Rikosoikeus kielsi 13 demokratiaa kannattavaa aktivistia takuita vastaan ​​sen jälkeen, kun heidät pidätettiin Democracy Monument -tapaamisessa XNUMX. lokakuuta. Heidät on nyt pidätettynä Bangkokin vankilassa

KUVA: Sumet Thongphun

Bangkok -

Bangkokin rikostuomioistuin on evännyt takuita kaikilta kahdeltakymmeneltä demokratiaa kannattavalta aktivistilta, mukaan lukien Jatupat “Pai Dao Din” Boonpattararaksa ja laulaja/lauluntekijä Chaiamorn “Ammy” Kaewwiboonpan, koska heitä syytetään heidän väitetyistä provokaatioistaan ​​kokoontumista edeltävän mielenosoituksen aikana. Demokratian muistomerkki tiistaina 13. lokakuuta.

Pai Dao Din, Ammy ja XNUMX muuta demokratiaa kannattavaa aktivistia veivät poliisin vahvistuksen toimesta.s Bangkokin viranomaiset, jotka väittivät olevansa yhteistyöhaluttomia ja kieltäytyivät neuvottelemasta, kun viranomaiset tyhjensivät aluetta kuninkaallista autokatua varten.

Mielenosoittajia syytettiin useista syytteistä, erityisesti lainvalvontaviranomaisten estämisestä, värillisen maalin roiskumisesta lainvalvontaviranomaisille ja julkisille paikoille sekä useiden hätäasetukseen liittyvien rajoitusten rikkomisesta. Vain yksi nuori mielenosoittaja vapautettiin aiemmin eilen, koska hän on opiskelijamielenosoittaja, jonka ikä ei ole vielä yli 18.

KUVA: Move Forward Party

Pai Dao Din vietiin rikostuomioistuimeen eilen aamulla Samranratin poliisiaseman pidätyspyynnön jälkeen. Tuomioistuin oli evännyt takuita ja väliaikaista takuita, koska viranomaisten mukaan hänen toimintansa saattoi aiheuttaa kaaosta ja yhteenottoja poliittisen kapinan aikana.

Hänet vietiin ja pidätettiin Bangkokin vankilaan noin klo 6 eilen.

Rikosoikeus on myös evännyt takuita muilta mielenosoittajilta myöhemmin eilen illalla, kun Move Forward -puolueen kansanedustajat neuvottelevat heidän pelastamisestaan. Useat näkyvät aktivistiryhmät, kuten Thai Lawyers for Human Rights ja Human Rights Watch, ovat myös vaatineet mielenosoittajien ehdoitta vapauttamista.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.