Oikeudellinen kulma: Kuinka käsittelet meluvalituksia Thaimaassa?

Meluvalituksen tekeminen Thaimaassa ja melusaasteoikeudellisten seuraamusten ymmärtäminen voi olla monimutkainen prosessi. Tässä on lyhyt opas, joka auttaa sinua navigoimaan menettelyssä:

Meluvalituksen tekeminen Thaimaassa:

1. Suora viestintä: Yritä aluksi ratkaista ongelma pyytämällä kohteliaasti melun lähdettä vähentämään äänenvoimakkuutta. Tämä vaihe jätetään usein huomiotta, ja se voi olla kriittinen, jotta tilanne ei eskaloidu entisestään eri valtion virastojen ja oikeusavun kanssa. Jos mahdollista, harkitse kolmannen osapuolen välittäjää, joka auttaa istumaan alas molemmin puolin ja purkamaan jännitteitä.

Jos toinen osapuoli on thaimaalainen ja toinen ulkomaalainen, thaimaalainen sovittelija/kääntäjä on erittäin suositeltavaa, varsinkin henkilö, jolla on myönteinen maine paikallisessa yhteisössä ja jolla on vaikutusvaltainen ääni. Ole valmis pääsemään kompromissiin ja tarjoamaan erilaisia ​​ratkaisuja, ei vain valituksia melusta. Jos asut huoneistossa, harkitse lakitoimiston ottamista mukaan sovittelijana, jos he ovat valmiita auttamaan.

2. Dokumentoi melu: Pidä kirjaa melutapauksista ja merkitse päivämäärät, kellonajat ja häiriön luonne. Harkitse, onko melu häirinnyt myös naapureita, ja pyydä heitä myös dokumentoimaan ja kirjaamaan ongelma.

3. Tunne laki: Tutustu paikallisiin melusäännöksiin. Yleensä melu ennen puoltayötä on sallittua, ja poliisiapu on todennäköisemmin kello 2 tai 3 jälkeen. Muista, että viihdealueilla, kuten Keski-Pattayalla, jossa yöelämän paikat voivat olla laillisesti auki kello 4:ään asti, melurajoitus on huomattavasti korkeampi kuin Itä-Pattayan asuinalueella.

4. Raportoi muodollisesti: Jos suora viestintä epäonnistuu, voit tehdä kantelun oikeusasiamiehen toimiston virallisilla verkkosivuilla osoitteessa www.ombudsman.go.thtai käytä paikkakuntasi ICT-oppimiskeskukseen asennettua valitusohjelmaa, jos se soveltuu.

Thaimaalainen ICT-oppimiskeskus on keskus, joka on suunniteltu kuromaan umpeen eriarvoisuutta tarjoamalla pääsyn tieto- ja viestintätekniikoihin (ICT). Digitaalisen talouden ja yhteiskunnan ministeriön perustamat keskukset pyrkivät varustamaan suurelle väestölle ja nuorille ICT-taitoja ja -tietoja. Ne parantavat koulutuksen saatavuutta ja edistävät yhteisöllistä asumista tarjoamalla pääsyn tietokoneisiin ja Internetiin.

ICT-oppimiskeskukset sijaitsevat kätevästi paikoissa, kuten temppeleissä, moskeijoissa, yhteisökeskuksissa, osuuskunnissa, paikallisissa hallintoorganisaatioissa, kouluissa, kirjastoissa ja sotilasleireissä, joten ne ovat helposti saavutettavissa suurimmalle osalle yhteisöstä. Ne toimivat avainmekanismeina paikallisissa toimissa vapaaehtoisvoimin, ja ne on tunnustettu sekä kansallisesti että kansainvälisesti panoksestaan ​​parantamaan ihmisten elämää ja yhteyksiä maailmanlaajuiseen yhteisöön. Heillä on myös, kuten mainittiin, yleensä valituskeskukset ja ne tarjoavat yhteisön apua esimerkiksi meluvalituksissa. Tähän vaihtoehtoon tarvitaan lähes varmasti thaimaalainen ja thaimaalainen puhuja.

Voit myös harkita alueesta riippuen muodollisen valituksen tekemistä kaupungintalolle, varsinkin jos valitus koskee yritystä. Menestyksesi voi vaihdella suuresti, ja he kysyvät usein, mitä toimenpiteitä olet tehnyt ennen kuin käyt heidän luonaan ongelman ratkaisemiseksi. Thaimaan kansalaista suositellaan myös tälle vaihtoehdolle.

5. Poliisiasema: Vaihtoehtoisesti voit tehdä valituksen lähimmälle poliisiasemalle tai soittaa poliisin muuhun kuin hätänumeroon. Muista, että erityisesti Pattayassa meluvalitukset kuuluvat yleensä kunnan (Tessagitin) lainkäyttövaltaan eivätkä tavallisen poliisin toimivaltaan. Myös turistipoliisi voi olla valmis auttamaan. Tämä ei kuitenkaan takaa, että poliisi tekee niin, ja saattaa sen sijaan ohjata sinut toiseen valitusperusteiseen organisaatioon, kuten yllä lueteltuihin.

Lailliset rangaistukset melusaasteista Thaimaassa

– Yleiset melutasostandardit: Suurin äänitaso rajalla tai julkisivulla ei saa ylittää 115 dB(A), ja keskimääräinen äänitaso 24 tunnin aikana ei saa olla yli 70 dB(A). (Tämä voi vaihdella laillisilla viihdealueilla tai lisensoiduissa tapahtumissa.)

– Häiriökohinatason standardi: Entiteetin tuottama melutaso ei voi olla yli 10 dB(A) korkeampi kuin taustataso ilman kokonaisuutta.

– Rangaistukset: Melumääräysten rikkomisesta voi seurata jopa 10,000 90 bahtin sakko ja/tai kuukauden vankeustuomio. Yrityksille päivittäisen liiketoiminnan tai tavanomaisen toiminnan aiheuttaman melun tulee olla alle XNUMX desibeliä, vaikka poikkeuksia voi olla laillisilla viihdealueilla, kuten Pattayan keskusta tai luvanvaraisissa tapahtumissa.

Huomaa, että tämä opas tarjoaa yleiskatsauksen ja todellinen prosessi ja rangaistukset voivat vaihdella erityisolosuhteiden ja paikallisten määräysten mukaan. Suosittelemme neuvottelemaan Thaimaan lakimieheltä saadaksesi tilanteeseesi räätälöityjä yksityiskohtaisia ​​ohjeita.

Pattaya News ei yleensä puutu meluvalituksiin liittyviin ongelmiin Useista oikeudellisista syistä johtuen yllä olevien vaihtoehtojen ei pitäisi kuitenkaan onnistua ratkaisemaan ongelmaa, on vielä yksi vaihtoehto, kuten alla näkyy.

Harkitse yhteydenottoa Issan lakimiehet, alla olevat yhteystiedot saadaksesi apua mahdollisissa ongelmissasi tai oikeudellisiin asioihin liittyvissä kysymyksissä, mukaan lukien rikosasioihin liittyvät ongelmat. Jos olet käyttänyt kaikki muut meluvalituksen vaihtoehdot, voit harkita asianajajan ottamista äärimmäisissä olosuhteissa.

Isaan lakimiehet on erikoistunut tarjoamaan oikeudellisia palveluita ulkomaille ja ulkomaan kansalaisille Thaimaassa.

Lisätietoja saat Issan Lawyersista täältä.

-
*Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli sisältää yleistä tietoa, eikä se ole oikeudellista neuvontaa. Pyydä henkilökohtaista ohjausta pätevältä asianajajalta.*

Sponsoroitu mainos.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/