Mielipide: Tällä Covid-19-tartuntakierroksella Thaimaan on tehtävä selkeä valinta ja oltava läpinäkyvä tavoite - Tukahduttaminen rokotteisiin tai eliminointiin

Seuraava on yhden työntekijämme mielipide, vaikka hänen mielipiteensä ovat hänen omiaan eivätkä välttämättä aina heijasta The Pattaya News Company Limitedin näkemyksiä. Otamme mielellämme vastaan ​​kommentteja ja mielipidetoimituksia, lähetä meille mielipiteesi osoitteeseen pattayanewseditor@gmail.com jotta voimme harkita ajatuksesi lähettämistä varten.

Tuntuu deja vulta, eikö niin? Niille meistä, jotka olimme täällä viime maaliskuussa Thaimaassa, kun suljimme, lukitsimme, asetimme rajoituksia tai mitä tahansa he kutsuvatkaan yritysten pakkosulkemiseksi näinä päivinä, sen pitäisi ehdottomasti tehdä.

Tällä kertaa tartuntajoukko näyttää kuitenkin olevan paljon suurempi ja pelko monilta näyttää poissa kuukausien elämisen jälkeen täällä enimmäkseen normaalisti. Tämän päivän Jomtien Beachin ympärillä, joka on täynnä sekä thaimaalaisia ​​että ulkomaalaisia, on ilmeistä, että huolimatta tapausten voimakkaasta kasvusta Banglamungissa ja positiivisista tapauksista, joita on ilmaantunut kaikkialla kaupungissa julkaisemiesi aikajanan perusteella, monet ihmiset ovat joko menettäneet omansa. pelkäävät, ovat vain väsyneitä koko asiaan, älä välitä tai kaikki edellä mainitut.

Olen tietoinen raporteista, joiden mukaan noin 90 prosenttia on oireettomia ja kuka tahansa Pattayassa tai muissa turistikaupungeissa käynyt on nähnyt rajojen sulkemisen ja viimeisten usean kuukauden sulkemisen aiheuttaman täydellisen tuhon. Toinen olisi mielestäni täysin apokalyptinen ja on erittäin todennäköistä, että kaikki baarinomistajilta näkemämme ruokalinjat eivät tällä kertaa näy. Viimeisen sulkemisajan lopulla jotkin ruokalinjat houkuttelivat tuhansia ihmisiä kuten Jomtienin kirkko. Tämä tapahtui ainakin jossain määrin taloudellisella tuella epävirallisille työntekijöille, joistakin heistä joka tapauksessa, mikä näyttää tällä kertaa parhaimmillaan epätodennäköiseltä. On kuitenkin myös tärkeää muistaa, että yhtä näkyvä ja vaikuttava matkailu- (mukaan lukien kotimainen) ja ravitsemisteollisuus on vain pieni osa koko maata.

Mielestäni Thaimaalla on vaikeita päätöksiä tehtävänä seuraavien viikkojen aikana. Jos he eivät saa tätä tilannetta hallintaan, heidän on päätettävä, käyttävätkö he "kevyemmän kosketuksen" tukahdutuskeinoja, kuten Meksiko, Japani, Turkki, Dubai, Ruotsi, Norja, Intia (nyt joka tapauksessa) ja muut maat vai jotain muuta massiivista yritystä poistaminen ja kaikki siihen liittyvät taloudelliset seuraukset. On vaikeaa (ja olen iloinen, etten ole siinä asemassa) sanoa, mikä päätös on oikea. Rokotteet ovat aivan nurkan takana ja vallitseva tilanne on onneksi saanut Thaimaan ostamaan lisää rokotteita ja siirtämään aikataulua pidemmälle.

Thaimaalla ei kuitenkaan todennäköisesti ole varaa sulkea kaikkea vieraanvaraisuuden, vähittäiskaupan, kotimaan matkailun, ravintoloiden, kuntosalien, baarien, viihteen, ostoskeskusten ja muiden yritysten, jotka työllistävät enimmäkseen huonommin palkattuja työntekijöitä, ja vain odottaa ihmisten rokottamista, kuten he periaatteessa tekivät sulkemalla rajoja. He ovat useaan otteeseen todenneet, että heillä ei ole (tai eivät tarjoa) "pidä kaikki suljettuna" -strategiaan tarvittavaa taloudellista tukea, kuten monet länsimaat, kuukausien ajan, mitä tämä strategia vaatisi. Jos he onnistuvat lainaamaan tähän tarvittavat varat ja antamaan apua sekä muistamaan mielenterveysnäkökohdan pitkäaikaisella sulkemisella, strategia olisi järkevämpi, mutta heidän olisi myös pohdittava tarkasti pitkän aikavälin vaikutuksia. Toisen kuukauden pituinen sulkeminen saattaa vaikuttaa matkailu- ja ravitsemisalan infrastruktuuriin, varsinkin jos he toivovat alan elpyvän myöhemmin tänä vuonna.

