Mielipide: Thaimaan hallituksen on "lievennettävä" yrittäessään saada tukea Covid-19-rajoituksille käyttämällä uhkailua kovemmilla toimenpiteillä tai se kostautuu

Seuraava on mielipideartikkeli. Sisältyvät lausunnot ja mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

Kirjoitin eilen mielipideartikkelin siitä, kuinka Thaimaan hallituksen tulisi olla läpinäkyvä ja selkeä tavoitteistaan ​​äskettäisen Covid-19-tartuntakierroksen suhteen ja miten se aikoi puuttua tilanteeseen. Tämän mielipiteen voit lukea täältä. Tänään halusin käsitellä eri aihetta, mutta sellaisen, jonka ne, jotka olivat täällä viime vuoden maalis-heinäkuun viimeisen rajoitustoimenpiteen aikana, muistavat varsin hyvin.

Tänään halusin puhua siitä, miksi mielestäni hallituksen pitäisi varsinkin tällä kertaa, lieventää uhkauksia ja varoituksia kovempien toimenpiteiden toteuttamisesta, sulkemisista ja yritysrajoituksista sekä käyttää kieltä, joka saa sen kuulostamaan, että nykyinen tartuntarypäle ympäri maata on kansalaisten syytä.

Viime keväänä ja kesänä, kun meidät toi läpi avaamisen eri "vaiheita", väestölle kerrottiin jatkuvasti, että jos he "ei tee tätä" tai "ei tehneet niin", he eivät pystyisi avaamaan uudelleen ihmisten toimeentulo jne. Myös maalitolppien siirtelyä tapahtui, mukaan lukien kun ihmisille kerrottiin, että "jos teit tämän, me teemme tämän", mikä sitten siirrettiin ja aiheutti massiivista kritiikkiä. Tilanne oli kuitenkin myös melko uusi, emmekä tienneet Covid-19:stä yhtä paljon kuin nyt, emmekä rokotteita ollut tulossa. Myöskään osa ihmisten toimeentuloa ja taloutta, varsinkin Phuketin, Samuin ja Pattayan kaltaisissa paikoissa, ei osunut yhtä rajusti nyt kuin maaliskuussa 2020, jolloin jotkut luulivat, että tämä olisi ohi muutaman viikon tai kuukauden kuluttua. Lähes vuotta myöhemmin ulkomaalaiset ovat edelleen pääosin lukittuina ilman, että he joutuvat käymään läpi vanteet ja karanteenin.

Alamme nyt taas kuulla tätä kieltä, mikä saa kuulostaa siltä, ​​että thaimaalainen (ja ulkomaalainen) väestö, joka on suurimmaksi osaksi noudattanut sääntöjä viimeisen kymmenen kuukauden aikana, on täällä väärässä. Lausunnot lehdistötilaisuuksissa, kuten "Jos tilanne ei parane ja ihmiset eivät noudata, meidän on tiukennettava. ""Jos ihmiset eivät kuuntele, meidän on siirryttävä tiukempien rajoitusten vaiheeseen 2 ja suljettava enemmän paikkoja, rajoitettava lisää tunteja jne."

En muuten väitä, etteikö näitä toimenpiteitä tarvittaisi tai edes sitä, kenelle pitäisi tai ei pitäisi syyttää. Sanon vain, että sitä, miten pyrimme saamaan yhteistyöhön yleisön kanssa, on tarkasteltava.

Ihmisten, miljoonien ja miljoonien uhkaaminen, joiden säästöjä, liiketoimintaa ja toimeentuloa on jo tuhottu, erityisesti Pattayan, Phuketin ja Samuin kaltaisilla alueilla, joilla on myös nähty satoja yrityksiä suljettuina ja muodollisesti kukoistavia turistien katuja ennen tätä Covid-19-kierrosta. enemmän taloudellista tuskaa ja vaikeuksia ei oikea vastaus minun mielestäni. Tästä syystä näemme myös huomattavaa vastustusta CCSA:n ehdotukselle yleispolitiikasta korkean riskin provinsseja ja julkista erimielisyyttä kuvernöörin ja CCSA:n välillä, jota emme nähneet aikaisempien toimien aikana. (Paljon.)

Näemme myös demokratiaa kannattavia mielenosoittajia ja hallituksen oppositiopuolueita, jotka enimmäkseen tukivat toimenpiteitä viime vuoden sulkemisten aikana, puhumassa ja vastustamassa. Jopa jotkin hallitusta kannattavat puolueet kyseenalaistavat toisen massiivisen kierroksen yleisiä rajoituksia ja sulkemisia ilman tieteellistä näyttöä. Merkittävät liike-elämän yhdistykset, kuten Thaimaan ravintolaliitto ja matkailuyhdistys, myös vastustavat yleisiä, ankaria, liiketoimintaa tuhoavia rajoituksia riippumatta siitä, haluatko kutsua niitä lukituksiksi vai ei.

En väitä, että rajoituksia ei mahdollisesti tarvita tai että lääkärit eivät tee työtään tilanteen hallitsemiseksi. Sanon kuitenkin, että "vaihtamalla kieltä" siitä, kuinka voimme työskennellä yhdessä torjuaksemme tätä sekä tarjotaksemme taloudellista apua ja tukea kärsineille, tarvitaan tällä kertaa ehdottomasti. Tämä koskee myös selkeää ja avointa aikataulua ja tavoitteita. Yritämmekö poistaa tämän taas? Ja miksi, jos on, kun rokotteita (pieni määrä) alkaa saapua ensi kuussa? Kuinka kauan meidän on poistettava? Mikä on aikataulu ihmisten toimeentulon avaamiselle?

Kiitän hallitusta rokotusaikataulujen siirtämisestä ja ostomäärän lähes kaksinkertaistamisesta kuluneen viikon aikana, tämä oli hyvä askel ja auttaa maata pitkällä tähtäimellä, erityisesti ulkomaan matkailualaa. Jos infrastruktuuria ei kuitenkaan ole jäljellä, vauriot jatkuvat paljon pidempään. Tämä koskee myös sitä, jos Covid-19:n annetaan tarttua vanhuksiin ja haavoittuviin, erityisesti Issanissa, ja siitä mahdollisesti aiheutuvaan vahinkoon ja kipuun. ei myöskään saa tapahtua.

Thaimaan hallitus näyttää hyvin kyvyttömältä, haluttomalta tai haluttomalta tarjoamaan taloudellista apua tällä kertaa, erityisesti epävirallisille työntekijöille, jotka ovat kärsineet pitkien, kauhistuttavien yritysten sulkemisten "uhan" vuoksi. Viime vuonna Pattayassa olevat muistavat tuhansia ruokajonoja sulkemisajan huipulla… emme varmasti halua toistaa sitä, vai mitä? Siksi ehdotan vain, että pehmennämme kieltä sen sijaan, että uhkailemme jatkuvasti ihmisiä, joilla on jo ollut kurja vuosi ja joista suurin osa ei ole saanut taloudellista tukea, ja kaivetaan syvälle taskuumme tukeaksemme niitä, jotka sitä tarvitsevat, jos meidän on säädettävä rajoituksista (ja me saattaa joutua tekemään niin) tämän viruksen hallintaan. Jos saamme yhteistyötä ja tukea vastaan ​​uhkia, voimme voittaa tämän viruksen ja auttaa kaikkia taloudellisesti kärsiviä samaan aikaan.

Kiitos kuuntelusta, jätä kommentit tai ajatukset alle.

Adam Judd

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4 (10 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/