Toimituksellinen mielipide: Jatkuva flip flopping maskin toimeksiannoissa vahingoittaa matkailua

Tänä aamuna 3. kesäkuuta 2022 nähtiin huomattava "flip floppi", jopa Thaimaassa, jossa päätökset muuttuvat usein nopeasti.

Ensinnäkin, varvastossu on äkillinen päätöksen kumoaminen, joskus jopa silloin, kun sitä mietitään tai ilmoitettiin viikkoja aiemmin.

Eilen 2. kesäkuuta Phuketin kuvernööri ilmoitti uudesta määräyksestä, joka sisälsi pilottipäätöksen, jonka mukaan naamarit voidaan poistaa rannoilla, puistoissa ja ulkourheilustadioneilla, jos ne ovat yli kahden metrin päässä jostain muusta. Paperilla tämä kuulostaa järkevältä, varsinkin sellaiselle länsimaista, jossa maskimandaatti on ollut poissa kuukausia.

Kuitenkin tänä aamuna, 3. kesäkuuta, alle päivä, Kuvernööri peruutti tilauksen ja naamiomandaatti säilyi, jopa rannalla. Englanninkielisen yleisömme reaktio oli nopeaa ja lähes yleisesti negatiivista sosiaalisessa mediassa. Ollakseni rehellinen, toimeksianto ei näytä häiritsevän suurinta osaa thaimaalaisista henkilökunnastamme tai monia thaimaalaisia ​​lukijoita. Mutta se varmasti häiritsee potentiaalisia turisteja monista maista, mikä on Thaimaan valtava painopiste matkailualan elvyttämisessä. Se häiritsee myös monia ulkomaalaisia, ainakin sähköpostiemme ja sosiaalisen median kommenttejamme lukeminen.

On epäselvää, mikä johti tähän nopeaan käänteeseen, vaikka monet ihmiset arvelivat keskushallinnon mahdollista vaikutusvaltaa Center for Covid-19 Situation Administrationilta tai CCSA:lta, joka vastaa Covid-19:stä kuningaskunnalle.

Thaimaalla on ollut maskimandaatti, joka on tavalla tai toisella katettu hätäasetuksen nojalla, siitä lähtien, kun Covid19 alkoi. Tämä ei ole epätavallista, sillä se on ollut monissa maissa. Epätavallista on, että Thaimaalla on edelleen täydellinen ulkoiluvaltuutus, vaikka ihminen olisi täysin yksin ajamassa moottoripyörää tai kävelemässä rannalla. Ja kyllä, yksi VOI, jos poliisi niin päättää, joutuu maksamaan maskin käyttämättä jättämisestä voimassa olevien hätäasetuksen sääntöjen mukaisesti, joka on tällä hetkellä pidennetty heinäkuun 2022 loppuun.

Useimmat muut maat ovat luopuneet ulkonaamareiden mandaatista, jotkin reilusti yli vuoden ajan. Emme aio ryhtyä tieteelliseen väitteeseen tästä pääkirjoituksesta maskeista ja tehokkuudesta ulkona, mutta huomaa vain, että useimmat maat, mukaan lukien jotkin Thaimaan naapurit, kuten Indonesia, Singapore, Malesia ja Kambodža, ovat luopuneet ulkoiluvaltuuksista.

Thaimaa on jo kuukausien ajan pyrkinyt mahdollisesti päättämään maskin mandaatin, ainakin ulkona paikoissa, kuten puistoissa ja rannoilla tai matkailualueilla.

Viime kuun puolivälissä, toukokuussa 2022, Thaimaan kansanterveysministeriö ilmoitti, että he harkitsevat maskivaltuutuksen peruuttamista vähiten ulkona ja ruuhkattomilla alueilla tai yksin ajoneuvolla ajaminen jne. Varsinkin ulkomaalaisilta ja mahdollisilta turisteilta saatu palaute oli välitöntä ja positiivista.

Kuitenkin vain muutama päivä myöhemmin, näennäisesti edestakaisin keskustelu kulissien takaa Thaimaan viranomaisten kanssa, joilla on erilaisia ​​mielipiteitä, tämä ehdotus muutettiin "vain tietyille alueille ja vyöhykkeille".

Sitten vain muutamaa päivää myöhemmin sekä Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha että kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul sanoivat olevansa eri mieltä ehdotuksesta ja ihmisten pitäisi käyttää naamioita aina paitsi yksityiskodeissaan, käytännössä tappaa ehdotuksen toistaiseksi.

Tämä johti siihen, että Phuketin kuvernööri näennäisesti yritti tehdä omaa helpotusta ulkona ja hänet suljettiin eilen.

Erityisesti matkailu-, vieraanvaraisuus- ja yrityssektori ja jopa Bangkokin uusi kuvernööri ovat sanoneet, että mandaattia pitäisi keventää ainakin ulkona ja matkailualueilla, mutta koska huippuviranomaiset eivät ole halukkaita edes hieman keventämään mandaattia, tämä näyttää toistaiseksi epätodennäköiseltä. Todellisuudessa toimeksiannon täytäntöönpano on tietysti vähäistä, erityisesti saarilla ja matkailualueilla, kuten Pattaya. Todellakin, monet ihmiset ovat lopettaneet maskien käytön kokonaan paitsi klo 7-11, erityisesti ulkomaalaiset turistit näillä alueilla.

Ulkomaalainen turisti, joka ei ehkä tiedä tätä tosiasiaa tai tee tutkimusta, voi kuitenkin nähdä vain sen, että maalla on edelleen ulkoiluvaltuutus ja hän voi sen seurauksena valita toisen lomakohteen. Tietenkään edestakaisin flippiminen ei auta ketään.

Nyt tietysti, vaikka valtuutus irtisanottaisiinkin, voisi silti käyttää maskia halutessaan. Kannatan kaikkien valintaa tehdä niin ja kannatan oikein istuvia, ei-kangasnaamioita ahtaisiin paikkoihin, joissa ei ole tuuletusta. Maski puhdistetaan ja vaihdetaan säännöllisesti. Mutta valitettavasti näin ei tapahdu tällä hetkellä, ja melkein kaikesta maskin käytöstä on tullut vaatimustenmukaisuutta tai teatteria, ainakin Pattayassa, kuten yksin moottoripyörällä, rannalla tai pukeutuminen vilkkaan baarin sisäänkäynnin läpi. tai ravintolaan ja sitten heti lentoon.

Kunnes päättäjät eivät pääse yhdessä ja keksivät järkevää keskitien politiikkaa, ainakin toistaiseksi, matkailu kärsii ja ihmiset jatkuvat hämmentyneenä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/