Tuhannet Myanmarin karenpakolaiset yrittävät paeta Pohjois-Thaimaahan, kun armeijan ilmahyökkäys iskee raja-alueille

Thaimaa -

Yli 2,000 28 kyläläistä Myanmarin Karenin osavaltiosta evakuoitiin Mae Hong Soniin Pohjois-Thaimaa eilen XNUMX. maaliskuuta sen jälkeen, kun Myanmarin armeija aloitti illalla ilmahyökkäyksen useilla alueilla, mukaan lukien siirtoleirillä.

Illan ilmaiskuissa kerrottiin myös tappaneen ainakin kaksi Karen National Unionin (KNU) sotilasta ja useita muita haavoittuen, jolloin yli 10,000 XNUMX ihmistä pakotettiin pakenemaan kodistaan. KNU on aseellinen etninen vähemmistöryhmä, jolla on oma alue Etelä-Myanmarissa ja jolla on ollut konflikteja Myanmarin armeijan, joka tunnetaan myös nimellä Tatmadaw, kanssa vuosikymmeniä.

Tämä on ensimmäinen ilmahyökkäys sen jälkeen, kun juntan päällikön Min Aung Hlaingin johtama sotilasvallankaappaus kaatoi Aung San Suu Kyin valitun hallituksen helmikuun 1. päivänä. Lakko seurasi KNU:n väitettyä hyökkäystä sotilaalliseen etuvartioon.

Mae Hong Sonin kuvernööri Sithichai Jindaluang paljasti lehdistölle, että Thaimaahan on paennut yhteensä 2,194 XNUMX pakolaista, joiden odotetaan lisääntyvän naapurimaan verenvuodatustilanteen kärjistyessä.

Provinssin viranomainen on valmistellut pakolaisleirit Khun Yuamin piiriin 36. Rangers -rykmentin ensisijaisessa valvonnassa. Provinssin on kuitenkin odotettava Thaimaan hallituksen määräystä saadakseen lisää tiloja pakolaisille. Maanantai-illan raportit väittivät, että jotkut pakolaiset käännettiin takaisin, koska viranomaiset odottivat lisää tilaa.

Paikallinen hallinto Mae Sariangin alueella sanoi, että ei ole tarkkoja tietoja siitä, kuinka monta pakolaista on ilmaantunut, koska alue on armeijan valvonnassa ja muiden virastojen pääsy on kielletty.

Samaan aikaan Mae Sain poliisi takavarikoi neljä postilaatikkoa, joissa oli noin 4,000 5.56 6,000 mm:n laukausta. ammukset kuusi laatikkoa, joissa on 50 75 erilaista muuta ammusta, ja XNUMX K-XNUMX-kranaattia postiliikkeessä Chiang Rain maakunnassa. Kaikki ne olivat Chonburista, ja niiden odotettiin toimitettavan Tachileikiin Myanmariin.

Poliisi otti kiinni 30-vuotiaan Thaimaan kansalaisen, joka havaittiin saapuvan kauppaan vastaanottamaan paketteja, sekä hänen kuljettajansa. Heidän alkuperäisen lausuntonsa mukaan he eivät tienneet mitä laatikon sisällä oli, mutta heidät palkattiin viemään paketit Myanmarin rajalle. Heidät pidätettiin paikalliselle poliisiasemalle lisätutkimuksia varten. Jäi epäselväksi kenelle paketti oli määrä toimittaa tai kuka paketin lähetti.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulutai Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella meistä yritystäsi, tapahtumaasi, hyväntekeväisyysjärjestöäsi tai paikallista urheilua jne.? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayaNews.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.