Medical Bytes Thailand Numero 105 Olen nähnyt outoja lääketieteellisiä johtajia aikanani, mutta tämä oli todella hämärä

oplus_0

Seuraava on vieraiden mielipideartikkeli Doc Martynilta. Hänen mielipiteensä ja neuvonsa ovat täysin hänen omiaan, eivätkä välttämättä ole The Pattaya News Company Limitedin mielipiteitä. Hänen yhteystietonsa löytyvät artikkelin lopusta.

Huomaa myös, että seuraavat lääketieteelliset tavut sisältävät arkaluontoisia aiheita, jotka voivat häiritä erittäin herkkiä lukijoita.

1. Kun James, ei hänen oikea nimensä, tuli tapaamaan minua tammikuun 21. päivänä 2024, hän kertoi minulle seuraavan, varsin poikkeuksellisen tarinan:

Eräänä iltana Japanissa ollessaan James nautti sushiillallisesta, vaikka hänen mielestään tahmea riisi oli riittämättömästi kypsennetty. Seuraavana päivänä hänellä oli ummetusta. Hän työskenteli wc:ssä tukoksen poistamiseksi. Tarvittava voima oli ”poikkeuksellinen” ja rasitus aiheutti hänelle kipua alavatsan oikealla puolella.

Seuraavana päivänä hänen kivespussin oikea puoli oli turvonnut. Turvotus väheni jonkin verran, sitten seurustelun jälkeen turvotus palasi kostolla. Hänen oikea kives kasvoi "ison kananmunan kokoiseksi!" ja se sattui. Hän pyysi mielipidettä tohtori Kiralta, japanilaiselta yleislääkäriltä, ​​joka on erityisen kiinnostunut urologiasta. Tohtori Kira hoiti häntä lisäkivestulehduksesta, kivesten lisäkkeen infektiosta, 10 päivän ajan Levofloxacinilla, laajakirjoisella fluorokinoloniantibiootilla.

4 päivän kuluttua hänen kivespussissaan iho oli "hilseilevä ja kutiava". Hän palasi katsomaan tohtori Kiraa. Tohtori Kira määräsi kosteusvoiteen.

2. Neljä päivää myöhemmin James heräsi siihen, että lakanoillaan oli verta ja hänen kivespussistaan ​​roikkui 5 cm:n iholäppä. Hän osti aikuisten vaipat ja meni tohtori Kiran toimistoon seuraavana päivänä, maanantaina 4th Joulukuu.

Tohtori Kira poisti kuolleen ihon läpän ja puhdisti haavan ja käytti sanaa nekroosi (kudoksen kuoleminen taudin seurauksena) leikkaaessaan pois sairaan lihan. Hän kutsui hoitoa "snippy snippyksi", joka toistettiin seuraavien 2 viikon aikana. Toimenpiteet suoritettiin kirurgisilla saksilla ja/tai skalpellilla, mutta ilman nukutusainetta!!

Tohtori Kira oli edelleen huolestunut Jamesin esityksestä ja ohjasi hänet urologin erikoislääkärin kollegan luo suositellen Jamesin hyväksymistä. Kirurgi suositteli oikean kiveksen ja kivespussin oikean puolen poistamista.

James kieltäytyi kohteliaasti pääsystä ja leikkaushoidosta.

3. Jamesilla on ketterä äly. Hän tutki levofloksasiinia, jonka yksi sivuvaikutuksista on epidermaalinen nekrolyysi (ihon ylempien kerrosten irtoaminen). James lopetti Levofloxacinin käytön. Nekrolyysi ratkesi.

4. Kuunnellessani tätä tarinaa ja koska tohtori Kira oli käyttänyt termiä nekroosi, huolestuin siitä, että Jamesilla oli Fournierin kuolio, erittäin vakava sairaus ja kuolleisuus 40 %. Fourier'n kuolio, nekrotisoiva fasciiitti (katso MBT 97, jalkaton Thaimaassa), on kivespussin kuolio. Se on harvinainen sairaus; 1.6 per 100,000 XNUMX miestä Amerikassa vuodessa. Suurin osa sen uhreista on ylipainoisia ja heikosti hallinnassa olevia diabeetikoita. Elämän säilyttämiseksi kivespussin kirurginen leikkaus tulee suorittaa ensisijaisesti.

