Katsaus tulevaan viikkoon Thaimaan uutisissa: harkitseeko CCSA uudelleen "tummanpunaisen" vyöhykkeen toimenpiteitä ja paljon muuta

Thaimaa-

Seuraava on viikoittainen ominaisuus, jossa katsomme viime viikon parhaita kehitystarinoita ja seurattavia asioita. Keskitymme tapahtumiin toukokuun toisen viikon ajan, joka päättyy 15.

Julkaisemme kymmeniä tarinoita viikossa, joten lukijamme saavat nopean kuvan tärkeimmistä tapahtumista ja voivat seurata ja seurata tulevaa viikkoa toimitukseksemme valinnan mukaan.

Tällä viikolla keskitymme oikeastaan ​​vain yhteen suureen kehitystarinaan:

1. Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) keskustelee vyöhykkeiden luokituksista ja toimenpiteistä tällä viikolla

Tämä on epäilemättä viikon suurin tarina, kun CCSA puhuu tällä hetkellä voimassa olevista Covid-19:ään liittyvistä vyöhyketoimenpiteistä ja jos niitä pitäisi poistaa tai jopa lisätä. Tutustu ensin kuuden tummanpunaisen alueen toimenpiteisiin. Tällä hetkellä Tummanpunaiset maakunnat ovat Bangkok, Chonburi, Chiang Mai, Nonthaburi, Pathum Thani ja Samut Prakan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä tummanpunaisen vyöhykkeen rajoituksista Chonburissa ja Pattayassa

Kansallinen turvallisuusneuvosto ja CCSA ilmoittivat molemmat torstaina ja perjantaina, että he aikovat tarkastella voimassa olevia toimenpiteitä ensi viikon puoliväliin mennessä ja tehdä päätöksiä, jotka julkistetaan todennäköisesti perjantaina 14. toukokuuta. Nykyisten tietojen tarkastelu osoittaa, että kuudesta nykyisestä "syvän punaisesta maakunnasta" useimmat ovat joko huonontuneet tai pysyneet ennallaan. Esimerkiksi tänään, 8. toukokuuta 2021, Bangkokissa oli 1,112 217 uutta ja vahvistettua tapausta, Nonthaburissa 114, Samut Prakanissa 93 (laskussa, monet heidän tapauksistaan ​​olivat peräisin tehdasklusterista) ja Pathum Thanilla oli 72. Chonburi puolestaan oli juuri vähiten tapauksia kuukaudessa, 26, ja Chiang Mai on pudonnut XNUMX tapaukseen.

Lisäksi Prachuap Khiri Khan (Hua Hin) on noussut voimakkaasti Covid-19-tartunnan saaneiden provinssien sijoituksissa 100 tapauksella tänään, pääasiassa tehtaalla sijaitsevasta klusterista. CCSA tutkii varmasti kaikki nämä tilastot tehdessään päätöksiä lisätoimenpiteistä tai rajoituksista.

Yritysten omistajille suurin ongelma "tummanpunaisilla" vyöhykkeillä on epäsuosittu kielto ruokailla ravintoloissa, mikä aiheuttaa kasvavaa vastustusta ravintola-alalta. Nykyisten tietojen perusteella Chiang Mai, joka on ponnistellut eniten rajoituksen poistamiseksi, saatetaan laskea, mutta muut maakunnat tällä hetkellä "Deep Red" voivat pysyä tässä asemassa vielä useita viikkoja. Bangkokin tapauksessa kansallinen turvallisuusneuvosto jopa vihjasi lisää rajoituksia jos tilanne ei parane, vaikka ne voidaan varata tietyille alueille, kuten Klong Toey.

Valoisa puoli on se, että Bangkokin ja ympäröivien provinssien ulkopuolella tapaukset ovat lähes kaikki laskeneet tai tasaantuneet, mikä osoittaa, että tilanne näyttää olevan tulossa hallintaan näillä alueilla. Tämä antaa kansanterveysosaston virkamiehille mahdollisuuden keskittyä ensisijaisesti "tummanpunaisiin" sektoreihin ja siihen, mitä toimenpiteitä ja strategioita tarvitaan asian hallitsemiseksi.

Thaimaa on vain viikkojen päässä miljoonista rokotteista Thaimaan hallituksen mukaan, koska paikallisesti tuotettujen Astrazeneca-annosten on määrä olla saatavilla kesäkuun alussa ja useita miljoonia annoksia kiinalaista Sinovacia saapuu tässä kuussa, ja monet menevät suoraan Chonburiin ja muihin punaisiin. vyöhykkeitä. Thaimaan pitkän aikavälin suunnitelma on tietysti riippuvainen rokotuksista, mutta lyhyellä aikavälillä sen on pysäytettävä viruksen suuri leviäminen.

Thaimaan hallitus on jatkuvasti toisti, että Thaimaassa asuvat ulkomaalaiset voivat saada rokotteen, mutta rekisteröintiprosessiin, milloin, brändiin ja muihin kysymyksiin ei ole vielä vastattu.

Meidän pitäisi nähdä ehdotuksia siitä, mitä nykyisten rajoitusten kanssa voi tapahtua ensi viikon keskiviikkona tai torstaina, ja lopullisista päätöksistä tiedotetaan todennäköisesti viikoittaisessa lehdistötilaisuudessa perjantaiaamuna 14. toukokuuta.

On myös syytä huomata, että maakuntien kuvernöörit voivat ja ovat tehostaneet rajoituksia ja niiden vahvistaminen, ja monet nykyiset sulkemiset ja rajoitukset ovat kuvernööripohjaisia ​​eivätkä kansallisia. Tämä sisältää nykyiset rajoitukset rannoille Chonburissa.

Pidämme sinut ajan tasalla, kun/jos CCSA tekee päätöksiä heti, kun ne ovat saatavilla.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.5 (2 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/