Myanmarin kenraalit ilmoittivat sotilasvallan ottamisesta tänä aamuna, Aung San Suu Kyi ja muut näkyvät johtajat "vangittiin"

Myanmar -

Burman armeijan kenraalit julistivat maahan hätätilan tänä aamuna, helmikuun 1. päivänä, jolloin armeija näyttää ottavan vallan ja hallitsevan maata, mitä he väittävät olevansa, yhden vuoden ajan.

Aung San Suu Kyi, presidentti Win Myint ja muita hallitsevan National League for Democratian (NLD) hallituspuolueen johtavia jäseniä pidätettiin tämän aamun varhain ennen parlamentin virallista avaamista.

Sotilasjohtajan kenraali Min Aung Hlaingin mukaan armeija joutui toteuttamaan toimiaan vastauksena hallitsevan NLD-puolueen väitettyihin vaalipetoksiin viime vuoden marraskuun vaaleissa.

NLD oli vaatinut voittoa parlamenttivaaleissa ylivoimaisesti. Suurin oppositiopuolue, armeijan tukema Unionin solidaarisuus- ja kehityspuolue (USDP) vaati kuitenkin uusia vaaleja ja vaati sotilaallista tukea varmistaakseen sen, mitä he väittivät reiluksi.

Vaalilautakunta hylkäsi syytökset äänestyspetoksista tammikuun 26. päivänä sillä perusteella, ettei ollut olemassa suuria virheitä tai salaliittoja, jotka vaikuttaisivat kansanäänestyksen uskottavuuteen.

Armeija näytti sitten lieventävän jännitteitä, kun he ilmoittivat verkossa lauantaina, että se noudattaa perustuslakia ja demokratiaa ja toimii lain mukaisesti. Se myös kiisti suunnitelmansa vallan ottamisesta hallituksen siirtymäkauden aikana.

Näkyviä NLD:n jäseniä ja muita aktivisteja vastaan ​​pidätettiin tämän aamun varhaisesta tunnista. Vahvistetut pidätykset ovat tunnettu oikeusaktivisti ja elokuvantekijä Min Htin Ko Ko Gyi, NLD:n keskusjohtokomitean jäsen U Han Thar Myint ja useita NLD:n kansanedustajia.

Yangonin kaupungintalolla nähtiin sotilaita ja joillain pääkaupungin kaduilla panssarivaunuja. Mobiili-internet-data- ja puhelinpalveluissa kerrotaan olevan häiriöitä. Ihmisten kerrottiin pysyneen rauhallisina, ja monien heistä nähtiin lähtevän talostaan ​​ostamaan ruokaa, vierailemaan pankkiautomaateilla ja tarvikkeita paikallisilla markkinoilla.

Samaan aikaan Thaimaan demokratiaa kannattava vapaaehtoinen "We-Vo" on ilmoittanut kokoontuvansa Myanmarin suurlähetystön eteen klo 3. ilmaisemaan katkeruutensa Burman armeijaa ja sen ilmeistä päätöstä vastaan ​​viedä sen kansan demokratia.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu, or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella meistä yritystäsi, tapahtumaasi, hyväntekeväisyysjärjestöäsi tai paikallista urheilua jne.? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayaNews.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.