Tänä iltapäivänä Bangkokissa järjestettiin rauhanomaisesti demokratiaa puolustava mielenosoitus, jossa vaadittiin "lèse-majesté"-lain kumoamista

KUVA: iLaw

Bangkok -

Demokratiaa kannattavat aktivistit kokoontuivat Bangkokin Ratchaprasongin risteykseen tänä iltapäivänä, lokakuun 31. päivänä, suureen mielenosoitukseen, jonka tarkoituksena oli pääasiassa vaatia "lèse-majesté"-lain tai rikoslain 112 §:n kumoamista.

Ratsadorn-ryhmän järjestämä mielenosoitus ajoitettiin noin klo 4. Ennen mielenosoitusta Bangkokin poliisi sulki risteyksen lähellä olevat tiet ja Chitlom-Siam skywalk turvallisuussyistä. Lainvalvontaviranomaisten ryhmiä ja korkeapainevesikanoni oli tiettävästi sijoittunut kohteen lähelle.

Kuva
KUVA: iLaw

Kokouksessa mielenosoitusta kannattava NPO "iLaw" perusti myös kopin allekirjoitusten hakemiseksi Thaimaan parlamentille vetoomuksen esittämiseksi § 112:n kumoamiseksi. Kokoontumisilmapiirissä oli hallituksen vastaisia ​​puheita, poliittisia mallipatsaita ja symbolisia esityksiä.

Lisää ihmisiä tulvi risteykseen klo 5 alkaen. Säännöllisiä mielenosoittajia nähtiin nousevan lavalle, koska he pitivät hallituksen vastaisia ​​puheita jatkuvasta rankkasateesta huolimatta. Kokoontuminen oli rauhallinen, mutta Bangkokin lainvalvontaviranomaisten valppaana.

Kuva
KUVA: iLaw

Kello 6 Ratsadornin kuuluisa protestijohtaja Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul nousi lavalle lukeakseen ryhmän lausunnon, jossa mainittiin kaksi päävaatimusta: takuita koskevan oikeuden myöntäminen ja kaikkien poliittisten vankien vapauttaminen sekä rikoslain muuttaminen §:n kumoamiseksi. 58. Sen jälkeen hän leikkasi myös vasemman kätensä numerolla "112".

Järjestäjien mukaan mielenosoitus jatkuisi rauhanomaisesti noin viiden tunnin ajan, ei pyrkinyt yhteenottoon minkään osapuolen kanssa ja päättyisi klo 9.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==--

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.