Thaimaan viranomaiset epäilevät rikosta Rayongin kemiantehtaan tulipalossa: mahdollinen yhteys edelliseen Ayutthayan tapaukseen

Kansallinen-

25. huhtikuuta 2024 Pol. Kenraalimajuri Watcharin Pusit, ympäristö- ja luonnonvarojen rikostentorjuntaosaston (ENRC) päällikkö, paljasti julkisesti Ban Khaissa, Rayongissa, massiivisessa kemiallisten jätteiden varastointitehtaassa tapahtuneen tulipalon alustavan tarkastuksen tuloksen.

ENRC-divisioonan ylipäällikön mukaan Rayongin tehtaan tulipalo oli luonteeltaan samanlainen kuin tulipalo kemiallisten jätteiden varastointitehtaalla Phachissa Ayutthayassa 29. helmikuuta. Lisäksi näillä kahdella tehtaalla havaittiin olevan yhteyksiä joihinkin yrityksen johtajiin.

Rayongin kemiallisten jätteiden varastointitehtaan tulipalo ENRC-divisioonan ylipäällikön mukaan se oli mahdollisesti ihmisen tekemä yritys välttää joutumasta oikeuteen maksamaan korvausta Thaimaan hallitukselle teollisuusjätteen tuhoamisesta.

Teollisuusjätteen tuhoamiseen Thaimaan teollisuuslaitos käyttää valtion budjettia, jonka jälkeen hallitus haastaa oikeuteen saadakseen kustannukset takaisin. Se voi johtaa jopa kymmeniin miljardeihin bahteihin.

Thaimaan viranomaiset kuitenkin tutkivat tulipalopaikan tapausta selvittääkseen tarkan tapahtuman syyn. Ilmoitti, että lehdistöaikaan mennessä tulipaloja ei voitu täysin sammuttaa ja droonit havaitsivat edelleen useita palopaikkoja.

ENRC varoitti paikallisia, että ilmassa oli edelleen ammoniakkia ja muita vaarallisia kemiallisia aineita lähellä tehdasta jopa päiviä ensimmäisen tulipalon jälkeen.

Ayutthayan kemiallisten jätteiden varastointitehtaan tulipalon osalta ENRC pyytäisi tuomioistuimelta pidätysmääräystä vaarallisten kemikaalien hallussa oleville henkilöille, jotka olisivat käsittelyssä toukokuussa, totesi ENRC:n komentaja. Division.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.