Suan Dusit Poll -kyselyn mukaan enemmistö on eri mieltä Thaimaan hallituksen suunnitelmasta avata uudelleen rokotetuille ulkomaisille turisteille ilman karanteenia.

KUVA: Manager Online

Kansallinen -

Suurin osa thaimaalaisista ei hyväksy maan hallituksen suunnitelmaa päästää rokotetut ulkomaalaiset turistit sisään ilman karanteenia 1. marraskuuta alkaen, koska maassa ei ole oikea aika ottaa vastaan ​​ulkomaisia ​​turisteja, kertoo tuoreen mielipidemittauksen tulos. Suan Dusit -yliopiston suorittama "Suan Dusit Poll".

Kysely suoritettiin verkossa 11. lokakuuta - 14. lokakuuta, ja siihen osallistui yhteensä 1,329 XNUMX ihmistä eri puolilla maata. Kysely koski pääministeri Prayut Chan-O-Chan äskettäistä ilmoitusta maan uudelleen avaamisesta ja tervetuloa täysin rokotetut ulkomaalaiset ilman pakollista karanteenia 1. marraskuuta alkaen. Suan Dusit Universityn mukaan kyselyyn osallistuneet tulivat eri puolilta maata ja kaikilta elämänaloilta.

Yllä esitettyjen raporttien mukaan enemmistö, 60.10 prosenttia, vastasi "ei" ja loput 39.90 prosenttia, kun kysyttiin, olisiko nyt oikea aika vastaanottaa turisteja ilman pakollista karanteenia.

Kun kysyttiin "tekijöistä", jotka mahdollisesti auttaisivat edetä maan uudelleen avaamissuunnitelmassa suunnitellusti, 74.78 prosenttia suostui rokottamiseen tehokkailla rokotteilla yli 70 prosentille väestöstä; 69.04 prosenttia kyvystä hallita pandemiaa; 68.31 prosenttia terveydenhuoltopalvelujen valmiudesta, mukaan lukien sairaalat ja lääkintähenkilöstö; 66.03 prosenttia pakollisista ennakoivista lähestymistavoista ja ihmisten testaamisesta ennen paikkoihin tuloa; ja 65.00 prosenttia turistien luottamuksen rakentamiseen matkailijoiden tilojen, kuten lentokenttien, julkisen liikenteen, ravintoloiden ja hotellien, turvallisuuden suhteen.

Kun mainitsimme "ehdot" uudelleenavaamiselle, 71.60 prosenttia sanoi, että thaimaalaiset eivät ole vielä täysin rokotettuja; 70.45 prosenttia sanoi, että tauti voi levitä edelleen koko maassa; 66.11 prosenttia sanoi, että viruksen leviämisen mahdollisuus saapuvien turistien kautta on olemassa; 61.05 prosenttia sanoi olevansa huolissaan siitä, että ulkomaalaiset tuovat mukanaan uusia Covid-19-variantteja; ja 55.92 prosenttia sanoi, että taudin torjumiseksi ei ollut objektiivisia suunnitelmia.

Mainittaessa uudelleen avaamisen "edut" 77.29 prosenttia mainitsi kotimaan talouden elpymisen; 74.74 prosenttia mainitsi, että ihmisillä olisi enemmän työpaikkoja ja rahaa perheilleen; 68.07 prosenttia mainitsi positiivisen tulonmuodostuksen maan matkailualueilta; 64.17 prosenttia mainitsi matkailuun liittyvien yritysten elpymisen ja tuhoutuneiden alojen, kuten viihteen ja vieraanvaraisuuden, ja 57.80 prosenttia mainitsi luottamuksen palautumisen sijoittajia ja elinkeinoelämän toimijoita kohtaan.

Päinvastoin, kun mainittiin uudelleen avaamisen "haitat", 83.43 prosenttia sanoi, että päivittäiset Covid-19-tartuntaluvut saattavat nousta uudelleen; 74.60 prosenttia sanoi, että uudelleen avaaminen voi johtaa siihen, että maa joutuu jälleen sulkeutumaan ja että monet ihmiset jäävät jälleen työttömäksi; 59.55 prosenttia sanoi, että terveyspalvelujen, mukaan lukien sairaaloiden ja lääkintähenkilöstön, valmiudet saattavat vaikuttaa; 54.85 ​​prosenttia sanoi, että laittomien rajanylitysten määrä saattaa lisääntyä, kun ihmiset saapuvat Thaimaahan työn perässä, ja 48.19 prosenttia sanoi, että monien ulkomaalaisten paluu maahan saattaa vaikuttaa ihmisten jokapäiväiseen elämään.

Lopuksi, kun heiltä kysyttiin, suostuivatko he 1. marraskuuta suunniteltuun uudelleenavaussuunnitelmaan, 59.86 prosenttia, enemmistö, sanoi "ei" ja 40.14 prosenttia sanoi "kyllä".

Suan Dusit tutki myös ihmisten taustoja ja vaikka ei paljastanutkaan konkreettisia tuloksia, he totesivat, että lähes kaikki kyselyyn osallistuneet liike-elämän, matkailun, majoitusliikkeen ja vastaavien alojen toimijat tukivat yleisesti uudelleen avaamista. Ne, jotka eivät toimi alalla tai joihin matkailu ei vaikuta taloudellisesti, eivät olleet yhtä myönteisiä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.