Samaan aikaan huolimatta suuresta määrästä oireettomia ja ei-vaikutuksia tähän kantaan, on myös selvää, että Thaimaalla ei ole varaa sairaaloihinsa ylikuormittumiseen, ja Issanissa on huomattava iäkäs väestö, joka todennäköisesti kärsii vakavasti (osittain siitä syystä he vaikuttavat valmistautua sulkemaan maakunnallinen matkustaminen ja suojelemaan koillista ja joitain muita alueita). Todennäköisesti myös Pattayan ulkomaalainen väestö vaikuttaisi, mutta toistaiseksi se ei vaikuta liian huolestuneelta, vaikka minun mielestäni joidenkin pitäisi olla. Rokotteiden siirtäminen näille riskiryhmille oli loistava ensimmäinen askel, ja toivottavasti he tekevät niin ja ostavat lisää. Mitä nopeammin saamme terveydenhuollon työntekijämme, vanhukset, haavoittuvaiset ja muut riskiryhmämme auttamaan, sitä paremmin. Meidän on myös muistettava ulkomaalaisiamme, sillä monilla on perhe, he työskentelevät täällä ja maksavat veroja ja rakastavat Thaimaata ja varmistavat, että heillä on mahdollisuus saada rokote myös halutessaan.

Lopuksi Thaimaan on ilmoitettava, mitä se aikoo tehdä ja mikä on strategia. Jos se on eliminointi ja aiomme viettää viikkoja ja kuukausia saadakseen tapaukset taas nollaan, kuten ennen tai Australiassa, heidän täytyy olla selvät siitä - ei saa siirtää maalitolppia tai jatkaa vaiheiden lisäämistä (Muista viimeinen kerta, vaihe viisi taianomaisesti näytti avautuvan uudelleen viihde, kun aiemmin sanottiin, että kaikki avautuu vaiheessa neljä?) tai johdattaa väestöä sanomalla, että se kestää vain kaksi viikkoa. Heidän on myös löydettävä tapa tarjota taloudellista tukea.

Jos se on tukahduttamista, heidän on jatkettava rokotesuunnitelman tehostamista, sairaalakapasiteetin lisäämistä, miljoonan vahvan vapaaehtoisen terveydenhuollon työntekijänsä (valtava etu ja erittäin kykenevä auttamaan tässä tilanteessa) ja tarjottava älykkäitä riski-etujen sulkemisia ja rajoituksia. . Tällä hetkellä näyttää siltä, ​​että sanomme yksinkertaisesti "sulje lähes kaikki taas julkinen" ottamatta huomioon valtavia syvemmän vaikutuksen aaltoja, joita tällä on, erityisesti miljooniin terveydenhuoltoalan työntekijöihin.

En kuitenkaan ole lääkäri enkä taloustieteilijä, joten minulla ei ole vastauksia ja näen molemmissa lähestymistavoissa positiiviset ja negatiiviset puolet. Mielestäni on kuitenkin reilua sanoa, että tarvitsemme selkeän käsityksen siitä, mitä he aikovat tehdä - eliminoimista tai tukahduttamista, ja olemaan avoimia tämän päätöksen suhteen tukeaksemme yleisöä. Minusta ei ole aika syyttää ketään, vaikka heitettävyyttä onkin todennäköisesti paljon, mutta on aika selvittää, mikä on ratkaisu ja tehdä se selväksi verrattuna polvennykimisreaktioiden toteuttamiseen tai sellaisiin, joita ei ole tieteellisesti todistettu (esim. , suljetaanko kaikki ravintolat vain noutoruokaa varten eikä tarjota esimerkiksi vain ulkoruokailua kompromissina? Vähennätkö kapasiteettia? jne.)

Adam Judd

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.67 (3 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/