Pattayan tuuliturbiiniprojekti Koh Larnilla sammuu, kun sähköä ei toimitettu

KUVA: Siamrath

Pattaya -

Tuuliturbiinihankkeesta uusiutuvan sähkön tuottamiseksi Koh Larnilla Pattayalla on kerrottu tullut resurssien haaskausta sen jälkeen, kun kriitikot väittivät, että turbiinit ovat hajoaneet pitkään ja kaupungilla ei ollut tarpeeksi rahoitusta niiden korjaamiseen.

Turbiiniprojekti, joka sijaitsee Khao Nom Sao -vuorella lähellä Samae Beachia, aloitettiin jo vuonna 2006, ja sen budjetti oli 95 miljoonaa bahtia. Sen tavoitteena oli tuottaa sähköä tuuli- ja aurinkovoimalla 489 kotitaloudelle (noin 3,000 XNUMX ihmiselle) Koh Larnilla.

Rajamangalan teknillisen yliopiston Thanyaburin hallinnoima hanke lupasi säästää kaupungin polttoainekustannuksilta ja lisätä matkailua. Hankkeessa rakennettiin ohjausrakennus, rauskun muotoinen matkailunähtävyysrakennus ja 45 tuuliturbiinia. Tavoitteena oli tuottaa 200 megawattia saaren jätevedenkäsittely- ja valaistusjärjestelmiin ennen kotitalouksien ruokkimista.

Hanke meni kuitenkin happamaksi. Kriitikot sanoivat, että viisi vuotta rakentamisen valmistumisen jälkeen vuonna 2010 tuuliturbiinit lakkasivat toimimasta eivätkä enää pystyneet tuottamaan sähköä. Ymmärrettiin, että tämä johtui ikääntyvän infrastruktuurin korkeista ylläpitokustannuksista, minkä vuoksi kaupungin kerrottiin luopuvan koko projektista.

Huolimatta sen toimimattomuudesta, tietyt Pattayan viranomaiset mainostivat hanketta matkailukohteena sen fotogeenisen vetovoiman vuoksi. Kriitikot kuitenkin väittivät, että tämä oli veronmaksajien rahojen hukkaa, koska hanke ei pystynyt täysin palvelemaan alkuperäisiä tarkoituksiaan, kuten luvattiin. Kriitikoiden mukaan mojova budjetti olisi voitu käyttää paremmin koulutukseen, terveydenhuoltoon tai ihmisten elämänlaadun parantamiseen Koh Larnilla.

Raporttien mukaan kansallinen korruptiontorjuntakomissio, Thaimaan tilintarkastajan virasto ja julkisen sektorin korruptiontorjuntakomissio tutkivat hanketta mahdollisten väärinkäytösten varalta.

Tämä epäonnistunut aloite toimii muistutuksena asianmukaisten kunnossapitosuunnitelmien tärkeydestä, toteaa The Pattaya News. Nykyiset kaupungin viranomaiset eivät ole kommentoineet tilannetta, vaikka eivät ilmeisestikään olleet mukana alkuperäisessä hankkeessa kahdeksantoista vuotta sitten.

KUVA: Siamrath
KUVA: Siamrath

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulu, Langattai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!
Tarvitsetko oikeudellista neuvontaa tai asianajajaa? Voimme auttaa. Klikkaa tästä.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.