Opiskelijat kaikkialla Thaimaassa pukeutuvat kouluihin arkivaatteisiin protestina yhtenäisiä sääntöjä vastaan ​​osana demokratiaa edistäviä liikkeitä.

Bangkok -

Jotkut opiskelijaryhmät valtakunnallisesti ovat osallistuneet ensimmäiselle koulupäivälleen tänä aamuna 1. joulukuuta pukeutuen arkiasuihin protestina Thaimaan koulupukumääräyksiä vastaan ​​osana "Bad Student" -aktivistiryhmän käynnistämiä demokratiaa edistäviä liikkeitä.

Bad Student -ryhmä Khon Kaenin maakunnan KKC:n opiskelijakumppaneiden kanssa ilmoitti sunnuntaina, että oppilaat vähintään 23 koulusta eri puolilla maata osallistuvat tiistaina tunneille arkivaatteissa. Ryhmät myös kehottavat opiskelijoita eri puolilla maata tekemään niin ja pelkäämättä kyseenalaistamasta koulupukujen käyttöä.

”Kehotamme teitä kaikkia pukeutumaan kouluun univormujen sijaan arkivaatteisiin kyseenalaistamaan sen tärkeyden. Saavatko opiskelijat osallistua tunnille, jos he eivät ole univormussa? Lisäävätkö vapaa-ajan vaatteet eriarvoisuutta koulussa? Miksi univormuihin keskittyminen on niin tärkeää koulussa?, KKC:n tiedotteessa sanotaan.

Tänä aamuna monien Triam Udom Suksa -koulun lukiolaisten nähtiin pukeutuneen rennosti ja osalla oli pukeutuneet hienot vaatteet ennen kouluun tuloa, vaikka suurimmalla osalla oppilaista oli edelleen yllään koulupuku ja liikunta-asu.

Demokratiaa kannattavat opiskelijat uskovat, että yhtenäiset määräykset ovat osa Thaimaan vanhentunutta koulutusjärjestelmää, joka edustaa nöyryyttä ja kurinalaisuutta, joka valloittaa heidät tahattomasti.

Rennossa asussa pukeutunut naisopiskelija kertoi Associated Pressille, että aikuisten ja opettajien oli kohtuutonta yrittää käyttää yhtenäisiä määräyksiä oppilaita vastaan. Hän päätti pukeutua vapaasti tänään todistaakseen, että koulupuvun käyttäminen tai käyttämättä jättäminen ei vaikuta heidän mahdollisuuksiinsa opiskella.

"Vapaa pukeutuminen ei tarkoita sitä, että haluamme eroon koulupuvuista, se tarkoittaa, että koulujen tulisi antaa oppilailleen vapautta ilmaista itseään pukeutumalla haluamallaan tavalla." sanoi opiskelija, joka pyysi nimensä salaa.

Tämä tottelemattomuus sai kuitenkin aikaan erilaisia ​​vastauksia opettajilta ja koulun hallinnolta sunnuntaina ja tänä aamuna annetun ilmoituksen jälkeen. Jotkut Bangkokin koulut, nimittäin Horwang School, Bodindecha (Sing Singhaseni) School ja Kemasirianusorn School, ilmoittivat virallisesti, että opiskelijat saavat pukeutua vain yhtenäisten sääntöjen mukaisesti. Monien muiden koulujen oppilaiden kerrottiin pidätettyinä hallintotoimistoissaan, eikä heitä päästetty luokkahuoneeseen.

Päinvastoin, jotkut yksityiset ja valikoidut koulut, mukaan lukien Triam Udom Suksa -koulu, ovat vastanneet myönteisesti mielenosoituksiin. Arkipukuiset oppilaat toivottivat tervetulleeksi koulun henkilökunta ja johtaja. Jotkut koulut eivät myöskään ryhdy kurinpidollisiin toimenpiteisiin arkiasuja käyttäviin oppilaisiin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella meistä yritystäsi, tapahtumaasi, hyväntekeväisyysjärjestöäsi tai paikallista urheilua jne.? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayaNews.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.