Demokratiaa kannattavat "Thalu Fah" -mielenosoittajat kokoontuivat tänään jälleen Bangkokiin vaatimaan pääministerin välitöntä eroa

KUVA: iLaw

Bangkok -

Demokratiaa kannattavat mielenosoittajat "Thalu Fah" -liikkeen alaisuudessa kokoontuivat jälleen Bangkokin Voitonmonumentille tänä iltapäivänä, elokuun 13. päivänä, vaatimaan pääministeri Prayuth Chan-O'Chan välitöntä eroa.

Tässä yhteenveto tämän päivän mielenosoituksesta.

Kokoontuminen alkoi noin klo 3. puheilla ja symbolisella esityksellä heittämällä hedelmiä kadulle ja sytyttämällä ne tuleen osoittaakseen, kuinka maanviljelijöihin on väitetty vaikuttaneen huonosta ja epävakaudesta johtuen hallituksen väitetystä huonosta Covid-30-tilanteen hallinnasta, koska he eivät voi myydä heidän kausituotteitaan.

KUVA: iLaw

Tästä päivästä lähtien myös yleisö ja Sudarat Keyuraphanin "Thai-Sang-Thai" -puolue sekä Thaimaan lakimiesyhdistys ovat syyttäneet pääministeri Prayutia epäonnistuneista politiikoistaan ​​ja Thaimaan Covid-19-tilanteen hallinnosta. Ryhmät keräsivät yli 700,000 19 allekirjoitusta kootakseen yrityksen nostaa kanteen pääministeriä vastaan ​​väitetystä Covid-XNUMX-kriisin huonosta hallinnasta.

Liikennepoliisia tai väkijoukkojen valvontaviranomaisia ​​ei ollut paikalla mielenosoituksen alkukokoontumishetkellä klo 3. Din Deangin risteykseen, jossa mielenosoittajat aikoivat marssia pääministerille, nähtiin kuitenkin tienbarrikadeja ja piikkilanka-aitoja asennettavan. Ministerin sotilasasunto ensimmäisessä jalkaväkirykmentissä. Tämä oli myös useiden muiden lainvalvontaviranomaisten ja mielenosoittajien välisten yhteenottojen ja konfliktien paikka kuluneen viikon aikana, sillä tämä oli neljäs mielenosoitus alle viikossa.

Näet täydellisen viimeisimmän katsauksen viime viikon mielenosoituksista politiikka-osiossamme napsauttamalla tätä.

KUVA: iLaw

Kello 4 lähtien suuri mielenosoittajien joukko asettui jonoon marssiakseen määränpäähänsä. Bannereita ja iskulauseita pidettiin ylhäällä, ja yksi niistä kehotti kaikkia mielenosoittajia olemaan toimimatta aggressiivisesti ja olemaan heittämättä pulloja tai ammuksia poliisivoimia kohti, koska he tulivat tänne vain kaatamaan pääministerin. Tämä oli mielenosoitusten järjestäjien yritys välttää useiden viimeisten mielenosoitusten väkivaltaa ja konflikteja korostaen, että he eivät olleet täällä protestoimassa poliisia vastaan ​​tai taistelemassa lainvalvontaviranomaisia ​​vastaan, vaan kohdistaakseen pääministerin.

Tiet pääministerin talolle tukkivat raskaat rahtikonttijonot heti, kun etulinjaajat olivat saavuttaneet Sam Liam Din Daengin risteyksen, jossa väkivaltainen yhteenotto oli viimeksi tapahtunut keskiviikkona.

Suurin osa demokratiaa kannattavista mielenosoittajista saapui risteykseen noin klo 4. Protestinjohtaja muistutti kaikkia mielenosoittajia megafonissa olemaan käyttämättä väkivaltaa ja protestoimasta rauhanomaisesti ilman yhteenottoa voiman kanssa. Mutta jos poliisi alkaisi ampua kumiluoteja ja kyynelkaasua, he vastaisivat heittämällä värillistä maalia.

KUVA: iLaw

Ensimmäinen kyynelkaasulaukaus kuitenkin ammuttiin mielenosoittajia kohti kello 5. Mielenosoittaja vaati rauhanomaista mielenosoitusta ja kehotti kaikkia mielenosoittajia olemaan käyttämättä aseita tai vastaamasta takaisin. Tämä tapahtui, kun mielenosoittajat kerääntyivät laivakonttien ympärille, jotka estivät pääministerin kotiin johtavan reitin ja etsivät tiesulun kiertämistä.

Kello 5 alkaen Thalu Fahin järjestäjät keskeyttivät mielenosoituksen ja pyysivät mielenosoittajia menemään kotiin ja totesivat, että tilanne oli liian kireä poliisin hajoamisen keskellä. Sam Liam Din Daengin risteyksessä jäljellä olevat mielenosoittajat kohtasivat kuulemma kyynelkaasulaukauksia, ja heidät ammuttiin Din Daengin tietullitielle lähettäviltä mellakkapoliiseilta. Useita laukauksia, oletettavasti kumiluoteja, kuului jatkuvasti. Mielenosoittajia pyydettiin pakenemaan Ratchaprarop Roadin alueelle.

Entinen hallituksen kannattaja ja demokratiaa kannattava mielenosoittaja Tanat "Looknat" Thanakitamnuay, joka myös esiintyi mielenosoituksissa tänään ensimmäistä kertaa, loukkaantui kyynelkaasukapselista hajottamisen aikana ja hänet kiidätettiin lähimpään sairaalaan leikkaukseen. Hän on entinen ultrarojalistin/hallituksen kannattaja, jolla on aiempia yhteenottoja ja välikohtauksia ja jotka olivat äskettäin vaihtaneet puolta. Myöhemmin hän vakuutti kannattajilleen sosiaalisen median kautta, että hän oli "hyvä" ja joutuisi pian leikkaukseen silmäkuopansa.

Klo 6 alkaen mielenosoitus keskeytettiin edelleen rankkasateen vuoksi. Jotkut mielenosoittajista eivät kuitenkaan poistuneet paikalta sateesta huolimatta, mielenosoituksen järjestäjät jatkoivat sosiaalisen median vetoomuksia kotiin menemisestä ja poliisin varoituksista. Sen sijaan mielenosoittajia vastaan ​​käytettiin vesitykkejä.

Poliisi ja nopean toiminnan ryhmä alkoivat saapua mielenosoituspaikalle työntämään takaisin ja pidättämään jäljellä olevat mielenosoittajat. Jotkut mielenosoittajista hajaantuivat läheisiin rakennuksiin saadakseen suojaa ja paenneet mahdollisia pidätyksiä.

Mielenosoitus päättyi lopulta siihen, että lainvalvontaviranomaiset, osittain jatkuvan rankkasateen avulla, turvasivat mielenosoituspaikan Din Daengin ympärillä kokonaan ja raivasivat kaikki mielenosoittajat noin klo 7.

Thaimaan kuninkaallisen poliisin tiedottaja puolusti myöhemmin heidän kumiluotien, vesitykkien ja kyynelkaasun käyttöä väittäen, että mielenosoittajat hyökkäsivät jatkuvasti heidän kimppuun käyttämällä erilaisia ​​esineitä, sähinkäisiä, ilotulitteita, kiviä ja muita materiaaleja. Tämä tapahtui laajan online-kritiikin jälkeen, varsinkin kun kuvat Looknatin vammasta levisivät virukseen.

Toinen suuri mielenosoitus on määrä järjestää myöhemmin tänä sunnuntaina automielellä, jossa mielenosoittajat ovat päättäneet olla luopumatta Thaimaan hallituksen ja erityisesti pääministerin painostuksesta.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.