Hallituksen vastaiset mielenosoitukset jatkuvat Bangkokissa kahdeksatta päivää peräkkäin

KUVA: Matichon Online

Bangkok -

Demokratiaa kannattavat mielenosoittajat kokoontuivat tänä iltapäivänä, 22. elokuuta, mielenosoitukseen, jota johti "Thalu Fah" -ryhmä ja hallituksen vastainen toiminta Kok Woan risteyksestä Demokratian muistomerkille Bangkokissa. Tämä oli kahdeksas peräkkäinen päivä peräkkäin pääkaupungin mielenosoituksissa.

Ryhmä joutui Kok Wuan risteykseen noin klo 3. ennen kuin marssisivat 00 metriä Ratchadamnoen Avenuelle, missä he järjestävät demokratiaa edistävän "Urheilupäivä" -protestin ja symbolisia aktiviteetteja vaatiakseen pääministerin eroa vastauksena hänen, mielenosoittajien mukaan epäonnistumiseensa Covid-400-tilanteen suhteen. hallinta Thaimaassa.

Ennen suunniteltua protestiaikaa Phan Phiphop Lila -sillan risteykseen asennettiin raskaat rahtikonttien rivit, jotka johtivat Suureen palatsiin. Tiet Ratchadamnoen Nokin varrella suljettiin, ja alueelle nähtiin poliisivoimia.

Kuva
KUVA: iLaw

Entinen hallituksen kannattaja, josta tuli demokratia-aktivisti Tanat “Looknut” Thanakitamnuay, oli myös läsnä tämänpäiväisellä mielenosoituspaikalla sen jälkeen, kun loukkaantui vakavasti oikeaan silmäänsä hänen mukaansa kyynelkaasukapselin seurauksena viime viikolla poliisin hyökkäyksen aikana. Vaikka hän menetti pysyvästi näkönsä, hän kertoi toimittajille jatkavansa osallistumista mielenosoituksiin ja tukevansa demokratiaa kannattavia ideologioita loppuun asti.

Paikalla järjestettiin monia urheilu- ja perinteisiä kilpailuja, kuten köydenveto, jalkapallo, sidottu potinlyönti jne. pääministerin ja muiden hallituksen jäsenten pilkkakuvilla. Pelit ja kokoontuminen keskeytettiin noin klo 7. sen jälkeen, kun ilotulitus sytytettiin taivaalla Demokratian muistomerkin takana. Mielenosoitus oli rauhallinen huolimatta siitä, että Bangkokin poliisi vastusti nykyistä hätäasetusta ja tartuntatautimääräyksiä, jotka kieltävät yli viiden ihmisen kokoontumiset Bangkokissa Covid-26:n vuoksi. TPN-media ei arvioi yleisön kokoa, mutta väkijoukossa oli paikalla yli viisi henkilöä.

KUVA: Matichon Online

Samaan aikaan toinen mielenosoittajien ryhmä, joka kutsui itseään "Thalu Gasiksi", kokoontui Sam Liam Din Daengin risteykseen ja Vibhavadi Rangsit Roadille klo 4. Täällä on viimeisten kahdeksan päivän ajan jatkunut yhteenottoja tämän ryhmän ja poliisin välillä. Thalu Fah ja muut demokratiaa kannattavat protestiryhmät ovat etääntyneet tästä mielenosoittajaryhmästä, joka jatkaa kovemman ja aggressiivisemman kannan ottamista lainvalvontaviranomaisia ​​vastaan.

Ensimmäinen vastakkainasettelu tapahtui, kun mielenosoittajien kerrotaan alkaneen heitellä sähinkäisiä ja käsintehtyjä räjähdyksiä ensimmäisen jalkaväkirykmentin eteen asennettuihin rahtikontteihin. He myös kertoivat heittäneen sähinkäisiä Royal Thai Army Band -osastolle.

Kello 5 mennessä yhtä mielenosoittajista ammuttiin kumiluotilla päähänsä, minkä seurauksena jotkut heistä siirtyivät takaisin. Siitä huolimatta mielenosoittajia kohti ammuttiin lisää kumiluoteja ja vesitykkejä poliisin yrittäessä valloittaa aluetta. Joidenkin mielenosoittajien kerrotaan vastustaneen heitä heittämällä lisää pingispommeja. Vastakkainasettelu jatkui, ja molemmat osapuolet syyttivät toisiaan konfliktin kärjistymisestä.

Kuva
KUVA: Thaimaan ihmisoikeuslakimiehet (TLHR)

Kello 6 mennessä mellakkapoliisi sulki tien pään ja pään ja piiritti alueen ennen kuin otti kiinni vähintään 27 mielenosoittajaa, sekä miehiä että naisia. Tämä oli Bangkokin poliisin mukaan tähän mennessä suurin mielenosoituksen pidätyssarja. Tämä sisälsi nähdyn videomateriaalin perusteella poliisin pysäyttäneen moottoripyöriä väkisin ja mielenosoittajaryhmiä, jotka yrittivät välttää lainvalvontaviranomaisia.

Klo 7 lähtien lisää mielenosoittajia saapui Din Daengin risteykseen kohdatakseen mellakkapoliisin. Poliisi käytti sitten vesitykkirekkoja ja LRAD:ia (sonic noise) hajottaakseen ryhmän. Mielenosoittajat eivät kuitenkaan osoittaneet merkkejä perääntymisestä ja jatkoivat esineiden heittämistä joukkoja kohti.

Klo 10 alkaen poliisi lava-autoilla ja pakettiautoilla jatkoi mielenosoittajien keräämistä Din Daengin alueelle tunti pääkaupungissa asetetun pakollisen Covid-00-kiellon jälkeen. Suurin osa mielenosoituksista oli kuitenkin päättynyt päiväksi. Tämä seurasi pieni joukko mielenosoittajia, jotka sytyttivät tulipalot ja käyttivät Molotov-cocktaileja alueella.

Toimitamme lisäpäivityksiä ja teemme yhteenvedon tämän illan tapahtumista pidätettyjen tai loukkaantuneiden osalta huomenna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.