KERTOUS: Demokratiaa kannattavat mielenosoittajat kokoontuvat "Car Mob" -mielenosoituksiin Bangkokissa ja suurissa maakunnissa valtakunnallisesti

KUVA: iLaw

Bangkok -

Demokratiaa kannattavat mielenosoittajat alkoivat kokoontua jälleen tänä iltapäivänä, 15. elokuuta, "autojoukkojen" mielenosoituksiin Ratchaprasongin risteyksessä ja useilla Bangkokin sisäalueilla syrjäyttääkseen pääministeri Prayut Chan-O'Chan ja hänen hallituksensa.

TPN-media huomauttaa, että mielenosoittajat itse käyttävät sanaa väkijoukko itsekuvauksena.

Moottoripyörät, autot ja suuret ajoneuvot olivat täyttäneet Ratchaprasong-tien klo 2 jälkeen. tänään toiselle automielenosoittajalle, jota johtivat entinen punapaitajohtaja Nattawut Saikua ja poliittinen aktivisti Sombat Bunngam-anong eli "Bo Ko Lai Jut". Mielenosoittajat ovat viime aikoina kokoontuneet useammin poliittisena vastauksena ja ahdistuksena Thaimaan hallituksen huonoon käsittelyyn Covid-00-tilanteessa.

Tämä johtuu siitä, että Bangkok ja 28 muuta aluetta ovat tiukkojen "maksimivalvontavyöhykkeiden" alaisina, jotka periaatteessa velvoittavat sulkemaan kaikki "ei-välttämättömät" liiketoiminnan ja vieraanvaraisuuden sekä pakollisen yön yli tapahtuvan ulkonaliikkumiskiellon ja muut tiukat määräykset. Osittaiset sulkemistoimenpiteet ovat olleet äärimmäisen epäsuosittuja sosiaalisen median kritiikin perusteella, osittain siksi, että mielenosoittajat sanovat, että toimenpiteisiin ei ole riittävästi taloudellista tukea. Thaimaassa merkittävä osa väestöstä on "epävirallisia" työntekijöitä eivätkä peri sosiaaliturvaa. Tämän seurauksena monet nykyisestä kriisistä kärsineet ovat saaneet vain vähän (tai ei ollenkaan) taloudellista tukea.

KUVA: iLaw

Samaan aikaan toinen "Thalu Fah"- ja "We Volunteer" -liikkeiden järjestämä autojen puhkaisuparaati järjestettiin Demokratian muistomerkillä noin klo 2. ennen ajamista viiteen kohteeseen klo 00. ja palaaminen muistomerkille hallituksen vastaisiin puheisiin ja symbolisiin esityksiin.

Thalu Fah vaati myös rauhanomaista mielenosoitusta ilman yhteenottoa ja päätti kokoontumisen noin klo 6.

KUVA: iLaw

Samanlaisia ​​mielenosoituksia järjestettiin myös eri puolilla maata, mukaan lukien Ayutthaya, Chiang Mai, Nonthaburi, Chanthaburi, Khon Kaen, Ubon Ratchathani jne. Kaikkien autojen mielenosoituksissa valtakunnallisesti suunniteltiin symbolisia äänieleitä yhdessä klo 6. vaatia pääministerin eroa.

Klo 4 mennessä Ratchaprasong-autoralli oli palannut risteykseen Lumpinin alueen paraatin jälkeen. Protestipaikalla pidettiin puheita ja esityksiä, jotka ovat nähtävillä myös verkkokanavien kautta.

