Thaimaan hallitus laajentaa RT-PCR-testin käyttöä kaikille saapuville yrittääkseen estää Omicronin Covid-19-variantin

KUVA: INN News

Kansallinen -

Thaimaan hallitus jatkaa käyttöä RT-PCR-testit kaikille saapuville Thaimaa, pysäyttää edellisen aikovat siirtyä ATK-testeihin (rapid antigen kit) uuden esiintymisen vuoksi Omicron Covid-19 variantti.

CCSA:n varatiedottaja Apisamai Srirangsan paljasti eilen, 30. marraskuuta, että PCR-testin käyttö jatkuu aluksi joulukuun 16. päivään, samalla kun ATK:n rento terveystarkastus kaikkien matkustajien osalta, kuten CCSA ilmoitti viime perjantaina, viivästyy.

Vaikka uutta varianttia ei viranomaisten mukaan vielä löydetty maasta, RT-PCR-testin laajentamisella pyrittiin tiukentamaan ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ja pitämään variantti poissa kuningaskunnasta.

KUVA: Thansettakij

Lauantaina, Thaimaan hallitus kielsi kaikkien saapuvien matkustamisen kahdeksasta Etelä-Afrikan maasta, eli Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibia, Etelä-Afrikka ja Zimbabwe, joulukuusta eteenpäin.

Matkustajat muista Afrikan maista, joita ei ole lueteltu yllä, saavat tulla maahan vain "Sandbox"-järjestelmän mukaisesti, ja heiltä vaaditaan pakollinen karanteeni. Ne, jotka saapuivat Thaimaahan muista Afrikan maista 6. joulukuuta alkaen täytyy käydä läpi 14 päivän karanteeni ja seulottava RT-PCR-testeillä kolme kertaa heidän kustannuksellaan.

Samaan aikaan kansanterveysviranomaiset valvovat nyt tiiviisti vieraita luettelossa olevista maista, jotka olivat jo saapuneet kuningaskuntaan. Jos epäilyttäviä oireita havaitaan, ne viedään välittömästi RT-PCR-testeihin, tohtori Apisamai päätteli.

TPN-media huomauttaa, että tiedemiehet ja hallitukset tutkivat edelleen Omicron-varianttia, eikä siitä ole vielä ollut tarpeeksi tietoa, jotta voitaisiin kunnolla määrittää, oliko se tappavampi, tarttuvampi vai voisiko se välttää rokotteita. Variantti kuitenkin koski tutkijoita, koska mutaatioita sillä oli.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==--

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.