Thaimaan viikko tarkastelussa: Thaimaan viisi parasta kansallista uutista viime viikolta, 30. marraskuuta - 6. joulukuuta

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkue on valinnut viime viikolta, marraskuun 30. ja 6. joulukuuta välisenä aikana. Ne eivät ole millään erityisellä tärkeysasteella, mutta ne on listattu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

1. Opiskelijat kaikkialla Thaimaassa pukeutuvat kouluihin arkiasuihin protestina yhtenäisiä sääntöjä vastaan ​​osana demokratiaa kannattavaa liikettä

Jotkut thaimaalaisten lukiolaisten ryhmät aloittivat lukukauden ensimmäisen koulupäivänsä haastamalla viranomaiset uudeksi univormuksi arkiasuilla. Demokratiaa kannattavien ryhmien "Bad Student" ja KKC:n opiskelijakumppaneiden rohkaisemana opiskelijat pukeutuivat rennosti kyseenalaistaakseen koulupukujen merkityksen yleensä. Tämä koe johti kuitenkin kahteen vastakkaiseen vastareaktioon; kun taas jotkin Bangkokin koulut suosittelivat voimakkaasti ja jopa kielsivät oppilaitaan pääsemästä luokkahuoneisiin arkivaatteissa, kun taas jotkin muut yksityiset ja valikoidut koulut toivottivat oppilaansa lämpimästi tervetulleiksi eivätkä ryhtyneet kurinpitotoimiin myöskään arkiasuja käyttäviä opiskelijoita vastaan.

Opiskelijat kaikkialla Thaimaassa pukeutuvat kouluihin arkivaatteisiin protestina yhtenäisiä sääntöjä vastaan ​​osana demokratiaa edistäviä liikkeitä.

2. Thaimaan hallitus hyväksyy ajoneuvojen nopeusrajoitusten nostamisen maanteillä liikenteen sujuvuuden lisäämiseksi

Autojen korkeampi nopeusrajoitus, jopa 120 kilometriä tunnissa, on nyt otettu käyttöön valtakunnallisesti valtateillä ja maaseututeillä huolimatta siitä, että tämä nopeusrajoitus on ollut epävirallisesti sallittu moottoriteiden ja moottoriteiden Kuninkaallisen liikennepoliisin toimesta jo jonkin aikaa. Myös muiden ajoneuvotyyppien asianmukaiset rajoitukset on tarkistettu liikenneministeriön ehdotuksen mukaisesti ja niiden odotetaan parantavan liikenteen sujuvuutta ja mahdollisesti ratkaisevan liikenneruuhkia tietyillä alueilla moottoriteillä.

Thaimaan hallitus hyväksyy ajoneuvojen nopeusrajoitusten nostamisen moottoriteillä valtakunnallisesti liikenteen sujuvuuden lisäämiseksi

3. Thaimaan pääministeri todettiin syyttömäksi väitettyyn sotilasasuntojen väärinkäyttöön

Perustuslakituomioistuin katsoi, että pääministeri Prayut Chan-O'Cha ei syyllistynyt väitettyyn vallan väärinkäytökseen oleskellessaan sotilasasunnossa eläkkeelle jäämisen jälkeen vuonna 2014 monista mahdollisista syistä. Yksi niistä sisältää, että hän oli oikeutettu asumistuihin ja palveli kansaa merkittävästi entisenä armeijan päällikkönä ja talo oli merkitty majataloksi eikä "hyvinvointitaloksi", joka on valtion etuus. Tuomioistuimen tuomio aiheutti vihaa demokratiaa kannattavien mielenosoittajien keskuudessa, jotka esittivät monia symbolisia ja satiirisia esityksiä tuomioistuimesta keskiviikon mielenosoituksissa, koska he uskoivat tuomioistuimen toimineen pääministerin ja hänen armeijaan perustuvan hallituksensa hyväksi.

Thaimaan pääministeri todettiin syyttömäksi väitettyyn sotilasasuntojen väärinkäyttöön

4. Ainakin 5 ihmistä kuoli, tuhannet kotitaloudet kärsivät voimakkaista tulvista Nakhon Si Thammaratista

Tulvatastrofi on raivonnut 19 suurta Nakhon Si Thammaratin osa-aluetta viime viikon jälkeen, vaikuttaen satoihin paikallisiin yhteisöihin ja tulvien suuria viljelysmaata. Tähän päivään mennessä yli 184,000 525,000 kotitaloutta tai noin 19 XNUMX ihmistä on kärsinyt, ja tähän mennessä on raportoitu yhteensä XNUMX kuolemantapausta. Vaikka tulvaveden pinta on vähitellen laskemassa, monet tulvien uhrit väittivät menettäneensä asuntonsa ja maatalousmaansa.

Ainakin viisi ihmistä kuoli ja tuhannet kotitaloudet kärsivät äkillisistä tulvista Nakhon Si Thammaratissa eilen.

5. Thaimaan terveysviranomaiset vahvistivat tänä aamuna neljä uutta Covid-19-koronavirustapausta Bangkokissa ja Takin maakunnassa, jotka liittyvät Myanmarista laittomaan ylitykseen

Covid-19-koronavirustartuntatapaukset ovat jatkaneet kasvuaan kotimaassa (vaikka valtaosa ei leviä paikallisesti), kun useat laittomat paluumuuttajat, jotka kantoivat viruksen viihdepaikasta Myanmarin Tachileikin alueella, saapuivat Thaimaan rajalle ja jättivät karanteenin viime viikolla väliin. Yhteensä 23 vahvistettua potilasta, mukaan lukien paikallisesti tarttuneet tapaukset, löydettiin eri puolilta maata, erityisesti Pohjois- ja Keski-Thaimaassa. Kansanterveysministeriö kuitenkin rauhoitti eilen konferenssissa yleisöä, että Thaimaassa ei ollut laajalle levinnyt tartunta, tilanne on hallinnassa ja kotimaanmatkailijat voivat edelleen matkustaa tietyissä maakunnissa ilman paikallisten valtion karanteenien suorittamista turvallisesti.

Thaimaan terveysviranomaiset vahvistivat tänä aamuna neljä uutta Covid-19-koronavirustapausta Bangkokissa ja Takin maakunnassa, jotka liittyvät Myanmarista laittomaan ylitykseen

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News/TPN News -uutiset!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.