Pattaya on jo maailmanluokan matkakohde, sanovat Thaimaan kiinteistöasiantuntijat

KUVA: Prachachat

Pattaya -

"Pattayasta on jo tullut maailmanluokan kohde, ja se on valmis kasvamaan loivasti seuraavan viiden vuoden aikana", sanoo Thaimaan kiinteistöalan johtajat puhuessaan Chonburi Real Estate Associationin isännöimässä seminaarissa.

Äskettäin isännöity seminaari, jonka teema oli "Kiinteistöt…Thain talouden tekijät-mahdollisuudet-toiveet", keskittyy Pattayan kasvavaan vetovoimaan sekä kotimaisten että kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa. Seminaarissa oli läsnä lukuisia kiinteistöjohtajia Thaimaassa, mukaan lukien Habitat Groupin toimitusjohtaja Chanin Vanichwong, joka huomautti, että "Pattaya ei ole enää vain kotimainen edullinen yöelämän kohde, vaan siitä on jo tullut maailmanluokkaa. määränpää."

Esimerkiksi Mr. Chanin sanoi, että monet suuret thaimaalaiset yritykset ovat investoineet Pattayaan, kuten Land & House Group, joka toi kaupunkiin hankkeita, kuten Terminal 21 Pattaya, ja Asset World Corporation, joka laajentaa hotellivalikoimaansa kaupunkiin. Central Group investoi myös yhteisökauppakeskukseen ja Magnolia Quality Development Corporation on tekemässä laajaa sekakäyttökehitystä.

Mr. Chanin paljasti lisäksi, että Habitat Group itse on ollut avaintekijä Pattayan kasvussa. Hän selitti, että 10-20 vuotta sitten Pattaya oli vain yöelämän kohde, jota ympäröivät teollisuusalueet, mutta nyt maisema on muuttunut.

Tämä muutos näkyy huippuluokan matkailun nousuna ympäri kaupunkia. Na Jomtienin kaltaisilla alueilla on nyt useita hotelleja, joiden yöhinta on yli 20,000 300,000 bahtia, kun taas Wongamatin alueella on asuntohuoneistoja, joiden arvo on yli XNUMX XNUMX bahtia neliömetriltä. Mr. Chanin uskoi, että kun infrastruktuuria kehitetään edelleen, mukaan lukien U-Tapaon lentoasema ja monorail-projekti, Pattaya voisi jopa "ylettää Phuketin Thaimaan tärkeimpänä matkailukohteena".

Seminaarissa käsiteltiin myös Chonburin alueen menestystä laajemmin. Maakunnassa kirjattiin 28 miljoonaa ulkomaalaista turistia vuonna 2023 ja arviolta 35-40 miljoonaa ulkomaalaista matkailijaa vuonna 2024. Tämä kasvu voi helposti toteutua kiinalaisten palaamisen myötä seminaarin tietojen mukaan.

Monien ulkomaalaisten viisumivapauspolitiikka on myös vaikuttanut maan yleiseen kiinteistökysyntään. Seminaarin tilastot osoittavat, että Kiinan kansalaisten osuus asuntojen siirroista oli yli 46.6 % vuoden 2023 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana. Seuraavaksi tulevat venäläiset (9.0 %) ja amerikkalaiset (3.9 %). Kaikista 77 provinssista Chonburi on ykkönen ulkomaalaisille siirrettävien asunto-oikeuksien osalta, ja sen osuus on 41.7 % eli 14.10 miljardia bahtia.

Natthanon Srisomboon, Phatta Development Companyn toimitusjohtaja, totesi, että Pattayalla on yksi monipuolisimmista asiakaskunnista. "Pattaya palvelee täällä asuvia ulkomaalaisia, teollisuustyöntekijöitä ja turisteja", hän selitti. "Toisin kuin Phuketissa, Pattayalla on enemmän maata kehitteillä."

Mr. Natthanon lisäsi, että "tehdasalue houkuttelee vakituisia työpaikkoja, joilla on varaa 4-6 miljoonaan bahtiin. Nong Pla Lain alue houkuttelee perheitä, joiden lähellä on kansainvälisiä kouluja, ja Nongpruen/Mabprachanin vyöhyke houkuttelee yrittäjiä. Huai Yai houkuttelee turisteja, jotka etsivät loma-asuntoja ja huviloita. Hän totesi myös, että Euroopan markkinat kasvavat Huai Yain alueella, koska heitä vetää luonnon kauneus ja U-Tapaon lentokentän läheisyys.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayanews.com

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.