Stop Gambling Campaign Foundation vastaa PM:n viihdekompleksiin laittoman rahapelin torjumiseksi

Kansallinen-

2. huhtikuuta 2024 Stop Gambling Campaign Foundationin pääsihteeri Thanakorn Khomkrit mainitsi Thaimaan pääministerin Srettha Thavisinin lausunnon, joka koski tutkimusta viihdekompleksin avaamisesta laittoman uhkapelitoiminnan torjumiseksi.

Aiemmin Srettha totesi julkisesti, että Entertainment Complex -laki laillistaisi maanalaisen uhkapelin tiukoilla turvatoimilla, tarkoituksenmukaisuudella ja asianmukaisella verotuksella. Lääninhallituksen ja kansallisen turvallisuuden osastot määrättäisiin valvomaan asioita. Tosin Srettha kertoi yleisölle, että laittomat pelipaikat toimivat salaa.

Thanakorn vastasi lausuntoon, että se ei ollut salainen, mutta se oli tietämättömyyttä, koska maakunnan hallinto ja kansalliset turvallisuusosastot eivät valvoneet lakeja tiukasti.

Ilmeisesti kynsikoneet luokiteltiin yhdeksi uhkapeleistä korkeimman oikeuden päätöksellä, ja Thaimaan sisäministeriö antoi virallisen kirjeen olla myöntämättä lupaa käyttää kynsiautomaatteja kenellekään pelaajalle, huomautti Thanakorn.

Kauppakeskuksissa, huvipuistoissa ja muissa paikoissa, joihin nuoret pääsivät käsiksi, oli kuitenkin monia kynsiautomaatteja ja muita vastaavia koneita, joten voisi sanoa, että tosiasiassa ei ollut laitonta rahapelitoimintaa salaa, vaan tehokkaan valvonnan puute. Yksi ilmeinen syy oli henkilökohtainen etu, sanoi Thanakorn.

Siksi maanalaisten uhkapeliluolien laillistamiseksi maakunnan hallinnon ja kansallisen turvallisuusosaston tulisi paremmin tarkastaa kapselilelu-automaatit, kynsiautomaatit ja muut vastaavat rahapelien kaltaiset automaatit sen varmistamiseksi, olivatko ne laittomia vai eivät.

Sen tarkoituksena oli rakentaa Thaimaan kansalaisten luottamusta siihen, että maanalaisten pelitilojen laillistaminen voi olla hallituksen valvonnassa eikä aiheuta kielteisiä seurauksia, Thanakorn sanoi.

Näillä koneilla oli houkuttelevia palkintoja, ja niitä oli sijoitettu yhteen paikkaan yli sadoille eri tyypeille, joten sitä voitaisiin pitää lasten minikasinona, huomautti Thanakorn.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.