79-vuotias thaimaalainen mies uhmaa ikää, jatkaa perinteisten Isaan-soittimien myyntiä Jomtien Beachillä

Pattaya -

Huolimatta 79-vuotiaasta, jolloin monet elävät eläkkeellä, Wichai-setä, tuttu hahmo Pattayan Jomtien Beachillä, tuottaa edelleen iloa muille myymällä musiikkia ja perinteisiä Isaan-soittimia.

Wichai-setä tai herra Wichai Kaewinthrathi tuli alun perin rauhallisesta Na Wan kaupungista Nakhon Phanomin maakunnassa, Thaimaan koillisosassa. Pattayaan saapumisensa jälkeen hän on myynyt yli 40 vuotta perinteistä Isaan-musiikkia ja -soittimia, mukaan lukien khaen (suuurut), pin (luutto) ja vot.

Joka päivä Wichai-setä lähtee soittimiensa kanssa matkaan pitkin pitkää Jomtien Beachin osuutta. Hänen suloiset kappaleensa, joita soitetaan khaenilla, eivät koskaan kiinnitä ohikulkijoiden huomiota. Kauniit melodiat houkuttelevat usein myös uteliaita vierailijoita, niin thaimaalaisia ​​kuin ulkomaisiakin, ihailemaan sekä musiikkia että hänen luomustensa käsityötaitoa. Kun aurinko alkaa laskea, Wichai-setä suuntaa Etelä-Pattayaan jatkaakseen musiikkimatkaansa myöhään iltaan.

Paikallisen median haastattelussa Wichai-setä paljasti, että hänen instrumenttinsa ovat kaikki huolellisesti valmistettu bambusta eivätkä vain tavallisia matkamuistoja. Heillä on hänen kotinsa Isaanin maakunnan rikas kulttuuriperintö. Jotkut soittimista ovat hänen vaimonsa valmistamia, ja hän osaa parhaiten soittaa khaenia. Soittimia myydään muutamasta sadasta bahtiin tuhanteen bahtiin.

Wichaille näiden soittimien myynti on enemmän kuin pelkkä toimeentulo; se on tapa jakaa intohimonsa maailman kanssa. Korkeasta iästään huolimatta Wichit-sedän tarina toimii inspiraation lähteenä ja oikeuttaa sen, että ikä on vain numero.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.