Thaimaan ja Uuden-Seelannin pääministerit allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan, keskustelevat strategisesta kumppanuudesta ja kahdenvälisestä yhteistyöstä

Kansallinen-

Klo 10 00. huhtikuuta 17 Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin toivotti tervetulleeksi Uuden-Seelannin pääministerin Christopher Luxonin virallisen vierailun Thaimaahan Thaimaan hallituksen talossa.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan Srettha ja Christopher keskustelivat yhdessä yksityisen ja julkisen sektorin kanssa erilaisista aiheista ennen yhteisymmärryspöytäkirjan (MOU) allekirjoittamista.

Thaimaan ja Uuden-Seelannin hallitusten välisen konferenssin keskustelunaiheet olivat seuraavat.

1. Ilmoitus strategisesta tavoitteesta nostaa Thaimaan ja Uuden-Seelannin suhde strategiseksi kumppanuudeksi vuonna 2026.

2. Ilmoitus Uuden-Seelannin ja Thaimaan välisten ministeriöiden edistymisestä puolustusyhteistyösuunnitelman osalta.

3. Ilmoitus tavoitteesta kolminkertaistaa kahdenvälisen kaupan arvo vuoteen 2045 mennessä.

4. Edistetään yhteistyötä uusiutuvan energian alalla fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

5. Kulttuuriyhteistyösopimuksia koskevien neuvottelujen nopeuttaminen.

6. Yhteistyö koulutuksen ja matkailun edistämisessä ihmisten välisten suhteiden parantamiseksi.

7. Alueellinen yhteistyö, erityisesti ASEANin puitteissa Irrawaddy-Chao Phraya-Mekong -joet, taloudellisten strategisten kehitysyhteistyöinstituutioiden kautta.

8. Keskustelut alueellisista ja kansainvälisistä kysymyksistä, kuten Myanmarin sisällissodasta, Ukrainan ja Venäjän välisestä konfliktista, Israelin ja Palestiinan välisestä konfliktista ja Etelä-Kiinan meren kiistoista.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.