Massiiviset huumetakavarikot: yli 13 miljoonaa amfetamiinipilleriä takavarikoitu Chiang Raissa ja Chiang Maissa

Kansallinen-

4. huhtikuuta 2024 Pha Mueangin sotilaspartioupseerit ja asiaankuuluvat virastot saivat anonyymisti lähteestä ilmoituksen valtavasta huumeiden salakuljetuksesta Mekong-joella, Thaimaan ja Laon demokraattisen tasavallan rajalla Chiang Saenin alueella Chiang Raissa.

Viranomaiset aloittivat tarkastuksen ilmoitusalueella ja löysivät ryhmän tuntemattomia ihmisiä telakoitumassa Mekong-joelle ja joiden väitettiin kuljettavan monia epäilyttäviä esineitä sisältäviä reppuja. Poliisi pyysi heidän etsintään, mutta epäiltyjen ryhmän kerrottiin pakenevan veneiden kautta ja jättäneen reput taakseen.

Lisätutkinnassa kerrottiin, että löydettiin yli 33 reppua, joissa oli yhteensä 6.6 miljoonaa amfetamiinipilleriä. Tämän jälkeen poliisi takavarikoi kiistanalaisen omaisuuden tutkiakseen edelleen huumeiden salakuljetukseen osallistuneita henkilöitä. Pha Mueangin virkailijoiden mukaan ketään ei pidätetty tapahtuman vuoksi.

Lisäksi Pha Mueangin poliisit takavarikoivat samana päivänä 6.4 miljoonaa amfetamiinipilleriä Thaimaan ja Myanmarin välisellä rajatiellä Wiang Haengin alueella Chiang Maissa. Ilmoitettiin, että tunnistamaton ajoneuvossa ollut epäilty jätti tienvarteen 32 huumereppua, kun edessä oli poliisin tarkastuspiste.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Pha Mueangin poliisi takavarikoi yli 13 miljoonaa amfetamiinipilleriä samana päivänä Chiang Maissa ja Chiang Raissa.

Pha Mueangin upseerien mukaan vuonna 2024 yli 258 epäiltyä otettiin kiinni 242 tapauksessa ja 29 henkilöä tapettiin ilman oikeudenkäyntiä 28 erillisessä yhteenotossa. Kuuden kuukauden ja neljän päivän aikana takavarikoitiin 87 miljoonaa amfetamiinipilleriä, 231 kiloa heroiinia ja 120 kiloa metamfetamiinia, joiden arvo on arviolta 14.6 miljardia bahtia.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.