Huomattava oppositiopuolue "Pheu Thai" ehdottaa "lèse-majesté"-muutosta seuraavassa parlamentin kokouksessa

Chaikasem Nitisiri

Bangkok -

Thaimaan suurin oppositiopuolue "Pheu Thai" valmistautuu esittämään rikoslain 112 ja 116 §:n muuttamista seuraavan eduskunnan kokouksen asialistalle, kertoo puolueen eilen 31. lokakuuta julkaisema avoin kirje.

Puolueen komitean puheenjohtaja Chaikasem Nitisiri julkaisi eilen illalla lausunnon, jossa hän tukee kiistanalaista lakimuutosta Ratsadon-ryhmän järjestämä demokratiaa puolustava mielenosoitus järjestettiin rauhanomaisesti vaatimaan "lèse-majesté’"-lain tai rikoslain 112 pykälän kumoamista Bangkokin Ratchprasongin risteyksessä.n.

Avoimen kirjeen mukaan rikosoikeudellisen syytteen, mukaan lukien 112, 116 § ja hätäasetuksen nykyinen liiallinen käyttö poliittisten ja yhteiskunnallisten mielipiteiden rajoittamiseksi on aiheuttanut vahinkoa ja herättänyt julkisia epäilyksiä oikeusprosessia kohtaan, oliko se todella lain mukaista. oikeusvaltioperiaatetta tai ovatko valtion virkamiehet hoitaneet tehtävänsä laittomasti ja ihmisoikeuksia vastaan.

Siksi Pheu Thai -puolue, edustajainhuoneen eniten ääniä saaneena puolueena, on valmis tuomaan kansan ehdotuksia eduskunnan esityslistalle, jotta hallitus voisi tutkia oikeusprosessia poliisien, syyttäjien, tuomioistuinten, ja oikaisut siitä, ovatko he suorittaneet tehtävänsä tai käyttäneet harkintavaltaansa lain tarkoituksen mukaisesti.

Lausunto päättyy: "(Ehdotus) sisältää myös lainmuutokset, joita yleisö piti epäreiluna menettelynä mielipidevankeja kohtaan, jotka on vapautettava tällaisten vankien pidättämisen poistamiseksi tulevaisuudessa. Tämä on alku luottamuksen palauttamiselle Thaimaan oikeusjärjestelmään.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.