Paikalliset protestoivat Thaimaan pääministeriä makakien uhasta: väite, joka vaatii toimia Lopburin apinaseoksen suhteen, jäi vastaamatta

Lopburi-

22. huhtikuuta 2024 Lopburin paikalliset tiedotusvälineet kertoivat, että Prang Khaekin paikalliset asukkaat Mueangissa Lopburissa pitivät lehdistötilaisuuden ja asettivat protestikylttejä Thaimaan pääministeri Srettha Thavisinia ja Thaimaan kansallispuistojen, villieläinten ja kasvien suojelun osastoa vastaan ​​koskien toimenpiteitä. makakkiongelman ratkaisemiseksi.

Kanchantang Kitrattanakarn, 68-vuotias mielenosoitusjohtaja, ja viisi muuta pitivät lehdistötilaisuuden ja lähettivät kirjeen maakomission, luonnonvara- ja ympäristöasioiden sekä edustajainhuoneen puheenjohtajille ja laittoivat kylttejä protestiksi. Thaimaan pääministeri sen jälkeen, kun asianomaiset virastot allekirjoittivat MOU:n Lopburin makakkiongelman ratkaisemiseksi kaksi kuukautta sitten mutta ei väitetysti edistynyt paljoa.

Mielenosoittajien mukaan ttässä ei tapahtunut mitään, ja paikallisia syytettiin makakien kiusaamisesta sen jälkeen kun he puolustivat itseään makakien hyökkäyksiltä Kanchantangin mukaan.

Kanchantang paljasti julkisesti, että kansallispuistojen osasto lupasi aiemmin Lopburin paikallisille asukkaille vangitsevan 2000 arviolta 5000 makakia ja lähettää ne nimettyyn eläintarhaan, joka on suunniteltu erityisesti makakeja varten. Suunnitelmaa kuitenkin lykättiin loputtomasti.

Kanchantang lähetti myös henkilökohtaisen kirjeen Thaimaan pääministerille ja tapasi useita kertoja asianomaisten virastojen kanssa makakien aiheuttamasta kiusasta ja haitasta. Makakkiongelma oli kärjistynyt viime aikoina, kun paikallisten kimppuun on kerrottu hyökäneen useita kertoja viime kuukausina.

Samana päivänä Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet tarkastivat Lopburin seuratakseen makakkiongelmaa. Ironista kyllä ​​kerrottiin, että makakit jopa repivät irti ja repivät irti protestikyltit.

Aiemmin 11. huhtikuuta Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet raportoivat ryhmän makakeja, joiden kerrottiin varastaneen ruokauhreja munkeille ja neofyyteille. Sen päivän jälkeen neofyytien kerrottiin kieltäytyvän kävelemästä uudelleen tämän reitin ohi. Temppelin vartijat käyttivät kuulemma airsoft-aseita torjuakseen makakia. Temppua voitiin kuitenkin käyttää vain muutaman päivän, koska makakit eivät enää pelänneet.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.