Thaimaan poliisi tukahduttaa kansainväliset rikolliset "Puhastus"-operaatiossa, takavarikoi yli 250 miljoonan bahtin arvoista omaisuutta

Kansallinen-

Mueang Thong Thani Thaimaan kuninkaalliset poliisit ja asiaankuuluvat virastot pitivät 17. huhtikuuta 2024 lehdistötilaisuuden "The Purge" -operaatiosta, jonka tarkoituksena oli tuhota kansainväliset rikolliset Hybid-Scam-verkoissa. Yli 250 miljoonan bahtin arvosta omaisuutta takavarikoitiin.

Asianomaisten virastojen yhteistyöllä kerrottiin, että epäillyt ottivat satunnaisesti yhteyttä uhreihin sosiaalisen median alustoilla ja huijasivat heidät sijoittamaan kryptovaluuttakauppaan. Sijoittaakseen uhrien on kuitenkin ensin siirrettävä rahansa muulitileille vaihtaakseen ne digitaaliseen valuuttaan käydäkseen kauppaa väärennetyillä alustoilla.

Kyberpoliisit tutkivat tapausta ja löysivät pääepäillyn, joka on julkisesti tunnistettu Kiinan kansalaiseksi Shaoxian Suksi ja hänen rikoskumppaninsa. Lisäksi poliisi havaitsi yhteyden Thaimaan kansalaisiin, jotka toimivat ehdokkaina sijoittamalla kiinteistöihin ja muuhun omaisuuteen thai-identiteetillä.

Lisätutkinnan jälkeen poliisi käynnisti "Trust No One" -operaation Thaimaassa, etsii 72 paikkaa ja pidätti kolme Kiinan kansalaista. Lisäksi poliisi takavarikoi luksusasuntoja, urheiluautoja, käteistä ja muuta omaisuutta yhteensä yli 1.9 miljardin bahtin arvosta.

Poliisi löysi yhteyden tutkittuaan myös Hybid-Scam-verkostoon osallistuneiden singaporelaisten taloudellista toimintaa.

Puhdistusoperaatio onnistui, sillä yli 26 henkilöä löydettiin osallisena huijaukseen. Poliisi vaati pidätys- ja etsintämääräyksiä saadakseen heidät vastuuseen teoistaan.

Lisäksi kerrottiin, että Hybid-Scam-verkko oli yhteydessä myös puheluhuijauksiin ja online-uhkapeliverkkoihin liittyviin transaktiorikoksiin, joiden taloudellinen kierto on 30 miljardia bahtia vuodessa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.