Thaimaa allekirjoittaa MOU:n täyden palvelun sähkölatausasemaprojektista itäisessä talouskäytävässä

Kansallinen-

Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet raportoivat 3. huhtikuuta 2024 yhteisymmärryspöytäkirjan (MOU) allekirjoitustilaisuudessa, joka koski täyden palvelun sähkölatausasemaprojektia Thaimaan sähköntuotantoviranomaisen (EGAT), itäisen taloushallinnon viraston välillä. Corridor Policy Committee (EECO) ja Thaimaan energialiiketoiminnan osasto.

MOU allekirjoitettiin 1. huhtikuuta EGAT:n pääkonttorissa Nonthaburissa yhteistyössä EGAT:n, EECO:n ja energialiiketoiminnan ministeriön kanssa.

Mr. Sarawut Kaewtathip, Department of Energy Business -osaston pääjohtaja, paljasti julkisesti, että National Electric Vehicle Policy Committee (EV Board) pyrki lopulta siirtämään koko autoteollisuuden sähköautoteollisuuteen. Thaimaa olisi tärkeä sähköautojen osien valmistuspaikka.

Vaihtoon tarvittiin kuitenkin kattava sähkölatausasema, joka pystyisi riittävästi vastaamaan ETY:n kysyntään. Lisäksi asema olisi oppimiskeskus nuorille ja yleensä ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan Thaimaan energiaministeriön prototyyppiprojektia, Sarawut huomautti.

Samaan aikaan Chula Sukmanop, EECO:n pääsihteeri, totesi julkisesti, että tämä oli ratkaiseva askel sähköajoneuvojen latausasemien ja niihin liittyvien teollisuudenalojen kehittämisessä EEC:ssä.

EEC:stä kerrottiin olevan digitaalisen liiketoiminnan kehittämiskeskus, joka mahdollisesti tukee investointeja ympäristön ja kestävän kehityksen puhtaan energiapohjan tutkimukseen ja kehittämiseen.

EGAT:n kuvernööri Thepparat Theppitak totesi, että tällä hetkellä Thaimaassa on lähes 200 latausasemaa, joiden tehokkuuteen ja vakauteen luotetaan, mikä johtaa sähköajoneuvojen käyttäjien määrän kasvuun vuosittain.

Kolme virastoa yhdistivät voimansa kehittääkseen sähköajoneuvojen latausaseman prototyypin (EleX by EGAT Eco Charging Sphere) ja täyden palvelun EEC:ssä, Srirachassa, Chonburissa. Lisäksi asemalla on muita palveluita, kuten ravintoloita, kahviloita, rentoutumistiloja ja paljon muuta Green Energy -konseptin alla. Palvelun arvioitiin olevan täysin saatavilla vuoden 2025 aikana.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.