Thaimaan paikallinen poliisi pidätti viisi myanmarin toimittajaa ja työtoveria, jotka pakenivat Myanmarin sotilaallista tukahduttamista, toimittajayhdistykset vaativat Thaimaan hallitusta luopumaan karkoituksesta

KUVA: Irrawaddy News

Chiang Mai -

Viisi Myanmarista kokenutta toimittajaa ja aktivistia vangittiin San Sain alueella Chiang Main maakunnassa sunnuntaina 9. toukokuuta laittomasta maahantulosta, ja heidät uhkaa mahdollinen karkotus, kun he olivat paenneet Myanmarin sotilaallista tukahduttamista.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan paikallinen poliisi löysi heistä viisi vuokratalosta San Sain alueella eilen sekä useita lähetys- ja tuotantolaitteita. Ryhmän väitetään tunnustaneen tulleensa laittomasti kuningaskuntaan luonnollista reittiä pitkin Mae Hong Sonin maakunnassa.

Heidät karkotettaisiin lain mukaisesti, mutta koronavirusepidemian vuoksi heitä pidettäisiin vangittuna 14 päivää ennen kuin heidät luovutetaan maahanmuuttoviranomaisille, San Sain piirin poliisi sanoi.

Uutislähetysyhtiö DVB (Demokraattinen Voice of Burma) julkaisi hätälausunnon eilen 10. toukokuuta, että viisi heistä pidätettiin sunnuntaina sen jälkeen, kun sotilasjuntta on kieltänyt uutisorganisaation. Uutistoimisto vetosi myös YK:n pakolaisasiain päävaltuutettuun Bangkokissa, jotta he auttaisivat soittamaan Thaimaan viranomaisille luopumaan karkotuksesta, koska heidän henkensä voi olla vakavassa vaarassa.

"DVB kehottaa painokkaasti Thaimaan viranomaisia ​​olemaan karkottamatta heitä takaisin Burmaan, koska heidän henkensä on vakavassa vaarassa, jos he palaavat", lausunnossa todettiin. "He ovat kuvanneet mielenosoituksia Burmassa maaliskuun 8. päivään asti – päivään asti, jolloin sotilasviranomainen peruutti DVB:n televisioluvan ja kielsi DVB:tä tekemästä kaikenlaista mediatyötä."

Lisenssin peruuttamisesta huolimatta virasto on jatkanut raportoimista ja lähettänyt päivittäisiä päivityksiä Facebook-sivulleen koskien mielenosoituksia ja tehoiskuja eri puolilla maata.

Samaan aikaan Thaimaan Foreign Correspondents' Club (FCCT) ilmaisee myös vakavan huolensa toimittajien ja heidän työtovereidensa pidätyksestä ja kehottaa Thaimaan hallitusta olemaan karkottamatta heitä takaisin ja suojelemaan juntan sotilaallista tukahduttamista pakenevia.

Verkkolausunnossa luki: "Nämä viisi henkilöä joutuisivat tietyllä tavalla pidättämään ja vainoamaan, elleivät pahemmin, työnsä ja DVB-yhteytensä vuoksi, eikä heitä missään olosuhteissa pitäisi karkottaa takaisin Myanmariin."

"Yli 70 toimittajaa on turvallisuusjoukkojen pidättämien noin 5,000 1 ihmisen joukossa sotilasvallankaappauksen jälkeen XNUMX. helmikuuta. Suurin osa on edelleen vangittuna aikana, jolloin kidutuksista ja laittomista murhista on raportoitu laajasti."

"Maailma seuraa, mitä Thaimaan viranomaiset tekevät tässä tärkeässä asiassa Myanmarin ja alueen lehdistönvapauden puolesta sekä niiden suojelemiseksi, jotka pakenevat juntan raa'aa riippumatonta mediaa ja kansalaisyhteiskuntaa vastaan ​​kohdistuvaa tukahduttamista."

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulu, puhetai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.