Analyysi: Tänään tulee kuluneeksi kuukausi siitä, kun Pattayan kuuluisat baarit, klubit ja viihdepaikat on suljettu ilman merkkejä avautumisesta pian

KUVA: Pattaya Law Enforcement

Pattaya, Thaimaa-

Monilla yritysten omistajilla, henkilökunnalla ja asiakkailla on ollut vahva tunne Deja Vusta viimeisen kuukauden aikana kolmatta kertaa vuodessa baarit, yökerhot, oleskelutilat, gogot ja kaikki muut viihdepaikat Pattayalla on suljettu Covid-19-varotoimenpiteistä.

Tänään, 10. toukokuuta 2021, tulee kuluneeksi kuukausi siitä, kun baarit on suljettu ilman merkkejä avautumisesta heti, kun Thaimaan hallitus jatkaa tiukempien ja tiukempien rajoitusten täytäntöönpanoa koko maassa yrittääkseen hallita jatkuvaa Covid-19-epidemiaa. On tällä hetkellä noin 2,000 tartuntaa päivässä, enimmäkseen Bangkokissa ja sen ympäristössä, ja infektioita Chonburi missä tahansa noin 75 - yli 100 päivässä.

Covid-19-tilannehallinnon keskus aikoo tehdä päätöksiä myöhemmin tällä viikolla nykyisten "tummanpunaisten" maakuntien ympärillä, joista Chonburi on yksi, ja nykyiset toimenpiteet käytössä. Näitä toimenpiteitä ovat muun muassa epäsuosittu, mutta viranomaisten mielestä välttämätön kielto ruokailla ravintoloissa, uima-altaissa ja seurusteleminen rannalla muiden maakuntatasolla asetettujen rajoitusten ohella, kuten kuntosalien, elokuvateattereiden, leikkikenttien, huvipuistojen ja huvipuistojen sulkeminen. pohjimmiltaan mitä tahansa "hauskaa", joka saa ihmiset seurustelemaan tai seurustelemaan.

Pattaya News ei spekuloi ja ottaa yleisesti neutraalin kannan uutislähestymistapaamme, mutta rakettitieteilijää ei tarvita näkemään, että provinssin ja maan nykyisten tapausmäärien perusteella näiden toimenpiteiden löystyminen on epätodennäköistä tässä vaiheessa. kohta, sillä tapauksista ilmoitetaan edelleen tasaisesti, pääasiassa läheisten kontaktien ja yksityisten tapaamisten johdosta huolimatta siitä, että kaikki suuret sosiaaliset paikat ovat olleet kiinni jo viikkoja.

Sen ei tarvinnut olla näin, sanovat monet omistajat ja henkilökunta verkossa ja osoittavat, mitä he pitävät maiden rokoteohjelman viivästymisenä tai oikea-aikaisen valmistelun puutteena tulevaisuutta varten. Thaimaan hallitus on kuitenkin vastustanut näitä väitteitä ja todennut, että tämä käsitys on väärä ja että Thaimaa suhtautui varovaisesti kunnioittaen kansalaisiaan nähdäkseen, onko rokotteiden käyttöönotolla merkittäviä sivuvaikutuksia muissa rajatarkastuksia ylläpitävissä maissa. ja yrittää pitää viruksen poissa maasta.

Thaimaa ei kuitenkaan ole saari kuten jotkut muut menestyneet maat, jotka ovat pitäneet viruksen poissa, joilla on huokoiset maarajat useiden kansakuntien kanssa ja joissa monet ihmiset ovat kulkeneet rajojen yli ja livahtaneet rajavartioiden ja muiden verkkojen läpi ilman asianmukaista Covid-19-testausta. ja säätimet. Tämä yhdistettynä moniin muihin seikkoihin johti nykyiseen taudinpurkaukseen ja asettaa Thaimaan vaikeaan tilanteeseen painiaan kolmannen (ja todella ensimmäisen suuren) epidemiansa kanssa vuoden sisällä ja sulkemisen, jota kukaan ei halunnut tuhansilta yrityksiltä, ​​mikä taas asettaa miljoonia. työttöminä ja aiheuttaa vaarallisen dominoefektin jopa yrityksissä, jotka voivat avautua turistikohteissa, kuten Pattayassa, Koh Samuissa, Phuketissa ja muissa.

