PR: Thaimaa poistaa karanteenin matalariskisistä maista tuleville rokotetuille vierailijoille marraskuusta alkaen

Seuraava on Thaimaan matkailuviraston lehdistötiedote. Heidän lausuntonsa ovat täysin heidän omiaan.

Alkuvaiheessa Thaimaa sallii täysin rokotetut matkustajat vähintään 10 alhaisen riskin maasta, mukaan lukien Kiina, Saksa, Singapore, Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Luettelo laajenee 1. joulukuuta alkaen ja laajenee edelleen erittäin laajaksi 1. tammikuuta alkaen.

Suunnitelman mukaan hyväksytyistä maista tulevien täysin rokotettujen ulkomaalaisten vierailijoiden on osoitettava olevansa COVID-vapaa matkansa aikana RT-PCR-testillä, joka tehdään ennen lähtöä kotimaasta, ja suoritettava testi Thaimaassa, jonka jälkeen he voivat vapaasti liikkua Thaimaassa samalla tavalla kuin kuka tahansa Thaimaan kansalainen, pääministeri sanoi.

Vierailijat maista, jotka eivät ole luettelossa, ovat tietysti edelleen erittäin tervetulleita, mutta karanteenin ja muiden vaatimusten mukaisesti.

Lisäksi pääministeri sanoi, että alkoholijuomien nauttiminen ravintoloissa sekä viihdepaikkojen toiminta asianmukaisin terveystoimin sallitaan 1. joulukuuta alkaen. (TPN-media huomauttaa, että tämä kieli eroaa hieman muista kielistä, mikä näytti viittaavan siihen, että sitä "harkitaan" 1. joulukuuta mennessä)

Alla pääministerin koko puhe.

Thaimaan pääministerin kansallinen puhe

“THAIMAA ON TERVETULOA KARANTEENITTOMAT VIERAILIJAT”

Maanantai 11 lokakuu 2021

Kansalaiseni, veljeni ja sisareni:

Viimeisen puolentoista vuoden aikana olemme eläneet joidenkin suurimmista rauhanajan haasteista, joita maamme on koskaan kohdannut historiansa aikana ja jotka ovat aiheuttaneet COVID-19-pandemian ja jotka eivät ole jättäneet ketään koskematta eikä yhtään maata. maailmassa vahingoittumattomana.

Se on ollut myös yksi elämäni tuskallisimmista kokemuksista: tehdä päätöksiä, jotka tasapainottavat ihmishenkien pelastamisen ja toimeentulon säästämisen – valinta, joka ei aina ole selkeästi erillään, ja jossa voimme pelastaa ihmishenkiä, mutta sitoutua niihin. sietämättömään kipuun yrittää selviytyä pienillä tuloilla tai ilman tuloja; tai missä voimme säästää toimeentuloa, mutta sitoa perheen, ystävien ja naapureiden hengen ja elättäjänsä.

Tämän kauhean valinnan edessä oli minun päätökseni, ettemme voi sallia hidasta, odottavaa lähestymistapaa pandemiaa vastaan ​​ja annoimme sen vaatia niin monien maanmiestemme ja naisten hengen, kuten me lopulta näimme tapahtuvan. niin monissa muissa maissa.

Tämän seurauksena toimin päättäväisesti monien erinomaisten kansanterveysasiantuntijoidemme neuvojen mukaisesti tehdäkseni maamme ensimmäisten joukossa maailmassa, joka siirtyy nopeasti rajoitusten ja tiukkojen säädösten kanssa.

Kaikkien yhteiskunnan sektoreiden yhteistyöllä ja kaikkien yhdistämällä kädet kohdatakseen tämän kriisin yhdessä, olemme olleet maailman menestyneimpien maiden joukossa ihmishenkien pelastamisessa.

Mutta se on aiheuttanut erittäin suuria uhrauksia menetetyistä toimeentuloista, menetetyistä säästöistä ja tuhoutuneista yrityksistä – mistä olemme kaikki luopuneet, jotta äitimme, isämme, sisaremme, veljemme, lapsemme, ystävämme ja naapurimme voisivat elää tätä päivää varten.

