Pattayan asunnottomien tilanne pahenee paikallisten viranomaisten mukaan, jotkut asukkaat ovat huolissaan Covid-19:stä kodittomassa väestössä

Pattaya, Thaimaa -

Pattayan paikalliset asukkaat ovat ilmaisseet huolensa Pattayan lehdistölle sekä asunnottomien määrän lisääntymisestä paikallisella alueella että huolista Covid-19:stä kodittomassa väestössä.

Ensinnäkin ongelmaa käsittelevä video:

Pattaya lähestyy kahta kuukautta 10 alkaen, jolloin kaikki viihdepaikat ja monet muut tapahtumapaikat, kuten kuntosalit, hierontaliikkeet ja kauneusklinikat, on suljettu COVID-2021:n estämiseksi. Pattaya City luottaa matkailuun, mukaan lukien kotimaan, noin 19 % BKT:staan, ja viihteeseen liittyvät tapahtumapaikat sekä matkailukohteet ovat alueen suuri taloudellinen veturi. Näiden voimien sulkemisen myötä myös monet muut yritykset ovat vaikeuksissa, kuten hotellit, jotka ovat lomauttaneet henkilöstöä nykyisen tilanteen vuoksi, mikä lisää Pattayan asunnottomien tilannetta. Lisäksi rajat pysyvät edelleen suljettuina ulkomaalaisilta turisteilta ilman karanteenia, sillä useimmat kotimaiset vierailijat eivät tule sekä Covid-80-huolien että tällä hetkellä avoinna olevien viihdepaikkojen puutteen vuoksi.

Pattaya News on säännöllisesti käsitellyt Pattayan asunnottomien tilannetta, myös artikkelissa täällä huhtikuun lopulla.

Koditon väestö on aina ollut Pattayalla, mutta se on kasvanut eksponentiaalisesti (yhdessä kodittomien eläinpopulaatioiden kanssa, joiden arviolta on nähty satojen kulkukoirien, erityisesti koirien, määrän kasvussa Pattayan ympäristössä, mutta se on eri tarina) ja on kasvanut erityisesti jokaisena aikana. Covid-19-toimenpiteiden ja -rajoitusten kierros. Pattaya City on tehnyt eri asioita yrittääkseen hallita ongelmaa, jotkut onnistuivat, jotkut eivät.

Ongelma on monimutkainen paikallisten kodittomien turvakotien kanssa työskentelevien Chonburin maakunnan viranomaisten mukaan, koska monilla kaduilla olevista on sekä fyysisiä että henkisiä sairauksia tai huumeriippuvuutta. Jotkut paikalliset asukkaat ovatkin äskettäin valittaneet kaupungintalolle siitä, että he ovat näkeneet kodittomien ihmisten elävän suljettujen yritysten edessä avoimesti kuluttavan laittomia huumeita. He ovat myös valittaneet siitä, että jotkut ovat saaneet entiset yritysrintamat näyttämään köyhiltä väliaikaisten suojien, roskien ja muiden väitettyjen rikkomusten vuoksi.

Chonburin maakunnan viranomaisen mukaan monet kodittomat ovat myös ulkomaalaisia ​​Kambodžasta, Laosista tai Myanmarista, jotka eivät voi palata kotiin useista syistä, mukaan lukien levottomuudet omassa maassaan tai rajojen sulkeminen Covid-19:n vuoksi. Monet työskentelivät palvelu- tai ravintola-alalla, mutta menettivät työpaikkansa eivätkä voi nyt lähteä. Heidän lähettäminen kotiin maahanmuuton kautta ei useinkaan ole vaihtoehto etenkään Myanmarin kansalaisille. Thaimaan kansalaiset kodittomat eivät useinkaan halua lähteä kotimaahansa, sillä ruoan löytäminen ja kerjääminen on Pattayalla edelleen paljon helpompaa kuin syrjäisellä maakunnassa. Lisäksi Pattayalla on säännöllisesti hyväntekeväisyysjakeluja, joista monet kodittomat voivat helposti saada aterian.

Paikalliset asukkaat ovat kuitenkin nyt valittaneet kaupungintalolle ja lehdistölle huolista Covid-19:stä kodittomissa väestössä, jotka eivät useinkaan näytä noudattavan Covid-19-varotoimenpiteitä, kuten maskien käyttöä, ryhmien välttämistä tai sosiaalista etäisyyttä. Nämä valitukset väittävät myös, että lainvalvontaviranomaiset tekevät harvoin asialle paljon muuta kuin pyytävät kodittomia muuttamaan eri alueille, koska kodittomilla ei ole rahaa maksaa sakkoja eivätkä he kuuntele.

Äskettäin thaimaalaiselle lehdistölle kerrottiin, että lääkintäapua pyytänyt ohikulkija löysi sairaana kodittoman henkilön, joka yöpyi rakennuksen edessä Banglamungin alueella.

Ensiapuhenkilöstön kerrotaan elvyttävän sairasta henkilöä ennen kuin hänet siirrettiin paikalliseen sairaalaan, ennen kuin heidän kerrottiin julistamisen kuolleiksi. Heidän nimeään ei julkaistu lehdistölle.

Kaikki mukana olleet lääkintähenkilöstö on asetettu karanteeniin, koska kodittoman henkilön ”epäiltiin” tartuntaa Covid-19:stä. Covid-19-testi kodittoman ruumiista on parhaillaan käynnissä ja TPN-media korostaa, ettei lopullista tulosta ollut annettu.

Viime yönä (4th) Pattaya News tarkasti paikallisen Pattayan alueen, jossa Pattaya Beachiltä, ​​Beach Roadilta ja rakennusten edestä löydettiin monia kodittomia. Suurin osa ei käyttänyt kasvonaamaria ja jotkut näyttivät juovan alkoholia.

Paikalliset asukkaat haluavat viranomaisten "korjaavan" ongelman, mutta tilanne ei ole helppo ratkaista ja mitä pidempään elinkeinorajoitukset pysyvät voimassa, sitä pahemmaksi tilanne pahenee. Kuten aiemmin todettiin, Pattayalla ja Chonburilla on asunnottomien turvakoteja, mutta niillä on raittiutta, luokille osallistumista ja muita vaiheita koskevia sääntöjä ja rajoituksia, joista monet kadulla asuvat kodittomat eivät ole tällä hetkellä kiinnostuneita. Pattaya oli myös tarjonnut ilmaisia ​​bussilippuja kodittomille Thaimaan kansalaisille ja muista provinsseista kotoisin oleville asukkaille, mutta monet jäävät kotiin ruoan ja asumisen helpotuksen vuoksi Pattayassa verrattuna kotimaakuntaansa.

Onko sinulla ehdotusta ongelman ratkaisemiseksi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä FacebookTwitterGoogle UutisetInstagramTikTokYoutubePinterestFläppitaulupuhetai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.7 (10 ääntä)
Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.