Ulkomaisten sukeltajien väitetään koskettaneen valashain häntää Mu Ko Surinin kansallispuistossa, ja heitä uhkaa oikeustoimi

Phang Nga-

3. huhtikuuta 2024 Atthaphon Charoenchansa, Thaimaan kansallispuistojen, villieläinten ja kasvien suojeluosaston pääjohtaja, paljasti julkisesti tapauksen, jossa ryhmä ulkomaisia ​​sukeltajia väitettiin koskettaneen valashain hännän kärkeä 31. maaliskuuta klo. Mu Ko Surinin kansallispuisto, Phang Nga.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan ryhmä ulkomaalaisia ​​meni 31. maaliskuuta sukeltamaan Richelieu Rockiin Mu Ko Surinissa ja väitetysti kosketti valashain hännän kärkeä. Kun video levisi virukseksi Thaimaan sosiaalisessa mediassa, se aiheutti kiistaa siitä, voivatko sukeltajat koskettaa valashaita, koska sillä voi mahdollisesti olla suoria vaikutuksia meren elämään ja valtamerten luonnonvaroihin.Huolestuneiden thaimaalaisten sosiaalisen median käyttäjien mukaan.

Atthit Khayankit, Mu Ko Surinin kansallispuiston päällikkö, ilmoitti tapauksesta Atthaphonille muita oikeudellisia ja rangaistustoimia varten.

Thaimaan kansallispuiston virkailijat keräsivät videoita ja valokuvia todisteeksi lainvastaisten käsittelyjen jatkamiseksi. Ryhmä väärintekijöitä myönsi väärinkäytöksensä ja tunnusti väärinkäytöksensä kansallispuiston virkamiehille mutta asiaankuuluvat viranomaiset eivät tunnistaneet niitä julkisesti.

Thaimaan luonnonvaraisten eläinten suojelu- ja suojelulain 2019 mukaan valashait ovat suojeltu villieläin. Kansallispuiston virkailijat lähettivät raportin tapauksesta ja tunnustuksen suojelualueen hallintovirastoon nro 5 jatkokäsittelyä varten.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.