Kertomus: Demokratian kannattajat marssivat Saksan suurlähetystöön esittääkseen kiistanalaisen vetoomuksen

Bangkok -

Demokratiaa puolustava marssi saapui Saksan Bangkokin-suurlähetystöön eilen, 26. lokakuuta, illalla kiistanalaisen vetoomuksen esittämiseksi Saksan viranomaisille koskien Hänen Majesteettiaan Kuningasta.

Rauhallinen mielenosoitus kiinnitti myös kansainvälisen median huomion demokratiaa kannattaviin mielenosoittajiin käsiteltyjen aiheiden herkkyyden vuoksi, joista Thaimaassa perinteisesti ei puhuttu.

Lue koko uutinen eilen demokratiaa puolustavasta marssista TÄÄLTÄ

Mielenosoittajat saapuivat Saksan suurlähetystöön, jossa mellakkapoliisi sulki sisäänkäynnin noin kello 7, ennen kuin kolmen mielenosoittajan edustajan sallittiin mennä lähetystön sisälle lähettämään kirje tuntia myöhemmin.

Kansanpuolueen vetoomuksen mukaan demokratiaa kannattavat mielenosoittajat pyytävät Saksaa tutkimaan, onko Hänen kuninkaallinen Majesteettinsa kuningas harjoittanut Thaimaan politiikkaa käyttämällä kuninkaallista etuoikeuttaan Saksan maaperästä vai ei, koska tällaista toimintaa voidaan pitää Saksan alueellisen suvereniteettia loukkaavana.

Vetoomuksessa esitetään myös useita muita samansuuntaisia ​​vaatimuksia ja tiedusteluja. Vaikka Saksan suurlähetystö hyväksyi kirjeen ja he ilmoittivat niin monella sanalla, että he tutkivat asiaa, on epäselvää, mitkä ovat seuraavat vaiheet. Samanlaisen kirjeen esittivät myös establishment-mielenosoittajat aiemmin päivällä, mutta se "selitti" Thaimaan politiikkaa.

Yksi edustajista, Patsaravalee ”Mind” Tanakitvibulpon, oli ilmoittanut mielenosoituksen päättyneeksi klo 9. kirjeen lähettämisen jälkeen. Toinen tuleva suuri mielenosoitus saatetaan järjestää kuun loppuun mennessä, jos Thaimaan hallitus jättää edelleen huomiotta heidän ydinvaatimukset, Mind lisäsi.

Samaan aikaan ihmisoikeuslakimies ja demokratiaa kannattava mielenosoitusjohtaja Arnon Nampa on pidätetty uudelleen yhdessä tapauksessa viime yönä sen jälkeen, kun hänelle on myönnetty takuita toisessa.

Asianajaja pidätettiin alun perin 15. lokakuuta hallituksen talon edessä suoritettujen joukkomielenosoittajien tukahduttamisen yhteydessä, ja hänet lennätettiin Chiang Maihin, jotta hän saisi syytteen kapinallisuudesta osallistumisesta Tha Paen mielenosoitukseen 9. elokuuta.

Chiang Main tuomioistuin päätti eilen vapauttaa hänet takuita vastaan ​​200,000 XNUMX bahtin takauksella Thai Lawyers for Human Rights -järjestön mukaan.

Asianajaja kuitenkin pidätettiin välittömästi sen jälkeen, kun Chana Songkhramin poliisi vapautti hänen osallistumisestaan ​​Free Youth -mielenosoitukseen 19. syyskuuta Thammasatin yliopistossa ja Sanam Luangissa Bangkokissa.

Arnon vietiin Bangkokiin pakettiautolla asianajajan mukana. Oli epäselvää, pidetäänkö hänet Chana Songkhramin poliisiasemalla vai rajavartiopoliisialueen 1 päämajassa Pathum Thanin maakunnassa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.