Uhka viruksen laajamittaisesta, tappavasta leviämisestä Thaimaassa on nyt vähentymässä, vaikka uudelleensyntymisen riski on aina olemassa, ja vaikka sairaalamme ja lääkintähenkilöstömme kapasiteeteissa on edelleen vakavia rajoituksia.

On tullut aika valmistautua kohtaamaan koronavirus ja elämään sen kanssa kuten muidenkin endeemisten infektioiden ja sairauksien kanssa, aivan kuten olemme oppineet elämään muiden sairauksien kanssa hoidoilla ja rokotuksilla.

Tänään haluan ilmoittaa ensimmäisestä pienestä, mutta tärkeästä askeleesta toimeentulomme palauttamisprosessin päättäväisessä aloittamisessa.

Viime viikkojen aikana jotkin Thaimaan tärkeimmistä matkailijoiden lähdemaista ovat alkaneet lieventää kansalaisiaan koskevia matkustusrajoituksiaan – maat, kuten Iso-Britannia, jotka mahdollistavat nyt kätevän matkustamisen maahamme, sekä maat, kuten Singapore ja Australia, jotka ovat alkaneet helpottaa muissa maissa vierailevien kansalaistensa matkustusrajoituksia.

Tämän kehityksen myötä meidän on toimittava nopeasti, mutta silti varovasti, emmekä missaa tilaisuutta houkutella joitakin vuoden lopun ja uudenvuoden lomakauden matkailijoita seuraavien kuukausien aikana tukemaan monia miljoonia ihmisiä, jotka ansaitsevat elantonsa matkailullamme. , matkailu- ja viihdealat sekä monet muut asiaan liittyvät alat.

Olen siksi kehottanut CCSA:ta ja kansanterveysministeriötä harkitsemaan kiireellisesti tämän viikon kuluessa kansainvälisten vierailijoiden pääsyä Thaimaahan ilman karanteenivaatimusta 1. marraskuuta alkaen, jos he ovat täysin rokotettuja ja saapuvat lentoteitse matalalta alueelta. riskimaihin.

Vierailijoiden tarvitsee vain osoittaa olevansa COVID-vapaa matkansa aikana RT-PCR-testillä, joka suoritetaan ennen kuin he lähtevät kotimaasta, ja tehdä testi Thaimaassa, jonka jälkeen he voivat vapaasti liikkua. ympäri Thaimaata samalla tavalla kuin kuka tahansa Thaimaan kansalainen voi tehdä.

Aluksi aloitamme vähintään 10 maasta matalariskisten ja ei-karanteenin listallamme, Yhdistynyt kuningaskunta, Singapore, Saksa, Kiina ja Amerikan Yhdysvallat mukaan luettuina, ja laajentaa luetteloa 1. joulukuuta mennessä ja siirtyä 1. tammikuuta mennessä erittäin laajaan luetteloon.

Vierailijat maista, jotka eivät ole luettelossa, ovat tietysti edelleen erittäin tervetulleita, mutta karanteenin ja muiden vaatimusten mukaisesti.

1 päivään joulukuuta mennessä harkitsemme myös alkoholijuomien käytön sallimista ravintoloissa sekä viihdepaikkojen toimintaa asianmukaisin terveysvaroin tukea matkailun ja vapaa-ajan elpymistä erityisesti uudenvuoden lähestyessä.

Tiedän, että tähän päätökseen liittyy riskejä. On lähes varmaa, että vakavissa tapauksissa näemme tilapäisen kasvun, kun lievennämme näitä rajoituksia. Meidän on seurattava tilannetta erittäin tarkasti ja katsottava, kuinka hillitä tilanne ja elää sen kanssa, koska en usko, että niillä monilla miljoonilla, jotka ovat riippuvaisia ​​matkailu-, vapaa-ajan- ja viihdealan tuloista, on varaa tuhoisaan iskuon. toinen menetetty uudenvuoden lomakausi.