KUVA: iLaw

Kello 4 lähtien ryhmän riippumattomia mielenosoittajia kerrottiin kerääntyvän Sam Liam Din Daengin risteykseen, ja jotkut olivat menossa rahtikonttijonoon lähellä Din Daengin tietullitietä, jossa oli myös joukkovalvontapoliiseja. Tieten mukaan heitettiin sähinkäisiä ja fermentoitua kalakastiketta. Mielenosoitukset olivat pysyneet rauhanomaisina ennen kuin tämä riippumattomien mielenosoittajien ryhmä oli vuorovaikutuksessa poliisin kanssa, huolimatta mielenosoittajien jatkuvista vetoomuksista, joiden mukaan mielenosoituksissa ei ollut kyse poliisin kohdistamisesta tai pilkkaamisesta, vaan pääministerin kohdistamisesta. Din Daengin alueella on jatkunut mielenosoittajien ja poliisin välisiä yhteenottoja kuluneen viikon aikana, ajoittain väkivaltaisia.

Kello 5 lähtien riippumattomia mielenosoittajia kohti ammuttiin kyynelkaasua, mikä sai heidät siirtymään takaisin Din Daengin risteykseen. Myöhemmin paikalle saapui myös vesitykkirekka, joka alkoi ruiskuttaa kyynelkaasulla täytettyä vettä Din Daengin tietulliväylän mielenosoittajaryhmään.

KUVA: iLaw

Samaan aikaan "autojen mafian" osallistujat valtakunnallisesti aloittivat torvien äänittämisen kello 6. Thaimaan kansallislaulun ohella symbolisesti protestoidakseen pääministeriä ja hänen hallitustaan ​​vastaan. Mielenosoitukset peruttiin myöhemmin.

Vastakkainasettelu Din Daengissa oli edelleen käynnissä klo 6. iLawin mukaan, kun heiltä kysyttiin, miksi he kokoontuivat Sam Liam Din Daengin risteykseen, jotkut mielenosoittajista sanoivat kuulleensa yhteenotosta, joten he tulivat auttamaan.

Kello 6 mennessä Nattawut Saikua oli saapunut risteyksessä kehotti mielenosoittajia siirtymään takaisin konttijonolta ja menemään kotiin, koska yhteenotto ei ollut osa autojen väkijoukkoa toimintaa. Jotkut mielenosoittajista kuuntelivat häntä, mutta pieni ryhmä kieltäytyi ja jatkoi yhteistyötä lainvalvontaviranomaisten kanssa.

Poliisin kerrotaan kuitenkin jatkaneen kyynelkaasun ampumista moottoritieltä hajottaakseen jäljellä olevien mielenosoittajien ryhmän noin kello 7. Risteyksessä sijaitsevan poliisilaatikon kerrottiin palaneen, kun sähinkäiset nähtiin ampuvan yhteenottopaikalta.

Klo 9 alkaen pieni ryhmä mielenosoittajia ja lainvalvontaviranomaisia ​​jatkoi vuorovaikutusta keskenään Din Daengin alueella ja sen ympäristössä huolimatta pakollisesta ulkonaliikkumiskiellosta klo 00-9 Bangkokissa, joka edellyttää kaikkien Koti. Mielenosoittajien kerrotaan kieltäytyvän perääntymästä tänä iltana poliisin varoituksista ja mielenosoitusjohtajien vetoomuksista huolimatta.

Merkittävä thaimaalainen protestiryhmä Thalufah ilmoitti tämän illan mielenosoitusten jälkeen järjestävänsä toisen mielenosoituksen - kuudennen reilun viikon sisällä - huomenna iltapäivällä ja yrittävänsä marssia pääministerin talolle. Aiemmat yritykset tehdä niin ovat edelleen johtaneet väkivaltaisiin yhteenotoihin mielenosoittajien ja lainvalvontaviranomaisten välillä. Poliisi väittää edelleen, että kaikki kokoontumiset ja mielenosoitukset ovat tällä hetkellä lainvastaisia ​​Covid-19:ään liittyvien määräysten ja määräysten vuoksi. Mielenosoittajat puolestaan ​​ovat eri mieltä ja sanovat, että heillä on ihmisoikeus ääneensä ja mielipiteeseen, ja he aikovat jatkaa Thaimaan hallituksen painostamista lähes päivittäisillä mielenosoituksilla.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.