Teollisuusministeriö tutkii yli 10,000 XNUMX tonnin vaarallisen kadmiumjätteen katoamista Samut Sakhonissa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Teollisuusministeriö tutkii parhaillaan yli 10,000 13,450 tonnin vaarallisen kadmiumjätteen katoamista Samut Sakhonin maakunnassa sijaitsevasta sulatosta. Puute havaittiin teollisuusministeri Pimphattra Wichaikulin johtamassa rutiinitarkastuksessa, joka paljasti suuren eron Takin maakunnasta peräisin olevan 2,440 XNUMX tonnin dokumentoidun kuljetuksen ja paikan päällä löydettyjen XNUMX XNUMX tonnin välillä.

Vastauksena näihin havaintoihin ministeriö on kutsunut koolle paneelin tarkastelemaan näiden myrkyllisten aineiden väärinkäsittelyä molemmissa osallisissa provinsseissa. Takin maakunnan teollisuusviraston johtaja Napat Techasiripat on siirretty ministeriön keskustoimistoon tutkimuksen edetessä. On myös annettu ohjeita, joilla varmistetaan rikastushiekan välitön kotiuttaminen ja turvallinen hautaaminen takaisin Takiin.

Tilanne on herättänyt vakavia ympäristö- ja terveyshuolia, ja Keskustutkintavirasto (CIB) on huomauttanut kadmiumjätteen aiheuttamista vaaroista. Säilytetty suurissa pusseissa, jotka ovat herkkiä pölylle, tämä jätemuoto lisää maaperän ja veden saastumisriskiä.

Terveys- ja ympäristöasiantuntijat ovat varoittaneet kadmiumille altistumiseen liittyvistä vakavista riskeistä, jotka voivat johtaa syöpään saastuneen ruoan tai ilman kulutuksen seurauksena. Samut Sakhonin kuvernööri on varotoimenpiteenä asettanut tehtaalle ja sen ympäristölle 90 päivän pääsykiellon.

Takin läänin teollisuusvirasto on sittemmin puolustanut toimintaansa ja todennut, että rikastushiekkaiden kuljetus tapahtui teollisuuslaitosten määräysten mukaisesti ja että Samut Sakhonin tehdas toimii voimassa olevan luvan nojalla.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.