charnvirakulin johtaman) kampanjapolitiikan keskeisistä linjauksista on vihdoin toteutunut. Alle 0.2 % THC:tä sisältävät kannabiksen ja hampun osat poistettiin virallisesti huumausainelain listalta ja otettiin voimaan torstaina. Hallitus vahvisti myös politiikkaa lahjoittamalla ilmaisia ​​kasveja ja järjestämällä kannabisnäyttelyn, jotta saataisiin yhteisymmärrys kasvin hyödyistä ja kehityksestä tuotteiksi. Yli 100,000 XNUMX nimeä on rekisteröity haettavaksi kotimaan istutukseen ensimmäisestä laillistamispäivästä lähtien.

Esittelyssä: Yhteenveto kannabis- ja hamppuviljelmien laillistamisesta Thaimaassa, joka alkaa virallisesti tänään

3. Thaimaan "Progressive Liquor Act" -laki läpäisee ensimmäisen käsittelynsä parlamentissa keskiviikkona

Toinen edistyksellinen liike Thaimaassa tällä viikolla. Lyhyesti sanottuna lakiesitys (jos se hyväksytään) ei enää rajoittaisi viinatuotantoa suuriin yrityksiin ja tarjoaisi paikallisille panimoille mahdollisuuden tulla markkinoille. Tuottajat voivat valmistaa juomia laillisesti kotimaiseen kulutukseen ilman laillisia lupia tai monimutkaisia ​​menettelyjä. Laki hyväksyttiin vähäisellä äänestyksellä – 178, 137 vastaan ​​ja 15 tyhjää. Hallitus perustaa erityisvaliokunnan tutkimaan ja harkitsemaan lakiesitystä ennen kuin se äänestetään toisessa käsittelyssä seuraavassa esityslistassa.

Thaimaan "Progressive Liquor Act" -laki hyväksyi ensimmäisen käsittelyn parlamentissa keskiviikkona

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Psst… haluatko nähdä lisää? Katso TikTok täältä

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.