Poliisi joutuu vakavaan sakkoon kuolemaan johtavasta pyöräonnettomuudesta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Bangkokin siviilituomioistuin on valtuuttanut poliisin alikersantti Norawich Buadokin korvaamaan tohtori Waraluck Supawatjariyakulin, silmälääkärin, joka törmäsi moottoripyörällään kuolemaan jalankulkuradalla vuonna 2022, perheelle 27.3 miljoonalla bahtilla.

Tuomio tuli sen jälkeen, kun tohtori Waraluckin vanhemmat vaativat vahingonkorvauksia sekä Norawichilta että Thaimaan kuninkaalliselta poliisilta (RTP) ja katsoivat, että hänen kuolemansa syynä oli poliisin huolimattomuus ja poliisin liikennelain täytäntöönpanon puute. Huolimatta oikeudenkäynnistä Thaimaan kuninkaallista poliisia vastaan ​​kokonaisuutena, tuomioistuin myönsi Norawichin yksinomaisen vastuun tapahtuneesta.

Korvaus sisältää hautauskulut ja tulevan tulonmenetyksen, mikä heijastelee vanhempien elinikää ja tohtori Waraluckin mahdollisia tuloja. Lisäksi Norawich on velvollinen maksamaan 5 % vuotuista korkoa korvausmäärille tapahtumapäivästä siihen asti, kun täysi maksu on suoritettu.

Päätös seurasi myös valitusta, joka johti Norawichin vankeusrangaistuksen jatkamiseen yli kymmeneen vuoteen. RTP on ilmoittanut, että Norawich erotetaan palveluksesta, jos korkein oikeus pitää tuomion voimassa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.