Thaimaa toivoo edelleen avautuvansa rokotetuille turisteille ilman karanteenia myöhemmin tänä vuonna, hallitus sanoo, ja Pattaya on yksi useista nimetyistä "taloudellisesti prioriteettialueista", jotka saavat rokotteet etusijalle toivoen saavansa lauman immuniteetin lomakaupungissa, joka Thaimaan matkailuviranomaisen mukaan 2019 oli maailman 19. vierailluin kaupunki ja toivotti tervetulleeksi noin 10 miljoonaa ulkomaista ja 7 miljoonaa kotimaista turistia. Pattaya on virallisesti riippuvainen matkailusta ja siihen liittyvistä tapahtumista noin 80 prosenttia bruttokansantuotteestaan, ja epävirallisesti se on vielä korkeampi.

Pattayan virkamiehet toteavat, että heidän rokotteiden jakamis- ja käyttöönottoohjelmansa on edelleen aikataulussa ja he ymmärtävät tilanteen vakavuuden, joka on olennaisesti muuttanut suurimman osan kaupungista kummituskaupungiksi kolmannen kerran vuodessa ja kiireellisen tilanteen kääntämisen. Thaimaan hallituksen mukaan nykyinen suunnitelma on rokottaa suurin osa Pattayan paikallisesta väestöstä, jotta alue voidaan avata rokotetuille turisteille ulkomailta ilman karanteenia lokakuuhun mennessä.

Kysymys on tietysti siitä, milloin yritykset saavat avautua uudelleen ja kotimaan matkailun saa jatkaa, mikä piti monia paikallisia yrityksiä pystyssä nykyiseen Covid-19-kierrokseen asti huhtikuun alussa. Verrattuna syrjäisimpiin saariin ja paikkoihin, kuten Koh Samuihin, Pattaya ei ole kärsinyt niin kovasti, vaikka kaupungin sydämessä Second Roadilla ja sitä ympäröivillä alueilla on useita suljettuja yrityksiä ja hylättyjä rakennuksia. Jotkut paikat, kuten LK Metro ja Soi Buakhao, olivat onnistuneet kestämään viimeaikaiset myrskyt melko hyvin paikallisten ex-pattien ja kotimaisten matkailijoiden, etenkin viikonloppuisin Bangkokista alas saapuvien ihmisten ansiosta. Expat ja paikallisten asukkaiden keskittyneet alueet Dark Siden ja Jomtienin alueella eivät ole kärsineet läheskään yhtä lujasti kuin Keski-Pattaya.

Ruokailuravintoloiden ja viihdeteollisuuden sulkeminen, jolla on edelleen tuhansia paikkoja Pattayassa, sekä useimmat "hauskat" turistinähtävyydet ja lähes kaikki suositut paikat, kuten rannat, Koh Larn, Ramayana sekä Instagram-merkittävät ravintolat ja paikat , aiheuttaa aivan kuten viime vuonnakin kaupunkiin kauhistuttavan "dominoilmiön", jota Bangkok ja muut syvän punaisia ​​vyöhykkeitä olevat paikat eivät enimmäkseen saa vakituisten asukkaiden ja ammattien osuuden vuoksi matkailuun liittyvistä ammateista. Vaikka ostoskeskukset ja ei-välttämättömät kaupat saavat avautua, ne ovat entisen itsensä varjo, jossa kävijöitä on viime viikkoina hyvin vähän. Ravintolat voivat avata noutoruokaa, mutta monet ovat päättäneet olla avaamatta ollenkaan, ja noutoruokailun sulkeminen klo 9 on vaikuttanut voimakkaasti myös monien ravintoloiden tuloksiin. Tässä puhumattakaan ravintoloiden tulonmenetyksistä alkoholimyynnistä, joka oli kielletty jo ennen ruokailukieltoa viimeisen kuukauden ajan, koska se saa kansanterveysviranomaisten mukaan ihmisten seurustelua ja kokoontumista.