Mutta jos tulevina kuukausina näemme odottamattoman erittäin vaarallisen viruksen uuden muunnelman ilmaantumisen, meidän on tietysti myös toimittava sen mukaisesti ja suhteellisesti, kun näemme uhan. Tiedämme, että tämä virus on yllättänyt maailman useita kertoja, ja meidän on oltava valmiita siihen, että se tekee niin uudelleen.

Tämän vuoden kesäkuun puolivälissä olin asettanut 120 päivän tavoitteeksi karanteenittoman maahantulon Thaimaahan ja rokotusten nopeuttamiseksi.

Haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni ja antaa tunnustusta kansanterveysalan työntekijöidemme, muiden virkamiestemme ja kaikkien kansalaistemme poikkeuksellisista saavutuksista heidän vastauksestaan ​​vetoomukseni kesäkuussa.

  • Kun hyväksyimme 120 päivän tavoitteen, tehtiin poikkeuksellisia ponnisteluja lisätäksemme rokotetarjontaamme ja kilpaillaksemme monien muiden maiden kanssa toimituksista. Ja he menestyivät erittäin hyvin. Rokotetoimituksemme kolminkertaistuivat, noin 4 miljoonasta annoksesta toukokuussa lähes 12 miljoonaan heinäkuussa… sitten lähes 14 miljoonaan elokuussa, ja jatkuvat nyt yli 20 miljoonassa kuukaudessa vuoden loppuun asti, yhteensä yli 170 miljoonaa annosta. , paljon edellä asettamiani tavoitteita.
  • Samoin kansanterveyshenkilöstömme työskenteli väsymättä nopeuttaakseen rokotuksia 120 päivän tavoitteemme tukemiseksi, ja yleisö teki hyvää yhteistyötä rokotuksiin ilmoittautumiseksi aikataulujen mahdollisesti aiheuttamista haitoista huolimatta. Tämän seurauksena päivittäiset rokotukset, joita oli toukokuussa noin 80,000 700,000 annosta päivässä, nousivat välittömästi. Kuukausi tavoitteen asettamisen jälkeen kansanterveystiimimme kolminkertaisti päivässä annettavien laukausten määrän, ja he lisäsivät sitä jatkuvasti, kunnes Thaimaa nousi maailman kymmenen nopeimman pistosmaan joukkoon! Tällä hetkellä he ovat usein antaneet yli XNUMX XNUMX pistosta päivässä ja joskus jopa yli miljoona pistosta päivässä.

Pian sen jälkeen, kun kesäkuun puolivälissä pitämäni puheeni kansakunnalle asetin tavoitteemme karanteenittoman pääsyn Thaimaahan 120 päivässä, maailma iski erittäin tarttuva Delta-variantti. Maailmanlaajuiset tapaukset lisääntyivät ja saavuttivat huippunsa elokuussa, aivan kuten Thaimaassa, ja harvat ajattelivat, että Thaimaahan olisi mahdollista päästä karanteenittomaan maahan tänä vuonna.

Se, että voimme aloittaa karanteenivapaan maahantulon marraskuussa ja vaikka monet maat yrittävät edelleen hillitä Delta-muunnostartuntoja rajoittamalla kansalaistensa matkustusrajoituksia, on suuri kunnianosoitus tarkoituksen yhtenäisyydelle ja määrätietoiselle vastaukselle yleisön vetoomukseeni. terveyspalvelut, monet muut ministeriöt, yksityinen sektori ja kansalaisten yhteistyö kaikissa asioissa.

Kansakuntamme on viime kuukausina suorittanut poikkeuksellisen suuren saavutuksen, jotta voimme kaikki olla erittäin ylpeitä kaikkien valtavasta panoksesta noihin saavutuksiin. Nämä saavutukset yhdistettynä muiden maiden matkustusrajoitusten asteittaiseen lieventämiseen antavat meille mahdollisuuden aloittaa karanteenivapaan maahantulon Thaimaahan.

Kiitos.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/