Lukijan postilaukku/lähetys: Kokemukseni karanteeniin käymisestä ja Thaimaahan palaamisesta ensimmäinen osa

Toimittajan huomautus: Seuraava on erään lukijamme lähettämä, joka tarjoutui jakamaan viimeaikaisia ​​kokemuksiaan vaihtoehtoisen valtion karanteeniprosessin läpikäymisestä ja muista Thaimaahan saapumisen vaatimuksista äskettäin ja on parhaillaan päättelemässä karanteeniaikaansa. Hän jakaa tämän antaakseen toivottavasti muille käsityksen kokemuksesta. Hänen ajatuksensa, valokuvansa ja mielipiteensä ovat hänen omiaan.

Olen 66-vuotias englantilainen, joka asuu pienessä kylässä Koillis-Englannissa. Joulukuun 2020 alussa tajusin, että maailma ja minun maailmani olivat muuttumassa Covidin takia. Ravintolat olivat kiinni, kuntosalit kiinni, kahvilat, viihdepaikat ja pubit olivat kiinni, sää oli kylmä ja kaikki oli äärimmäisen kurjaa.

Yleensä nautin Englannin joulusta, jopa kylmästä ja pakkasesta, koska se on hauskanpidon ja festivaalien aikaa, joissa juhlitaan kristillistä perintöämme, lahjoja annetaan ja vastaanotetaan, ruokaa ja viiniä on runsaasti ja perheet kaikki yhdistyvät perinteisesti. Ihania hetkiä normaalisti! Ei tänä vuonna.

Mutta aloin ajatella joulun jälkeen (25. joulukuuta). Tammi- ja helmikuussa, jolloin on pimeää suurimman osan päivästä ja sää on jäätävää. Ulkoilemaan hattu ja hanskat ja raskaat saappaat ja silti niin kylmä ja lähes kaikkialla kiinni Covid-19-määräysten vuoksi. Mitä enemmän ajattelin sitä, sitä enemmän tajusin, etten todellakaan voisi olla Englannissa talvikuukausina. Lisäksi kukaan ei tiedä milloin Englanti lieventää Covid-19-rajoituksiaan, ja siihen voi mennä kuukausia.

Rakastan Thaimaata ja olen vieraillut useaan otteeseen ja ajatellut Pattayassa, Hua Hinissä ja Surinissa vietettyä talveani: lämmin sää, tuoretta ruokaa, hymyjä kaikkialla ja farangeille paljon parempi hinta kuin Euroopassa. Kyllä, myös Thaimaassa on nyt joitain Covid-19-rajoituksia, mutta tilanne ei ole lähelläkään Englannin tilannetta. Joten, ajatukseni oli päätetty. Thaimaasta oli tulossa ihanteellinen kohde. Mutta miten voin matkustaa sinne näinä kovia aikoina? Yleensä menen paikalliseen Thaimaan konsulaattiin, täytän lomakkeen, odotan kaksi päivää viisumia, varaan lennon ja matkustan sitten.

Mutta nyt voi miten asiat ovat muuttuneet. Ensinnäkin kaikki kertoivat minulle, etten voinut matkustaa ja lähteä Englannista sulkemissääntöjen vuoksi, ja toiseksi he sanoivat, että Thaimaa on suljettu. Menin verkkoon ja katsoin Youtube-videoita saadakseni tietoa, mutta mitä enemmän videoita katsoin, sitä hämmentyneemmäksi tulin. Joten epätoivossani lähetin sähköpostitse neuvoja Thaimaan Lontoon suurlähetystöön.

He kertoivat minulle, että oikeilla asiakirjoilla voin matkustaa myös sulkutilanteessa, mutta minun piti noudattaa tiukkoja ohjeita. Joten viime vuoden joulukuun 11. päivänä hain virallisesti viisumia. Viisumeja on monia ja sopivin minulle oli 'Non-O immigration' -viisumi, koska pystyin täyttämään kriteerit: yli 55-vuotias ja minulla on yli 65,000 XNUMX Thaimaan bahtia kuukaudessa eläke. Täytin vaaditun lomakkeen ja viikon sisällä olin saanut viisumin.