Rantojen sulkeminen (virallisesti määrättiin olemaan auki vain harjoittelua varten, mutta todellisuudessa tämä rajoittuu Pattayan ja Jomtienin rantojen poluille), Koh Larnin ja useimpien matkailunähtävyyksien sulkeminen aiheutti edelleen dominoefektin ja kerran Paikallisten hotelliyhdistysten mukaan hotellit ovat jälleen lähes nollakäyttöisiä eri puolilla kaupunkia, ja harvat jäävät auki. Kaikki liiketoiminnat, jotka perustuvat kaikkiin näihin edellä mainittuihin yrityksiin ja niihin liittyvään jalkaliikenteeseen, kuten vartijat, DJ:t, muusikot, piiat, korjaamotyöntekijät, katukauppiaat, ruokakärryt, taksinkuljettajat, kampaamot, pesulat, torimyyjät, räätälit, hammaslääkärit, kiertoajelut ryhmät, ja monet, monet muut myös kamppailevat riippumatta siitä, sallitaanko heidän avata "liiketoimintaa varten" vai ei.

Toisin kuin monissa länsimaissa, joissa seisokkien aikana toteutettiin runsaita lomapaketteja ja yrityssuojauksia, yleinen taloudellinen apu, erityisesti epävirallisille työntekijöille, joita on arviolta 60 prosenttia maan työntekijöistä ja suurin osa matkailualasta ja siihen liittyvistä yrityksistä, on myönnetty. vähän tai ei yhtään.

Monet yritykset tuskin odottelivat ennen tätä nykyistä sulkemista toivoen kotimaan matkailun nousua, paikallisia tapahtumia ja mahdollisen ulkomaanmatkailun paluuta myöhemmin tänä vuonna. Kun rokotteet otetaan käyttöön erittäin kiireellisesti, voidaan silti pelastaa monia, mutta sen on oltava TÄRKEIN prioriteetti. Kysymys kuuluu, kuinka kauan se kestää ja kuinka kauan yritykset pysyvät suljettuina ja pystyvät pysymään pinnalla.

Toistaiseksi kaupunki on entisen itsensä surullinen varjo ja mitä kauemmin tämä nykyinen toimenpide- ja rajoituskierros kestää, sitä vaikeampaa on toipua. Se ei auta monia entisiä, kuten viimeaikaiset kyselymme ja keskustelumme osoittavat, harkitsevat lähtöä ja paluuta kotimaahansa, monet niistä, jotka ovat nyt hyvin rokotettuja tai avautuvat uudelleen, kuten Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Monet näistä entisistä asukkaista pitivät Pattayan pinnalla viimeisen vuoden ajan, mutta heidän lähtönsä myötä asiat saattoivat pahentua ennen kuin ne paranevat. Nämä lähdöt johtuvat useista syistä, mutta yleensä monet pelkäävät kuukausia kestäviä seisokkeja.

Ei ole tiedossa, kuinka kauan tämä nykyinen rajoituskierros kestää, ja viranomaiset ilmoittivat vain ottavansa sen päivä kerrallaan ja keskittävät huomionsa ja kiireellisyytensä rokotteiden levittämiseen. Toivokaamme, että se menee hyvin, mutta parhaassakin tapauksessa asianmukainen käyttöönotto kestää todennäköisesti useita kuukausia. Viime vuonna meillä oli noudatettava rajoitusten purkamista koskeva tiekartta, joka, vaikka monien mielestä oli hidasta, ainakin antoi ihmisille ohjausta ja odotuksia.

Tänä vuonna on ei "kynnystä" sille, milloin rajoitukset poistetaan, on epäselvää, millä mittareilla tai toimenpiteillä päätetään, milloin tiettyjä yrityksiä avataan tai rajoituksia poistetaan, ja tämä on vain aiheuttanut ihmisten järkyttymistä. Viime vuonna Thaimaan hallitus otti selkeästi käyttöön eliminointistrategian, jonka tavoitteena oli nolla Covid-19-tartuntaa. Se on nyt epärealistista, mutta on epäselvää, mikä kynnys tai tavoite on toimenpiteiden höllentäminen ja ihmisten saaminen takaisin töihin, muu kuin rokotteiden käyttöönotto.

Pattaya, sen yritysten omistajat, asukkaat, työntekijät ja monet turistit ympäri maailmaa, jotka haluavat palata jonain päivänä, voivat nyt vain odottaa ja katsoa mitä tapahtuu.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.22 (18 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/