Tuomioistuin nosti kolme uutta syytettä Red Bull -perillistä vastaan

Kansallinen -

Bangkokin eteläinen rikostuomioistuin hyväksyi eilen 25. elokuuta uuden pidätysmääräyksen, joka sisältää kolme syytettä pakenevan Red Bullin perillisen Vorayuth "Boss" Yoovidhyaa vastaan ​​vuonna 2012 tapahtuneesta kohtalokkaasta lyömistä ja juoksemisesta.

Syytteet perustuivat viimeaikaisiin todisteisiin, jotka löydettiin tapauksen uudelleentutkinnan aikana. Kolme uutta syytettä olivat holtiton ajaminen, joka aiheutti kuoleman, uhrin auttamatta jättäminen kolarissa ja kokaiinin väärinkäyttö.

Poliisikapteeni Pichapat Srikhamkhwan, Thong Lorin poliisiaseman apulaistutkintapäällikkö, oli pyytänyt rikostuomioistuinta kumoamaan aiemman pidätysmääräyksen, joka koskee kuoleman aiheuttamaa holtitonta ajamista, ja oli esittänyt kaksi muuta syytettä uudessa pidätysmääräyksessä.

Tämä pidätysmääräys on vanhentunut 15 vuodeksi, käytännössä syyskuuhun 2027 saakka, alkaen alkuperäisestä päivämäärästä 2012. Poliisi antaisi myös Interpolin uuden punaisen ilmoituksen Vorayuthin saattamiseksi oikeuden eteen Thaimaassa.

Aiemmin heinäkuussa apulaisoikeusministeri Nate Naksukin johtama syyttäjäryhmä oli luopui syytteestä Vorayuthia vastaan, väittäen, että heillä ei ollut todisteita viedäkseen miljardööriperillisen oikeuteen.

Päätös herätti julkista kohua ja johti tapauksen uudelleentutkintaan OAG:n (Office of Attorney-General) paneelissa, jota johti entinen apulaisoikeusministeri Somsak Bunthong.

Äskettäin esiin tulleet todisteet viittaavat siihen, että Vorayuth kiipesi jopa 170 km/h. Kansallisen poliisipäällikön apulaisavustajan kenraaliluutnantti Charuwat Waisayan mukaan onnettomuushetkellä ja hänen onnettomuuden jälkeen tehdyissä verikokeissaan löytyi myös kokaiinin jälkiä.

Vorayuth "Boss" Yoovidhya, 35, etsittiin taposta syytettynä poliisivanhemman kersanttimajuri Wichian Klanprasertin, 47, kuoleman varhain aamulla 3. syyskuuta 2012.

Hän viivytteli oikeuden käsittelysyytteiden nostamista useita kertoja ennen kuin pakeni Thaimaasta kolme päivää sen jälkeen, kun tuomioistuin hyväksyi pidätysmääräyksen hänestä holtittomasta ajamisesta, joka aiheutti kuoleman ja epäonnistui onnettomuuden uhrin auttamisessa. Hänen tarkka nykyinen sijaintinsa ei ole Bangkokin poliisin mukaan tiedossa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.