Mutta James oli 172 cm pitkä ja painoi 78 kg. Hän ei ollut diabeetikko.

Fournierin kuolio etenee nopeasti. James oli kestänyt "snippy snippy" yli 2 viikkoa. Jos hänellä olisi Fournierin kuolio, hän olisi jo kuollut.

5. Tämä oli hullu tarina, mutta diagnoosi oli yksinkertainen: Tutkittuani hänen paranevaa kivespussiaan, katso kuva 5, kerroin hänelle, että liiallinen rasitus hänen ummetuksen vapauttamiseksi oli aiheuttanut nivustyrän oikean kiveksen turvotuksen kanssa.

James oli hieman yllättynyt ja sanoi, että hän oli aiemmin itse arvioinut tyrän, jota hän ei löytänyt. Vakuutin hänelle, että tein diagnoosin hänen tarinastaan ​​ja selitin, että hänen rasittumisestaan ​​johtuva oikeanpuoleinen alavatsakipu oli itse asiassa hänen sisäisen nivusrenkaan repeämä, katso kuva 6. Kun tutkin hänen nivuskanavaansa, jossa oli yskäimpulssi, diagnoosi vahvistettiin. Näytin Jamesille kuinka tutkia itsensä oikein. Hän tunsi eron oikean ja vasemman puolen välillä.

Hänen aiempi itsetutkintatekniikkansa oli suora nivustyrä, ei epäsuora nivustyrä.

James oli mielissään diagnoosista: Hän ei aikonut menettää oikeaa kivestään ja kivespussiaan. Kaikki olisi hyvin, ja jos hänen syntymässä oleva nivustyrä ei paranisi itsestään, yksinkertaisella leikkauksella hänet palautettaisiin normaaliksi, paitsi tietysti hänen kivespussinsa "snippy snippy" manikyyri.

6. Kysymys? Kuinka kaksi urologiaan koulutettua japanilaista lääkäriä epäonnistui Jamesissa näin syvästi?

Vastaus: Seuraavista syistä he eivät pettäneet häntä!

- Lääketieteen kielen ero; Japani vs englanti.

-Fournierin kuolio on harvinainen, mahdollisesti kuolemaan johtava sairaus. Infektoituneen kudoksen kiireellinen kirurginen poisto on ensiarvoisen tärkeää, mitä he aikoivat tehdä.

-Kaksi japanilaista lääkäriä olivat ilmeisesti lukeneet Fournierin kuoliosta, mutta he eivät olleet koskaan selvinneet tapauksesta. Heille kerrottiin, mutta he eivät olleet perillä. Tieto syntyy kokemuksesta.

- Näin vakavaa patologiaa nähdään harvoin pienissä maakuntasairaaloissa.

-Leikkausharjoittelijana työskentelin Iso-Britannian toiseksi suurimmassa sairaalassa. Ensimmäisen työkuukauden aikana olin mukana Fournierin tapauksen käsittelyssä. Kehittelin tietoa Fournierin taudin diagnosoimiseksi ja hoitamiseksi oikein. 45 vuoden kuluttua en ole nähnyt toista tapausta.

-Lopuksi, vaikkakin hieman harhaan johdettu, kaksi lääkäriä yrittivät yhdessä pelastaa Jamesin hengen ja lääkäreinä se on meidän tehtävämme.

7. Koko tämän koettelemuksen ajan Jamesin lujuus oli ihailtavaa. "Snippy snippy" sietäminen ilman paikallispuudutusta oli uskomatonta.

Lopulta hänen mahdollisuus haastaa kirurgi pelasti hänen oikean kiveksensä.

8. Snippy, snippy; "Olen nähnyt aikanani outoja lääketieteellisiä johtajia, mutta tämä oli todella umpikuja."

Lisäys: Viimeisten 6 vuoden aikana Buriramissa asuvana eläkkeellä olevana lääkärinä tarjosin toisia mielipiteitä kaikista lääketieteellisistä asioista. Muutin hiljattain Pattayalle. Kuten tässä tapauksessa, jos asut Pattayan ulkopuolella, tarjotaan puhelinneuvontaa. Avuksi; ota yhteyttä minuun, tohtori Martyn, Facebookissa tai soita Daolle numeroon 095 414 8145.
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/