Chonburin viranomaiset löysivät kadmiumjätettä kiinalaisten varastosta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Chonburin maakunnan poliisi yhdessä luonnonvara- ja ympäristörikosten torjuntaosaston kanssa paljasti huomattavan määrän kadmiumjätettä varastosta Khlong Kiew'n osa-alueella Ban Buengin alueella Chonburin maakunnassa 6. huhtikuuta.

Toimenpide johti 4,200 6,720 pussin takavarikointiin vaarallista ainetta, joiden paino oli arviolta 38 XNUMX tonnia ja joka oli aiemmin jäljitetty Samut Sakhonissa sijaitsevalta tehtaalta. Varaston omistaa XNUMX-vuotias kiinalainen Liu Lu, joka myönsi hankkineensa jätteen jakelua varten.

Tapaus johtuu siitä, että Samut Sakhonin maakunnassa 100. huhtikuuta löydettiin 3 pussia kadmiumjätettä. Jätteen uskotaan kuljetetun laittomasti Takin maakunnasta, alueelta, joka on nyt julistettu katastrofialueeksi ympäristöuhan vuoksi. Samut Sakhonin kuvernööri on sittemmin määrännyt jätteen palauttamaan Takiin asianmukaisesti hävitettäväksi seitsemän päivän kuluessa. Tapaus johti 90 päivän pääsykieltoon vahingoittuneelle tehtaalle ja maakunnan lähialueille.

Pääministeri Srettha Thavisin on määrännyt teollisuusministeri Pimpatra Wichaikulin tarkastamaan tilanteen henkilökohtaisesti ja varmistamaan myrkyllisten jätteiden nopean käsittelyn. Teollisuusministeri paljasti myöhemmin ristiriidan lasketussa jätteessä: 2,440 10,000 tonnia löydettiin, mutta XNUMX XNUMX tonnia puuttui ennen kuin ne löydettiin Chonburista.

Tapaus on tuonut esiin kadmiumin vaarat, myrkyllinen metalli, joka altistuessaan aiheuttaa vakavia ympäristö- ja terveysriskejä. Takin läänin teollisuusvirasto on puolustanut jätekuljetuksen laillisuutta vaatimalla kaikkien asiaankuuluvien määräysten noudattamista ja vahvistamalla tehtaan toiminnan voimassa olevan luvan alaisena.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Teollisuusministeriö tutkii parhaillaan yli 10,000 13,450 tonnin vaarallisen kadmiumjätteen katoamista Samut Sakhonin maakunnassa sijaitsevasta sulatosta. Puute havaittiin teollisuusministeri Pimphattra Wichaikulin johtamassa rutiinitarkastuksessa, joka paljasti suuren eron Takin maakunnasta peräisin olevan 2,440 XNUMX tonnin dokumentoidun kuljetuksen ja paikan päällä löydettyjen XNUMX XNUMX tonnin välillä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.