Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat kuluneelta viikolta: viisumivapaa sopimusehdotus Euroopan unionin kanssa ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN National -joukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta, maanantaista 11. maaliskuuta, sunnuntaihin 17. maaliskuuta 2024.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!

  1. Thaimaa ajaa suunnitelmia kansainvälisten suhteidensa ja matkailualan tehostamiseksi, kun pääministeri Srettha Thavisin ilmoitti saavansa Ranskalta tukea viisumivapaussopimukselle Schengen-alueen maiden kanssa.

Jos sopimus hyväksytään, sen odotetaan lisäävän Thaimaan ja 27 Schengen-maan välistä matkailua ja liiketoimintamahdollisuuksia edistäen tiiviimpää yhteistyötä eri sektoreilla.

2. Tohtori Cholnan Srikaew, Thaimaan kansanterveysministeri, antoi julkisesti vastauksen alkoholijuomien valvontakomitean kokouksen jälkeen ohjeista alkoholijuomien valvontaan World Songkran Festivalin aikana.

Kansallinen alkoholinvalvontajärjestelmä jaettaisiin kolmeen vaiheeseen: ennen Songkran-pyhiä 1.-10. huhtikuuta, Songkran-pyhien aikana 11.-17. huhtikuuta ja Songkran-pyhien jälkeen 18.-21.

3. Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra, Hänen tyttärensä ja Pheu Thai -puolueen johtaja Paetongtarn Shinawatra ja hänen sukulaisensa vierailivat hänen kotikaupungissaan Chiang Maissa yksityisellä suihkukoneella.

Monet Chiang Main paikalliset ja joukko punapaitaisia ​​osoittivat vieraanvaraisuutta Thaksinille sen jälkeen, kun hän oli ollut 17 vuotta pakolaisena ulkomailla.

4. Thapanee Kiatphaibool, Thaimaan matkailuviranomaisen (TAT) kuvernööri, paljasti julkisesti tilastot Thaimaahan suuntautuvien kiinalaisten matkailijoiden määrästä, joka on kasvanut merkittävästi Kiinan viisumivaatimuksen poistamisen jälkeen.

Vuoteen 2024 mennessä Kiinassa vierailevien thaimaalaisten määrä olisi kaksinkertainen ja Thaimaassa vierailevien kiinalaisten matkailijoiden määrä kolminkertainen verrattuna COVID-19:ää edeltävään aikaan, TAT väitti.

5. Uhkapeli "Minnie"-verkoston tapauksen tutkintaryhmä lähetti Polille haasteen. Kenraali Surachet Hakparn, Thaimaan apulaispoliisin päällikkö, tunnustaa syytökset rahanpesurikoksista.

Pol. Kenraali Surachetin tulee ilmoittaa itsensä Metropolitan Police Division 2:lle 21. maaliskuuta 2024 Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan. Hän on sanonut olevansa syytön.

Siinä kaikki tälle viikolle, ole turvassa!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.