Seuraavaksi tarvitsin Thaimaan kuninkaallisen suurlähetystön myöntämän "pääsytodistuksen". Tässä vaiheessa useimmat eurooppalaiset luovuttavat, koska saadaksesi "COE" sinun on oltava varattu ja maksanut:

1. Vakuutus (englannin kielellä saat Covid-suojan 100,000 XNUMX Yhdysvaltain dollarilla)

2. ASQ (Alternative State Quarantine) -hotellin vahvistus (hinnat vaihtelevat 40,000 200,000 bahtista XNUMX XNUMX bahtiin).

3. Lentolippu (30,000 80,000 - XNUMX XNUMX bahtia)

Nyt se on jopa eurooppalaisille huomattava rahasumma. Ja entä jos käytät kaikki nämä rahat etkä saa COE:tä? Tämä oli erittäin pelottava osa prosessia. Mutta ja tämä on tärkeää, Thaimaan suurlähetystö suorittaa ennakkohyväksynnän. Se vaatii vain kopion viisumistasi ja vakuutuksestasi, ja kun saat ennakkohyväksynnän, voit ostaa karanteenihotellisi ja lennot.

Kävin tämän prosessin läpi hyvin hitaasti pikkuhiljaa, kunnes minulla oli kaikki tarvittavat paperit päästäkseni Thaimaahan. Yksi suuri pelko, jota minulla oli, oli COE. Siinä sanottiin, että lähden Englannista 14. tammikuuta ja laskeudun Bangkokiin 15. helmikuuta. Se tarkoitti, että lentomatkani kestäisi kokonaisen kuukauden, mikä olisi helvetinmoinen lento. Kun soitin thaimaalaiselle ystävälle, hän sanoi, että ehkä kone oli hyvin hidas. Mutta kun ilmoitin Thaimaan suurlähetystölle, he korjasivat virheen muutamassa tunnissa, mutta ei ennen kuin minulla oli monia hermostuneita hetkiä.
Nyt minulla oli kaikki paperityöt Thaimaahan saapumiseen, mutta tarvitset vielä 2 tärkeää asiakirjaa: negatiivisen covid-testin, joka tehtiin 72 tuntia ennen lähtöä, ja "Fit to fly" (F2F) -todistuksen, joka myönnetään 72 tunnin sisällä lähdöstä.
-=-=-=-
Molempien ajoitus oli kriittinen ja aiheuttaa valtavia ongelmia kaikille Thaimaahan tuleville matkailijoille, koska mikään yritys ei takaa, että covid-testi saapuu silloin, kun sitä tarvitset. Tunnen henkilökohtaisesti ihmisiä, jotka ovat jättäneet lentoja odottamatta negatiivisia testituloksia. Ja myös Englannissa useimmat lääkärit eivät myönnä F2F-todistuksia, etenkään sulkujakson aikana. Joten suuri ongelma on, jos myöhästyt lennoltasi, sinun on haettava uudelleen Thaimaan suurlähetystöstä uusi COE, koska COE:si saapumispäivä on voimassa vain 24 tuntia.
-=-=-=-=-=
Olin niin huolissani negatiivisten covid-testien saamisesta ajassa, jolloin olin tehnyt 3. Jokainen maksaa 8,000 bahtia. F2F-todistus, jonka sain Thaimaasta lääkäriltä Bangkokissa (lähetin negatiiviset covid-tulokset ja kävin lääkärin haastattelussa skypessä), joten uskokaa minua, että kaiken oikean asiakirjan saaminen ja niiden saaminen ajoissa vaatii valtavasti stressiä ja rahaa (minun oli yli 175,000 XNUMX Thaimaan bahtia).
–=-=-=-=-=
Joten olin valmistautunut matkapäivääni 14. tammikuuta ja olin innoissani ja erittäin hermostunut, koska Englanti oli nyt täydellisessä sulkussa. Kaupunkien välillä ei ollut laillista liikkumista, ja kaikki ulkomaanmatkailu paheksuttiin. Lähdin kaupungistani klo 10 matkalleni Manchesterin lentokentälle KLM:n kanssa. Mutta matkustaessani korkeiden pennien yli jouduin lumimyrskyyn ja päädyin liikenneruuhkaan. Kaikki ajatukseni matkustamisesta hymyjen maahan vähenivät minuutilta. Ajattelin, josko kaiken käyttämäni ajan ja rahan olisin juuttunut lumimyrskyyn, jossa liikenne pysähtyi. Sydämeni painui, kun istuimme liikenteessä ja ympärillämme oli lumimyrsky.
Jatkuu - Colin
Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (2 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/