Thaimaan liikenneministeri keskustelee Kiinan kanssa suurten nopeuksien rautatie- ja "Land Bridge" -hankkeesta

Kansallinen-

24. huhtikuuta 2024 Thaimaan liikenneministeri Suriya Juangroongruangkit julkisti virallisen vierailunsa Kiinaan 6.-15. toukokuuta 31. Thaimaan ja Kiinan rautateiden yhteistyökokoukseen.

Kokouksessa keskustellaan Thaimaan ja Kiinan hallitusten välisistä kuljetusasioista, erityisesti alueen yhdistävän nopean rautatiejärjestelmän kehittämisestä.

Lisäksi Thaimaan hallitus pyrki nopeuttamaan ensimmäisen vaiheen Bangkok–Nong Khai ja toisen vaiheen Nakhon Ratchasima–Nong Khai suurnopeusjunaprojektia, jonka kokonaispituus on 609 kilometriä.

31. yhteistyökokouksessa esitettäisiin raportti hankkeen etenemisestä ja suuntaviivat hankkeen nopeuttamiseksi rautatiejärjestelmän potentiaalin vahvistamiseksi talouden ja joukkoliikenteen lähentymisen liikennekeskuksena alueellisella tasolla, joka yhdistää Thaimaan eri provinsseja.

Suriya lisäsi matkasuunnitelman esitelläkseen Thaimaan megaprojektia ”Land Bridge”, Thaimaanlahden ja Andamaanienmeren hankkeen yhdistävää taloudellista siltaa kiinalaisille sijoittajille. Megahankkeen tavoitteena oli rakentaa uusi kauppareitti alueellisella tasolla ja avata uusia mahdollisuuksia Aasian aluetasolla.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.