Rakennusnosturin romahtaminen Rayongissa vaati seitsemän henkeä, korvausneuvottelut intensiivisiä

Rayong-

Pluak Daengin poliisit saivat 4. maaliskuuta 30 klo 29 rakennusnosturin romahtamisonnettomuusraportin, joka aiheutti monia uhreja ja loukkaantumisia Pluak Daengin rakennustyömaalla Rayongissa.

Poliisin raportin mukaan rakennusnosturi oli nostanut seitsemän myanmarin työntekijää 100 metriä maanpinnan yläpuolelle. Yhtäkkiä nosturi romahti terästehtaan rakennustyömaalla. Seurauksena oli kuusi loukkaantumista ja yksi vakava loukkaantuminen.

Myöhemmin kerrottiin kuitenkin, kun haavoittunut oli siirretty Pluak Daengin sairaalaan, että uhri julistettiin kuolleeksi, mikä merkitsee seitsemää.

Tapahtumapäivänä kello 7 yli 00 myanmarin työntekijää piiritti pelastusviranomaisten ajoneuvoja kuljettaakseen uhrien ruumiita. Yli 300 henkilön Pluak Daengin poliisit lähetettiin valvomaan tilannetta.

Pelastusryhmien mukaan he kuljettivat ruumiita Pluak Daengin sairaalaan, mutta Myanmarin työntekijät piirittivät pelastusajoneuvot ja kertoivat tulkille, että ellei yritys maksa 5 miljoonaa bahtia jokaisesta uhrista, he eivät muuttaisi pois.

Tunnin kestäneiden neuvottelujen jälkeen yritys ja myanmarin työntekijät eivät päässeet sopimukseen, minkä vuoksi tilanne oli kireämpi. Yrityksen omistaja, Myanmarin ammattiliiton edustaja ja asiaankuuluvat virastot keskustelivat ryhmän myanmarin työntekijöiden kanssa ja sopivat 1.6 miljoonan bahtin korvaamisesta kukin plus sosiaaliturvarahat ja muut korvaukset.

Myanmarin työntekijöiden kerrotaan raivanneen tien pelastusryhmille kuljettaakseen kuusi uhrien ruumista Pluak Daengin sairaalaan allekirjoitettuaan sopimuksen voitonhuudolla.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.